FACE BOOK PINTEREST

FACE BOOK PINTEREST

Τρίτη, 11 Απριλίου 2017

ΜΠΕΚΡΗΣ ΜΕΖΕΣ ΠΛΟΚΑΜΙΟΥ








ΜΠΕΚΡΗΣ ΜΕΖΕΣ ΠΛΟΚΑΜΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ
2-3 πλοκάμια χταποδιού
50 ml ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου
αλάτι πιπέρι
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί άσπρο η ροζέ
2 φύλλα δάφνης
1 κρεμμύδι ξερό
1 ποτηράκι του κρασιού λίγο ξύδι
Βαλσαμικο ξύδι για το σβήσιμο
Ρίγανη η θυμάρι

ΕΚΤΕΛΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
βράζουμε τα πλοκάμια του χταποδιού σε μια κατσαρόλα χωρίς νερό μόνο με το λίγο κρασί βάζουμε και τα 2 φύλλα δάφνης μαζί με το κρεμμύδι στα δυο βάζουμε αρκετό πιπεράκι μαύρο και βράζουμε  για 1ωρα σε χαμηλή φωτιά.
Όταν τα πλοκάμια είναι έτοιμα τα βγάζουμε και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.

Χαράζουμε λίγο το πλοκάμι με ένα μαχαίρι κατά μήκος σε μερικά σημεία για ποιο καλό ψήσιμο

Και κρατάμε ένα ποτηράκι του κρασιού από το ζουμί.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις σκελίδες του σκόρδου όπως είναι ολόκληρες και αφού το λάδι πάρει άρωμα μετά από λίγα λεπτά τις βγάζουμε και ρίχνουμε μέσα τα πλοκάμια και τα τσιγαρίζουμε καλά και από τις δυο πλευρές για 6 λεπτά βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
Αφού τα σοτάρουμε καλά ρίχνουμε μέσα το ζουμί που έχουμε κρατήσει από το βρασμό και αφήνουμε τα πλοκάμια να βράσουν με το ζουμί μέχρι να εξατμιστεί και στην συνέχεια σβήνουμε μα βασλαμικο ξύδι αφήνουμε να εξατμιστεί το ξύδι και μόλις έχει μελώσει η σάλτσα σβήνουμε και σερβίρουμε με πράσινες  πιπεριές τηγανισμένες και συμπληρώνουμε από επάνω με φρέσκο ελαιόλαδο και  λίγη ρίγανη η θυμάρι.


Αν θέλουμε! δεν είναι υποχρεωτικό το βάζουμε και λίγο στο φούρνο.

Καλή επιτυχία
Συνταγή δημοσιευμένη από  Chef Alexios Nikoloutsopoulos









Δεν υπάρχουν σχόλια: