ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ



ΖΥΜΑΡΙΚΑ  ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Μπορεί σε όσους ασχολούνται με την μαγειρική και γνωρίζουν να τους φανεί αστείο! αλλά σας πληροφορώ ότι γνωρίζω πολύ κόσμο που ούτε ένα βραστό αυγό δεν μπορεί να φτιάξει  έτσι λοιπόν με αυτό το πιάτο θέλουμε λίγο να βοηθήσουμε κάποιους στο να αρχίσουν να ασχολούνται με την μαγειρική διότι θα ωφεληθούν και στην τσέπη τους αλλά κυρίως στην υγεία τους δείχνοντας μα πόσο απλά μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα πολύ καλό συνδυασμό γεύσεων με λίγα απλά υλικά χωρίς μεγάλο βαθμό δυσκολίας.

Το συγκεκριμένο πιάτο που σας προτείνουμε απευθύνετε κυρίως σε όσους δεν έχουν πολύ χρόνο λόγο κουραστικού ωραρίου στην δουλειά τους η είναι νέοι στην μαγειρική και δεν γνωρίζουν πολλά πράγματα και θέλουν να φτιάξουν κάτι πολύ γρήγορο εύκολο και να είναι κυρίως πολύ γευστικό.
Επίσης μπορείτε να το φτιάξετε και για τα παιδιά σας διότι είναι ένα αθώο πιάτο αρκετά υγιεινό εύκολο και πολύ γευστικό το οποίο γίνετε γρήγορα και εύκολα με απλά υλικά που τα αγοράζετε σε πολλά σούπερ μάρκετ. 

Ένα πιάτο που μπορείτε να το γευτείτε και κρύο σαν σαλάτα ζυμαρικών.




ΥΛΙΚΑ

1 συσκευασία ζυμαρικών (στην δική μας περίπτωση χρησιμοποιούμε πένες)
1 κονσέρβα τόνου σε ελαιόλαδο ( προτείνουμε τόνο ΤΡΑΤΑ ελληνικό πολύ καλό προϊόν) 
1 κονσέρβα καλαμπόκι
1 καρότο κομμένο σε μικρούς κύβους ( προαιρετικό υλικό)
Μερικές ελιές χωρίς το κουκούτσι καθαρισμένες
Αλάτι πιπέρι
Τυρί τριμμένο κάποια γραβιέρα ΕΛΛΗΝΙΚΗ η ΠΕΚΟΡΙΝΟ ( ΤΥΡΙ προαιρετικό υλικό)

Λίγο φρέσκο βούτυρο για τα ζυμαρικά



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας συμφώνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι για κάθε 100 γραμμάρια ζυμαρικών χρειαζόμαστε 1 λίτρο νερό άρα για μια συσκευασία ζυμαρικών 500 γραμμάρια θα χρειαστούμε 5 λίτρα νερό και μεγάλη ευρύχωρη ψηλή κατσαρόλα έτσι θέλουν τα ζυμαρικά να μην στριμώχνονται.
Το αλάτι που θα χρειαστεί να ρίξετε όταν αρχίσει να βράζει το νερό είναι για τα 5 λίτρα 2 κουταλιές της σούπας αλάτι.
Τώρα που σας έδωσα τις ποσότητες μπορεί ο καθένας να κάνει τους υπολογισμούς του.
Ο χρόνος βρασμού τον ζυμαρικών αναγράφετε στο πακέτο τώρα αν κάποιος τα θέλει ποιο βρασμένα θα τα αφήσετε περισσότερα λεπτά.
Όταν λοιπόν είναι έτοιμα τα ζυμαρικά μας τα σουρώνουμε και τα ξαναβάζουμε στην ίδια κατσαρόλα έτσι όπως είναι ζεστά μαζί με ένα κομμάτι φρέσκο βούτυρο κουνώντας την κατσαρόλα να πάει παντού το βούτυρο και να σοταρίσουμε έτσι τα ζυμαρικά.

Τοποθετούμε την ποσότητα ζυμαρικών που θέλουμε στο πιάτο μας αμέσως ανοίγουμε την κονσέρβα με τον τόνο και την ρίχνουμε πάνω στα ζυμαρικά βάζουμε φρέσκο τριμμένο πιπέρι και αμέσως προσθέτουμε το καλαμπόκι το καρότο ΜΑΖΙ και τις ελιές κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα όλα τα υλικά και αν θέλουμε προσθέτουμε το τριμμένο τυρί.




Ο τόνος, τέλος, είτε ψητός είτε sushi, κάνει ιδανικό wine pairing με κόκκινα κρασιά, με το Αγιωργίτικο και το Pinot Noir να αποδεικνύονται οι καλύτεροι συνοδοί.

Καλή επιτυχία
Συνταγή δημοσιευμένη από  Chef Alexios Nikoloutsopoulos


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι