Χωριάτικο ψωμί γάστρας με Επαγγελματικές προδιαγραφές
Χωριάτικο ψωμί γάστρας με Επαγγελματικές προδιαγραφές 2 η Έκδοση Γιατί να ψήσουμε σε γάστρα; Καθώς το σκεύος σφραγίζει, τα υγρά δεν διαφεύγουν κατά την εξάτμιση και η ζύμη ψήνετε ομοιόμορφα μέσα στην υγρασία της. Έτσι, ακόμα και να μας ξεφύγει λίγο στο ψήσιμο, δεν θα στεγνώσει. Επιπλέον, δεν κινδυνεύει να καεί, καθώς είναι μόνιμα σκεπασμένο. Η εμαγιέ γάστρα είναι ένα ιδανικό σκεύος για μαγείρεμα στο φούρνο. Το εμαγιέ είναι ένα υλικό το οποίο θερμαίνεται γρήγορα και ψύχεται αργά διατηρώντας το μαγειρεμένο φαγητό ζεστό για περισσότερο χρόνο. Διανέμει ομοιόμορφα τη θερμότητα κατά το ψήσιμο. Η χαμηλή ή μέτρια θερμοκρασία είναι αρκετή για την επίτευξη των καλύτερων μαγειρικών αποτελεσμάτων. Η μέγιστη θερμοκρασία δε θα πρέπει να ξεπερνάει τους 230 o C. Στην συγκεκριμένη συνταγή έχω κάνει (Αυτόλυση) για 30 λεπτά Η αυτόλυση είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα και απλή διεργασία, η οποία κρύβει πίσω της ένας πολύπλοκο μηχανισμό. Είναι ουσιαστικά ένας τρόπος να χρησιμοποιήσουμ...