Βασιλόπιτα κέικ 2021 (Εύκολη συνταγή)



Μέτριας Δυσκολίας | Όχι πολύ ακριβό |Μερίδες: για 6 μερίδες | Προετοιμασία: 30΄ | Χρόνος: 1:ωρα

 Υλικά - ingredients

250 g. αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

400 g. ζάχαρη η  άχνη ζάχαρη 

5 αυγά μεγάλα

150 ml χυμός πορτοκαλιού

100 ml πλήρες γάλα

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας 

1 κ.γλ  κανέλα 

Μαχλεπι 7 gr

1/4 κ.γλ Μοσχοκάρυδο 

Ξύσμα από 2  πορτοκάλια

Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα







Εκτέλεση συνταγής Préparation :
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, την άχνη και χτυπάμε με το σύρμα πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο, 2-3 λεπτά συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη.
Για καλύτερο αποτέλεσμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εξάρτημα το φτερό στο μίξερ
Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιών, το εκχύλισμα βανίλιας και τα μπαχαρικά μας και χτυπάμε στον κάδο σε χαμηλή ταχύτητα.
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Με το που απορροφηθεί το ένα ρίχνουμε το επόμενο.
Ρίχνουμε το γάλα μέσα στον χυμό πορτοκάλι και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν και τα δυο τα ρίχνουμε στο μείγμα εναλλάξ σε δόσεις, σε μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι  και το μπέικιν πάουντερ. Τα ρίχνουμε στο μείγμα εναλλάξ σε δόσεις, χτυπώντας σε κάθε προσθήκη. Πρέπει τα υλικά να έχουν αποορροφηθεί από το μείγμα πριν ρίξουμε την επόμενη δόση.
Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε στον κάδο και το γάλα ανακατεύοντας ελάχιστα με μία μαρίζ.
Βουτυροαλευρώνουμε πολύ καλά μία στρογγυλή φόρμα κέικ με αποσπώμενη βάση, διαμέτρου 24 εκ.
Ρίχνουμε εκεί το μείγμα για τη βασιλόπιτά μας και απλώνουμε καλά με μία σπάτουλα.
Ψήνουμε στον φούρνο για 45 με 55 λεπτά  στους 160° C στον αέρα. Πριν το ψήσιμο δεν ξεχνάμε να βάλουμε το φλουρί!
Μόλις είναι έτοιμη, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.








Μερικές επισημάνσεις για την συνταγή:
Αν φοβάστε στον αέρα μπορείτε να ψήσετε και στο πάνω κάτω αντιστάσεις απλά θα σας πάρει περισσότερο χρόνο? Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και κάτι στους 170-180 βαθμούς.
Προσπαθήστε όλα τα υλικά σας να έχουν θερμοκρασία φυσική δωματίου. 

Προσοχή όσον αφορά το ψήσιμο διότι ο κάθε φούρνος είναι διαφορετικός ποτέ δεν ανοίγουμε το φούρνο κατά την διάρκεια του ψησίματος, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι όταν περάσει ο απαιτούμενος χρόνος βυθίζετε μέσα στο κέικ ένα μαχαίρι καθαρό και αν αυτό βγει λερωμένο τότε το κέικ θέλει ακόμα ψήσιμο εάν  όμως βγει  όπως το βγάλατε καθαρό αυτό σημαίνει ότι είναι έτοιμο.

Το κέικ Βασιλόπιτα  μπορεί να γίνει και με (μαργαρίνη) αντί για βούτυρο προσπαθήστε όμως να βάλετε γνήσιο βούτυρο είναι ποιο καλό και ποιο υγιεινό για το γλυκό μας και δίνει καλύτερη υφή και γεύση.




Καλή επιτυχία
Συνταγή και τεχνικές ψησίματος 
Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos
Συνταγή Τεχνικές 
Chef Alexios Nikoloutsopoulos 
Επαγγελματίας Μάγειρας - Αρτοποιός Ζαχαροπλάστης 
#Chef #PastryChef #pizzaioli


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι