FACE BOOK PINTEREST

FACE BOOK PINTEREST

INSTAGRAM

INSTAGRAM

Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017

Σουφλέ Πατάτας | soufflé potatoes recipe | Chef Alexios Nikoloutsopoulos




Σουφλέ Πατάτας | soufflé potatoes  recipe | Chef Alexios Nikoloutsopoulos

Ένα πιάτο που μόλις το δοκιμάσετε σίγουρα θα το συμπεριλάβετε στο πρόγραμμα της διατροφής σας!
Εύκολο, γρήγορο και νόστιμο το σουφλέ πατάτας είναι ιδανικό για τον μπουφέ του παιδικού σας πάρτι αλλά και για το μεσημεριανό σας γεύμα.

Μια συνταγή που ενώ στο άκουσμα ακούγεται παχυντική, εντούτοις περιέχει υλικά με λίγα λιπαρά, πολλά λαχανικά και δημιουργεί ικανοποιητικό βαθμό κορεσμού.


Υλικά

1 κιλό πατάτες
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο (προαιρετικό υλικό)
1 μικρή συσκευασία μανιτάρια (προαιρετικό υλικό)
6 φέτες μπέικον
Λίγο φρέσκο βούτυρο
Αλάτι πιπέρι
300 γραμμάρια τριμμένο τυρί Γκουντα
300 γραμμάρια τριμμένο τυρί Ενταμ
λίγη τριμμένη γραβιέρα Νάξου
2 αυγά
1 γάλα εβαπορέ
500 ml κρέμα γάλακτος
λίγο μοσχοκάρυδο
το χυμό από μισό λεμόνι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε της πατάτες και τις βράζουμε στη κατσαρόλα με νερό και το χυμό από λεμόνι μόλις είναι έτοιμες τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις τοποθετούμε στο ελαφρώς βουτυρωμένο ταψάκι μας.

*** το χυμό από το λεμόνι τον βάζουμε για να γίνει η πατάτα λίγο σκληρή και να παραμείνει κατά το ψήσιμο μέσα στο φούρνο ολόκληρη.


Προσθέτουμε τα μανιτάρια το κρεμμύδι το μπέικον ψιλοκομμένο βάζουμε αλάτι και πιπέρι και βάζουμε λίγο από τα τυριά μας από επάνω! Προσθέτουμε και λίγα κομματάκια φρέσκο βούτυρο. Αυτή είναι η πρώτη στρώση και ξανακάνουμε το ίδιο ακριβώς για άλλη μια φορά σαν δεύτερη στρώση.

Μόλις έχουμε τελείωση την δεύτερη στρώση ρίχνουμε από επάνω όλα τα τριμμένα τυριά και εν συνεχεία σπάμε τα δυο αυγά και τα κτυπάμε μαζί με το γάλα το εβαπορέ βάζουμε και το μοσχοκάρυδο και ρίχνουμε το μείγμα να πάει παντού σε όλο το ταψάκι.





Τελειώνουμε ρίχνοντας την κρέμα γάλακτος την οποία στρώνουμε πολύ καλά να πάει παντού.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς στο πάνω κάτω για μια ώρα και κάτι.
Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία
Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos





Δεν υπάρχουν σχόλια: