ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ με Κριθαράκι Χονδρό



 ΥΛΙΚΑ

1κιλο καλαμάρια καθαρισμένα ( φρέσκα η κατεψυγμένα)

λίγο φρέσκο ελαιόλαδο

4 σκελίδες σκόρδο

2 μεσαία ξερά κρεμμύδια

μισό ποτήρι λευκό κρασί

1κ/ς πελτέ ντομάτας

2 δαφνόφυλλα

αλάτι πιπέρι

1 ξυλάκι κανέλα Κεϋλάνης

500ml χυμό ντομάτας

500ml ζωμό λαχανικών

1κ/σ καστανή ζάχαρη

1 μικρό κομμάτι φρέσκο βούτυρο

MELISSA Κριθαράκι Χονδρό 500

Λίγο ξερό τριμμένο βασιλικό



Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε τα καθαρισμένα καλαμάρια και τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν καλά!

Τρίβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και ζεσταίνουμε το σκεύος στο μάτι της κουζίνας προσθέτοντας φρέσκο ελαιόλαδο.

Τσιγαρίζουμε τα καλαμάρια να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους.

Συνεχίζουμε με τα ξερά κρεμμύδια και τα σκόρδα προσθέτοντας τα φύλλα δάφνης το αλάτι το πιπέρι και το ξυλάκι κανέλας μαζί και τον πελτέ ντομάτας και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί να βγάλουν τα αρώματα τους.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί καλά το αλκοόλ.



Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας την ζάχαρη και το ζωμό λαχανικών χαμηλώνουμε και βράζουμε για 15 με 20 λεπτά.

Μετά προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε  πολύ συχνά και προσθέτουμε ζεστό νερό όταν αυτό χρειαστεί διότι το ζυμαρικό πίνει το υγρό αυτό μπορεί να γίνει περίπου 3 φορές βράζουμε περίπου για 20 με 25 λεπτά και έχουμε το νου μας συνεχώς να μην μας πιάσει το κριθαράκι σε χαμηλή φωτιά.

Αφού είναι έτοιμο ρίχνουμε μέσα το βούτυρο κλείνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να τραβήξει και να ξεκουραστεί.

Σερβίρουμε σε ζεστά πιάτα με φρέσκο χωριάτικο ψωμί και τρίβουμε στο πιάτο έχτρα πιπέρι και ξερό τριμμένο βασιλικό.






Alexios Nikoloutsopoulos 
ΜΕΛΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 
(Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ) ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
Αλέξιος Νικολουτσόπουλος
Επαγγελματίας μάγειρας Chef (Pastry Chef)
Chef Alexios Nikoloutsopoulos 
Chef.(Pastry & bakery chef.) #pizzaioli
#Chef #PastryChef #pizzaioli #bakerychef
https://chefalexios.blogspot.com/



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!