Αναρτήσεις

Αρνάκι ή κατσικάκι; (αρνάκι κατσικάκι) στο φούρνο

Εικόνα
Αρνάκι ή κατσικάκι; (αρνάκι κατσικάκι) στο φούρνο  Μέτριας Δυσκολίας | Οχι πολύ ακριβό |Μερίδες: για 6 μερίδες | Προετοιμασία: 30΄ | Χρόνος: 2:ωρες Υλικά (Ingredients): 1 μπούτι κατσίκι και 1 μπούτι αρνί ,κατά προτίμηση (σπάλα και μπούτι) 3 μεγάλες πατάτες η πατάτες baby Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 3/4 φλ. ελαιόλαδο = 180 ml Ελαιόλαδο 2 ζουμερά λεμόνια Χυμό  και ξύσμα από 2 λεμόνια 4 σκελίδες σκόρδο 1 κ.σ. (κοφτή) ξερή Ρίγανη = 15 gr Εκτέλεση συνταγής Préparation : Βγάζουμε το κρέας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το σκουπίζουμε καλά με απορροφητικό  χαρτί κουζίνας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Μπορούμε να βάλουμε ολόκληρο το κατσίκι ή να το κόψουμε σε μερίδες (αν θέλουμε ζητούμε από τον κρεοπώλη μας να το κόψει). Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες, στα 4 και τα ρίχνουμε μέσα στο ταψί . Ρίχνουμε  το ελαιόλαδο, τον χυμό και ξύσμα λεμονιού, την ρίγανη, και το αλατοπίπερο. Κάνουμε χαρακιές στη σπάλα του κατσικιού με ένα μαχαίρι και ρίχνουμε εκεί, με τ

Βασιλόπιτα κέικ 2021 (Εύκολη συνταγή)

Εικόνα
Μέτριας Δυσκολίας | Όχι πολύ ακριβό |Μερίδες: για 6 μερίδες | Προετοιμασία: 30΄ | Χρόνος: 1:ωρα  Υλικά - ingredients 250 g. αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 400 g. ζάχαρη η  άχνη ζάχαρη  5 αυγά μεγάλα 150 ml χυμός πορτοκαλιού 100 ml πλήρες γάλα 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας  1 κ.γλ  κανέλα  Μαχλεπι 7 gr 1/4 κ.γλ Μοσχοκάρυδο  Ξύσμα από 2  πορτοκάλια Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα Εκτέλεση συνταγής Préparation : Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, την άχνη και χτυπάμε με το σύρμα πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο, 2-3 λεπτά συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη. Για καλύτερο αποτέλεσμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εξάρτημα το φτερό στο μίξερ Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιών, το εκχύλισμα βανίλιας και τα μπαχαρικά μας και χτυπάμε στον κάδο σε χαμηλή ταχύτητα. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Με το που απορροφηθεί το ένα ρίχνουμε το επόμενο. Ρίχνου

PIZZA (ΠΙΤΣΑ) Επαγγελματική συνταγή πιτσαρίας! PIZZA (Sprite) αλεύρι (Σούπερ Αμερικής)

Εικόνα
Μέτριας Δυσκολίας | Όχι πολύ ακριβό |Μερίδες: για 4 μερίδες | Προετοιμασία: 20΄ | Χρόνος: 2:ωρες Υλικά (Ingredients): 450 γραμμάρια χωριάτικο σκληρό αλεύρι Αλεύρι Μάννα Κίτρινο 250 γρ. αλεύρι super ( αυτό που είναι για τσουρέκι) 300 ml νερό χλιαρό εμφιαλωμένο 30 βαθμούς! νερό όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη σφιχτή η αλλιώς  Sprite Κουτί (330 ml) 1 κουταλάκι γεμάτο του γλυκού αλάτι 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ελαιόλαδο 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη 1 φακελάκι στιγμιαία μαγιά 9 γραμμάρια Υλικά για το γέμισμα: Pizza / Πίτσα (Συνταγή) σπέσιαλ Κέτσαπ ντομάτας πικάντικο Κόκκινη ψιλοκομμένη πιπεριά Πράσινη ψιλοκομμένη πιπεριά Λίγα μανιτάρια ψιλοκομμένα (Προαιρετικό υλικό) 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο 4 φέτες παριζα ψιλοκομμένη 200 gr μοτσαρελα κίτρινη Ιταλίας τριμμένη 100 gr τυρί τσενταρ Λίγη Ρίγανη στο τέλος αφού βγει η πίτσα Εκτέλεση συνταγής Préparation : Στο κάδο του μίξερ η σε ένα γυάλινο μικρό μπολάκι βάζουμε λίγη από την  Sprite Κουτί  Περίπου 100ml προσθέτουμε την στιγμιαία μαγιά

Κατσικάκι λεμονάτο με πατάτες στη γάστρα

Εικόνα
Η Κυριακή (ἀνέκαθεν) ήταν μια πολύ σημαντική γιορτινή ημέρα για όλη την οικογένεια ειδικά στο μεσημεριανό τραπέζι στο οποίο μαζεύονταν όλη η οικογένεια πιθανόν και συγγενείς μαζί για να τιμήσουν το παραδοσιακό τραπέζι της Κυριακής με ένα υπέροχο πιάτο ΣΥΓΟΥΡΑ τις περισσότερες φορές μαγειρευτό η φουρνιστό και η επιλογή πάντα το κρέας χοιρινό η μοσχάρι και ακόμα ποιο σωστά Παραδοσιακά αρνάκι η κατσικάκι στην γάστρα η στον φούρνο! Κατσικάκι λεμονάτο με πατάτες στη γάστρα   Μέτριας Δυσκολίας | Οχι πολύ ακριβό |Μερίδες: για 6 μερίδες | Προετοιμασία: 30΄ | Χρόνος: 2:ωρες Υλικά (Ingredients): 2 κιλά κατσίκι, κατά προτίμηση (σπάλα και μπούτι) 5 μεγάλες πατάτες η πατάτες baby Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 3/4 φλ. ελαιόλαδο = 180 ml Ελαιόλαδο 2 ζουμερά λεμόνια Χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια 4 σκελίδες σκόρδο 1 κ.σ. (κοφτή) ξερή Ρίγανη = 15 gr Δεντρολίβανο θυμάρι 2 κ.σ. (γεμάτες) μουστάρδα 150ml 1 φλ.μικρο κρασί λευκό Εκτέλεση συνταγής Préparation : Βγάζουμε το κρέας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου