Αρνάκι ή κατσικάκι; (αρνάκι κατσικάκι) στο φούρνο



Αρνάκι ή κατσικάκι; (αρνάκι κατσικάκι) στο φούρνο 

Μέτριας Δυσκολίας | Οχι πολύ ακριβό |Μερίδες: για 6 μερίδες | Προετοιμασία: 30΄ | Χρόνος: 2:ωρες


Υλικά (Ingredients):

1 μπούτι κατσίκι και 1 μπούτι αρνί ,κατά προτίμηση (σπάλα και μπούτι)

3 μεγάλες πατάτες η πατάτες baby

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

3/4 φλ. ελαιόλαδο = 180 ml Ελαιόλαδο

2 ζουμερά λεμόνια Χυμό 

και ξύσμα από 2 λεμόνια

4 σκελίδες σκόρδο

1 κ.σ. (κοφτή) ξερή Ρίγανη = 15 gr





Εκτέλεση συνταγής Préparation :
Βγάζουμε το κρέας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το σκουπίζουμε καλά με απορροφητικό  χαρτί κουζίνας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Μπορούμε να βάλουμε ολόκληρο το κατσίκι ή να το κόψουμε σε μερίδες (αν θέλουμε ζητούμε από τον κρεοπώλη μας να το κόψει).
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες, στα 4 και τα ρίχνουμε μέσα στο ταψί .
Ρίχνουμε  το ελαιόλαδο, τον χυμό και ξύσμα λεμονιού, την ρίγανη, και το αλατοπίπερο.
Κάνουμε χαρακιές στη σπάλα του κατσικιού με ένα μαχαίρι και ρίχνουμε εκεί, με τα δάχτυλα, μπόλικο αλατοπίπερο και ρίγανη και βάζουμε και τα σκόρδα.
Ψήνουμε για 1 ώρα. 
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ψηθεί το κρέας, να ροδίσει η πέτσα και να μελώσουν οι πατάτες, απορροφώντας όλα τα υγρά της γάστρας ή του ταψιού. Στο τέλος πρέπει να μείνει με το λάδι του.





Καλή επιτυχία
Συνταγή και τεχνικές ψησίματος 
Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι