FACE BOOK PINTEREST

FACE BOOK PINTEREST

INSTAGRAM

INSTAGRAM

Σάββατο, 7 Οκτωβρίου 2017

Πίτσα Μαργαρίτα με σάλτσα ντομάτας και τυρί Μοτσαρελα.




Πίτσα Μαργαρίτα με σάλτσα ντομάτας και τυρί Μοτσαρελα.

Πολλές φορές πρέπει να φτιάξουμε κάτι γρήγορο και αρκετά γευστικό γιατί είμαστε κουρασμένοι η δεν έχουμε πολύ χρόνο στην διάθεση μας, έτσι λοιπόν αν είμαστε εφοδιασμένοι με μερικά υλικά στο ντουλάπι μας και στο ψυγείο μας μπορούμε άνετα να φτιάξουμε μια πίτσα μαργαρίτα με σάλτσα ντομάτας και τριμμένη Μοτσαρελα με πολύ λίγα υλικά όπως η παρακάτω συνταγή.

Η µοτσαρέλα (ιταλ. mozzarella) είναι μαλακό τυρί ιταλικής προέλευσης. Παρασκευάζεται στη νότια Ιταλία και στην αυθεντική της μορφή φτιάχνεται αποκλειστικά από γάλα του τοπικού νεροβουβάλου, αποτελώντας τυρί Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης.

Μπορεί να φτιαχτεί όμως και από γάλα αγελάδας για την ευρεία κατανάλωση. Το χρώμα της είναι συνήθως κρεμώδες λευκό και έχει απαλή γεύση γάλακτος και χαρακτηριστική μυρωδιά, ενώ είναι αρκετά εύπλαστη. Χρησιμοποιείται στη μαγειρική, κυρίως ως υλικό πίτσας.


Υλικά – Ingredients  (για το ζυμάρι)

500 γραμμάρια αλεύρι τύπου 00 για πίτσα
300 ml χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
λίγο αλεύρι από καλαμπόκι για το άνοιγμα
λίγη ρίγανη αποξηραμένη

*** υπάρχει και έτοιμο ζυμάρι στρογγυλό η τετράγωνο θα το βρείτε στο σουπερ μάρκετ.
Το έχετε στην κατάψυξη και το βγάζετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το δουλεύετε και βάζετε πάνω τα υλικά.



Εκτέλεση για το ζυμάρι- Instructions

βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και φτιάχνουμε μια ζύμη την πλάθουμε λίγο μέχρι να μην κολλά στα χέρια μας και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σκεπασμένη με μεμβράνη σε ζεστό μέρος για 1 ώρα και όταν είναι έτοιμη την βγάζουμε και την ξαναπλάθουμε λίγο και την χωρίζουμε σε όσα μέρη θέλουμε αναλόγως πόσες πίτσες θέλουμε! 

Εγώ την χωρίζω σε 4 κομμάτια τα βάζω σε ειδικά σακουλάκια και τα τοποθετώ στην κατάψυξη για να τα βγάλω όταν τα χρειαστώ!


Υλικά – Ingredients  (για Την σάλτσα ντομάτας)

Λίγο φρέσκο βούτυρο 
Λίγο ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 συσκευασία αποφλοιωμένα ντοματακια
1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
1 κουταλιά του γλυκού μπουκοβο
1 κουταλιά του γλυκού πελτέ
Μισό ξυλάκι κανέλα
Αλάτι πιπέρι
1 ποτήρι  του νερού ζωμό λαχανικών
Λίγη τριμμένη κόκκινη και πράσινη πιπεριά
Λίγο Βασιλικό αποξηραμένο


Εκτέλεση για την σάλτσα ντομάτας

Σε ένα κατσαρόλι βάζουμε το βούτυρο το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι μαζί και τις τριμμένες πιπεριές.

Αμέσως μετά βάζουμε και σοτάρουμε τον πελτέ και ρίχνουμε και το μπουκοβο και αμέσως βάζουμε τον χυμό από τα ντοματακια τον ζωμό λαχανικών  βάζουμε το πιπέρι το αλάτι και το ξυλάκι κανέλας και την ρίγανη ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε την σάλτσα να δέσει βράζοντας σε χαμηλή φωτιά! 

Μόλις είναι έτοιμη και μείνει με το λάδι για να δέσει περισσότερο βάζουμε μέσα ένα κομμάτι φρέσκο βούτυρο και ρίχνουμε και τον βασιλικό και κλείνουμε την φωτιά.

Αφού κρυώσει την τοποθετούμε σε βαζάκι και την βάζουμε στο ψυγείο για να την έχουμε όταν την χρειαστούμε να την βάλουμε σε πίτσα η σε ζυμαρικά.




ψήνουμε την πίτσα πάντα σε προθερμασμένο φούρνο για οικιακό φούρνο στους 220 βαθμούς στο πάνω κάτω για 15 λεπτά!!!

Την δική μου πίτσα την έψησα σε ξύλο φούρνο που έχω φτιάξει στην ταράτσα του σπιτιού μου φυσικά άλλος θεός άλλο πράγμα ο ξυλοφουρνος. 

Για καλυτέρα αποτελέσματα όσον αφορά το ψήσιμο μπορείτε να αγοράσετε μια στρογγυλή πέτρα ψησίματος δεν είναι πολύ ακριβή!!! η ένα ταψάκι  αλουμινίου 32 cm αυτό που φτιάχνουν τα γλυκά για τους μπακλαβάδες είναι ιδανικό για να περνά η θερμοκρασία ποιο καλυτέρα!! Υπάρχουν και ταψάκια στο εμπόριο που έχουν στον πάτο μερικές τρύπες για να περνά και από εκεί η θερμοκρασία!!!



Καλή επιτυχία
Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos

Δεν υπάρχουν σχόλια: