FACE BOOK PINTEREST

FACE BOOK PINTEREST

INSTAGRAM

INSTAGRAM

Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

ΑΡΝΑΚΙ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΣΠΑΓΓΕΤΙ






ΑΡΝΑΚΙ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΣΠΑΓΓΕΤΙ

Δεν  μπορείτε να φανταστείτε τι υπέροχη σάλτσα βγάζει το αρνάκι.
Αρνί διατροφική αξία.

Το αρνί αποτελεί μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, αφού τα 90 γρ. αρνιού περιέχουν περίπου 21 γρ. πρωτεΐνης, ή 42% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης για έναν ενήλικα.

Το αρνί είναι άριστη πηγή της βιταμίνης Β12, η οποία παίζει ρόλο στην παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων, ενώ είναι απαραίτητη για το μεταβολισμό λίπους, πρωτεΐνης και υδατανθράκων. Μία μέτρια μερίδα καλύπτει το 60% των αναγκών σε πρωτεΐνη. Επιπλέον περιέχει μεγάλες ποσότητες των μετάλλων σιδήρου και ψευδαργύρου. Μάλιστα, ο σίδηρος του είναι σε μορφή που απορροφάται εύκολα από τον οργανισμό. Είναι πλούσιο σε κορεσμένο λίπος, το οποίο συνδέεται με καρδιαγγειακά νοσήματα. Τα ωμέγα-3 που περιέχει φαίνεται ότι προστατεύουν από καρδιαγγειακές παθήσεις και βελτιώνουν την διάθεση.

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αρνάκι κομμένο σε κομμάτια
200ml ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά μέτρια
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
αλάτι πιπέρι
1 ξυλάκι κανέλα
4 κόκκους μπαχάρι
1 συσκευασία χυμό ντομάτας
2κ/γ πελτέ
1κ/γ ζάχαρη
500 ml ζωμό λαχανικών
1 πακέτο μακαρόνια νούμερο 6
λίγο φρέσκο βούτυρο για τα μακαρόνια
λίγο τυρί τριμμένο για τα μακαρόνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Σε μια ανοξείδωτη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
Συνεχίζουμε σοτάροντας τα κομμάτια από το αρνί καλά και από τις δυο πλευρές.
Όταν είναι έτοιμα ρίχνουμε τον χυμό από την ντομάτα τον πελτέ και τα σοτάρουμε και αυτά για λίγο αμέσως ρίχνουμε και το ζωμό λαχανικών μαζί με το ξυλάκι της κανέλας και τους κόκκους από το μπαχάρι.
Στη συνέχεια βάζουμε το αλάτι και το πιπέρι μαζί και την ζάχαρη ανακατεύουμε καλά.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για μια ώρα μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μείνει με το λάδι.

Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά συμφώνα με τις οδηγείς του πακέτου.

Και συνοδεύουμε το πιάτο μας με λίγο τυρί τριμμένο και με ένα καλό ροζέ κρασί.

Καλή επιτυχία
Συνταγή  δημοσιευμένη από  Chef Alexios Nikoloutsopoulos






Δεν υπάρχουν σχόλια: