FACE BOOK PINTEREST

FACE BOOK PINTEREST

INSTAGRAM

INSTAGRAM

Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017

Ζουμερά λαχταριστά σπιτικά burger από τον Chef Alexios Nikoloutsopoulos



Το χάμπουργκερ είναι ένα σάντουιτς το οποίο αποτελείται από ένα ή περισσότερα μπιφτέκια συνήθως από βοδινό κιμά τα οποία τοποθετούνται μέσα σε ένα κομμένο ψωμάκι (μπαν). Τα χάμπουρκερ συνήθως σερβίρονται με μαρούλι, ντομάτα, μπέικον, κρεμμύδι, τυρί, πίκλες και κάποια σάλτσα, όπως για παράδειγμα κέτσαπ, μουστάρδα ή μαγιονέζα.

Ποιος θα έλεγε όχι σε ένα ζουμερό burger, καλοψημένο και συνοδευμένο από αγαπημένα υλικά; Τυρί, bacon, αυγό, ντομάτα, κέτσαπ, μαγιονέζα  ή ο, τι άλλο ικανοποιεί τον ουρανίσκο του καθενός είναι μόνο μερικά από αυτά που μπορούν να δημιουργήσουν το τέλειο burger.



ΥΛΙΚΑ  ΓΙΑ 3 burger

400 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο ΛΑΠΑ
1 κρεμμύδι ξερό
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
1 ντομάτα
3 φέτες τυρί του τοστ
Λίγο μαρούλι
Ψωμάκια burger
Σάλτσα για burger
Λίγη ζάχαρη
Λίγο βαλσαμικο ξύδι

Λίγο ελαιόλαδο
Μπέικον προαιρετικό υλικό



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε να ζεσταθεί το τηγάνι στο μάτι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια ρίχνουμε λίγη ζάχαρη και λίγο βαλσαμικο ξύδι και τα αφήνουμε να καραμελώσουν όταν είναι έτοιμα τα αποσύρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.



Στο κιμά ρίχνουμε λίγο αλάτι και φρέσκο τριμμένο πιπέρι και λίγη ρίγανη και τον πλάθουμε ελαφρά για λίγο, αμέσως χωρίζουμε τον κιμά στα 3 και πλάθουμε τα μπιφτέκια μας.
Βάζουμε στο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και τοποθετούμε τα μπιφτέκια μέσα για ψήσιμο.

Ψήνουμε και κάθε πλευρά σε φωτιά πάνω από την μέση και όχι τέρμα για 6-7 λεπτά την κάθε πλευρά και μερικά λεπτά πριν το τέλος βάζουμε σε κάθε μπιφτέκι από πάνω μια φέτα τυρί να λιώσει μαζί με το μπιφτέκι.




Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και βάζουμε στην κάθε βάση λίγη από την σάλτα για burger τοποθετούμε το μαρούλι και την ντομάτα και βάζουμε το burger μαζί με το λιωμένο τυρί και από επάνω στρώνουμε τα καραμελώμενα κρεμμύδια σκεπάζουμε με το άλλο μισό ψωμάκι όπου έχουμε βάλει και σε αυτό σάλτσα burger.



Καλή επιτυχία

Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos

Δεν υπάρχουν σχόλια: