FACE BOOK PINTEREST

FACE BOOK PINTEREST

Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017

Σαλάτα του Καίσαρα (Caesar salad) από τον Chef Alexios Nikoloutsopoulos



Σαλάτα του Καίσαρα (Caesar salad) από τον Chef Alexios Nikoloutsopoulos

Μια σαλάτα αμερικανικής προέλευσης που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το γνωστό αυτοκράτορα. 


Οφείλει την ονομασία της σε έναν Ιταλό chef, στον Caesar Cardini ο οποίος μετά τον Α’ παγκόσμιο πόλεμο μετανάστευσε στις ΗΠΑ και δημιούργησε μια οικογενειακή επιχείρηση στα σύνορα με το Μεξικό.

Στην Ελλάδα εμπλουτίστηκε με ζουμερό κοτόπουλο και τραγανό μπέικον γι’ αυτό μπορεί να γίνει από μόνη της ένα χορταστικό πιάτο.

Η γνήσια συνταγή  περιέχει μαρούλι, κρουτόν, παρμεζάνα, σκόρδο, ελαιόλαδο, ξίδι ή λεμόνι και κάποιες φορές αντζούγιες.

Φτιάξτε την αυθεντική σαλάτα του καίσαρα, χωρίς ποτέ να παραλείπετε τα βασικά της υλικά που είναι το κοτόπουλο, το μαρούλι και η  παρμεζάνα. Στη συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποιούμε αντί για κρουτόνια σκόρδου το Το Pizzeti  Σούπερ νόστιμα, τραγανιστά, διπλοφουρνιστά chips ψωμιού με ντομάτα, μυρωδικά και πραγματικό τυρί. 




Αν όμως, δεν σας αρέσουν οι έντονες μυρωδιές μπορείτε να παραλείψετε το σκόρδο.
Στην συγκεκριμένη έκδοση την δική μου έχω προσθέσει καλαμπόκι καλής ποιότητας και λίγες ελιές Αγρινίου και ένα μικρό ξερό κρεμμύδι.


Και για κοτόπουλο έχω χρησιμοποιήσει  ΜΙΜΙΚΟΣ  Παναρισμένα φιλέτα κοτόπουλου έτοιμα για ψήσιμο ή τηγάνισμα. Τραγανά και νόστιμα από φιλέτο που έχει μαριναριστεί με μυρωδικά ...
Επίσης έχω βάλει φρέσκο ελαιόλαδο και λίγο ξύδι βαλσαμικο.
Τέλος έχω βάλει ένα έτοιμο  Salad Dressing Honey Mustard
HELLMANS.

Και αντί να τρίψω παρμεζάνα η οποία είναι λίγο ακριβή έτριψα μια γραβιέρα Κρήτης.




 ΥΛΙΚΑ

1 μαρούλι
1 συσκευασία ΜΙΜΙΚΟΣ  Παναρισμένα φιλέτα κοτόπουλου έτοιμα για ψήσιμο ή τηγάνισμα.
1 συσκευασία  Το Pizzeti  Σούπερ νόστιμα, τραγανιστά, διπλοφουρνιστά chips ψωμιού με ντομάτα, μυρωδικά και πραγματικό τυρί.

1 συσκευασία  Salad Dressing Honey Mustard
HELLMANS.
100 γραμμάρια γραβιέρα Κρήτης
μερικές ελιές Αγρινίου
4 κουταλιές της σούπας έχτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσαμικο
λίγο αλάτι
1 μικρό κρεμμύδι ξερό

1 κονσέρβα καλαμπόκι
Λίγο λάδι για τα κοτόπουλα για το τίγανισμα







 ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε το μαρούλι και το τοποθετούμε ψιλοκομμένο στην πιατέλα μας.
Σε ένα αντι κολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα κοτόπουλα να ροδίσουν καλά και από τις δυο πλευρές και μόλις είναι έτοιμα τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.






Όταν τραβήξει το χαρτί το λάδι τα κόβουμε σε μικρούς κύβους για να βάλουμε την ποσότητα που θέλουμε στην σαλάτα.

Αφού έχουμε βάλει το μαρούλι στην πιατέλα μας ρίχνουμε και το ξερό κρεμμύδι και τις ελιές προσθέτουμε το λάδι και το ξύδι μαζί και το αλάτι.







Στην συνέχεια προσθέτουμε το καλαμπόκι μας και ρίχνουμε μέσα στην πιατέλα τους κύβους από το κοτόπουλο και τρίβουμε σε μικρά κομμάτια τα διπλοφουρνιστά chips ψωμιού με ντομάτα.

Αμέσως προσθέτουμε την έτοιμη σως και από επάνω τρίβουμε την γραβιέρα.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και είμαστε έτοιμοι για την συγκλονιστική απολαυστική  γευστική εμπειρία.





Καλή επιτυχία
Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos

Δεν υπάρχουν σχόλια: