ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ με Κριθαράκι Χονδρό
ΥΛΙΚΑ
1κιλο καλαμάρια καθαρισμένα ( φρέσκα η κατεψυγμένα)
λίγο φρέσκο ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο
2 μεσαία ξερά κρεμμύδια
μισό ποτήρι λευκό κρασί
1κ/ς πελτέ ντομάτας
2 δαφνόφυλλα
αλάτι πιπέρι
1 ξυλάκι κανέλα Κεϋλάνης
500ml χυμό
ντομάτας
500ml ζωμό
λαχανικών
1κ/σ καστανή ζάχαρη
1 μικρό κομμάτι φρέσκο βούτυρο
MELISSA Κριθαράκι
Χονδρό 500
Λίγο ξερό τριμμένο
βασιλικό
Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε τα καθαρισμένα καλαμάρια και τα βάζουμε σε χαρτί
κουζίνας να στεγνώσουν καλά!
Τρίβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και ζεσταίνουμε το σκεύος
στο μάτι της κουζίνας προσθέτοντας φρέσκο ελαιόλαδο.
Τσιγαρίζουμε τα καλαμάρια να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά
τους.
Συνεχίζουμε με τα ξερά κρεμμύδια και τα σκόρδα προσθέτοντας
τα φύλλα δάφνης το αλάτι το πιπέρι και το ξυλάκι κανέλας μαζί και τον πελτέ
ντομάτας και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί να βγάλουν τα αρώματα τους.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί καλά το
αλκοόλ.
Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας την ζάχαρη και το ζωμό λαχανικών χαμηλώνουμε και βράζουμε για 15 με 20 λεπτά.
Μετά προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε πολύ συχνά και προσθέτουμε ζεστό νερό όταν
αυτό χρειαστεί διότι το ζυμαρικό πίνει το υγρό αυτό μπορεί να γίνει περίπου 3 φορές
βράζουμε περίπου για 20 με 25 λεπτά και έχουμε το νου μας συνεχώς να μην μας
πιάσει το κριθαράκι σε χαμηλή φωτιά.
Αφού είναι έτοιμο ρίχνουμε μέσα το βούτυρο κλείνουμε την
φωτιά και το αφήνουμε να τραβήξει και να ξεκουραστεί.
Σερβίρουμε σε ζεστά πιάτα με φρέσκο χωριάτικο ψωμί και τρίβουμε στο πιάτο έχτρα πιπέρι και ξερό τριμμένο βασιλικό.
Σχόλια