Pasta Alfredo spaghetti alfredo Μακαρονάδα Αλφρέντο



Pasta Alfredo spaghetti alfredo  Μακαρονάδα Αλφρέντο

Αλφρέντο Di Lelio απλά ένα αγόρι που είχε μια μεγάλη επιθυμία να εργαστεί και ένα ισχυρό πάθος για την μαγειρική τέχνη που τον οδήγησαν να είναι επιτυχής και παγκοσμίου φήμης εκκίνησης με ένα μικρό οικογενειακό εστιατόριο στην Piazza Rosa, δίπλα στο σημερινό gallery Colonna.

Ένα από τα πιο κλασικά πιάτα σε κάθε ιταλικό-αμερικανικό μενού είναι το fettuccine alfredo. Αλλά ξέρατε ότι αυτό που θεωρούμε ότι είναι σάλτσα alfredo σπάνια το καταναλώνει η Ιταλία;

Η ιταλοαμερικανική έκδοση του alfredo συνήθως αποτελείται κυρίως από κρέμα γάλακτος και τυρί παρμεζάνας. Στην Ιταλία, ωστόσο, η κρέμα δεν χρησιμοποιείται πολύ συχνά για να κάνει σάλτσες. Θεωρείται πολύ βαρύ και παχύ. Από πού προέρχεται λοιπόν το alfredo;



Η ιστορία πηγαίνει ότι το 1914, ένας άνθρωπος που ονομάζεται Alfredo di Lelio προσπαθούσε να μαγειρέψει κάτι που θα ευχαριστούσε την έγκυο σύζυγό του. 

Δημιούργησε μια σάλτσα από τυρί παρμεζάνα και βούτυρο και το έχυσε πάνω από κάποια φετουτσίνο. Ο Di Lelio άνοιξε ένα εστιατόριο στην Ιταλία και σερβίρεται το φαγητό του. Τελικά, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να ανοίξει ένα άλλο εστιατόριο και έτσι το πιάτο ήρθε στην Αμερική. Το ονομάζουμε alfredo, το όνομά του από το di Lelio, αλλά στην Ευρώπη ονομάζεται "Pasta al Burro", που σημαίνει ζυμαρικά με βούτυρο. Αρκετά παντού πέρα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι φτιαγμένο με βούτυρο και χωρίς κρέμα.

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε ένα κομμάτι της μαγειρικής ιστορίας, μπορείτε να επισκεφθείτε το εστιατόριο του Alfredo ακόμα σήμερα - υπάρχουν δύο τώρα, το δεύτερο βρίσκεται κάτω από τη Via della Scrofa στην πλατεία Augusto Imperatore 



Υλικά  για 4 άτομα

500 γραμμάρια ζυμαρικά
200 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο η μαργαρίνη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
250 ml κρέμα γάλακτος με πολλά λιπαρά
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
¼ Parmigiano-Reggiano 120 γραμμάρια
¼ Pecorino Romano  120 γραμμάρια
1 κρόκο αυγού (προαιρετικό υλικό)
λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό

Επιπλέον Parmigiano-Reggiano  για το σερβίρισμα.





ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό για να βράσουμε τα ζυμαρικά μας συμφώνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Βάζουμε το τηγάνι στο μάτι να ζεσταίνεται και βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και μόλις λιώσει κατεβάζουμε την θερμοκρασία και αμέσως μετά προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Συνεχίζουμε προσθέτοντας την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε λίγο αλάτι για γεύση  και πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά.


Αμέσως προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν.


Εδω τώρα υπάρχει ένα μυστικό το δικό μου μυστικό!!!
ο κρόκος αυγού  που ρίχνουμε μέσα με θερμοκρασία μικρή  στο μάτι και αρχίζουμε να ανακατεύουμε συχνά και αμέσως μετά κλείνουμε το μάτι με αυτό τον τρόπο ο κρόκος αυγού θα σχηματίσει πολύ μικρούς κόκκους αυγού που ταιριάζουν φοβερά με τα ζυμαρικά και τα τυριά και θα  απογειώσουν το πιάτο μας αν δεν σας αρέσει το αυγό δεν το βάζετε καθόλου.


Συνεχίζουμε ρίχνοντας τα ζυμαρικά μέσα στο τηγάνι όπου είναι η σάλτσα και ανακατεύουμε πολύ καλά να δέσουν καλά όλα τα υλικά μαζί.





Καλή επιτυχία

Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι