PIZZA (ΠΙΤΣΑ) Επαγγελματική συνταγή πιτσαρίας! PIZZA (Sprite) αλεύρι (Σούπερ Αμερικής)





Μέτριας Δυσκολίας | Όχι πολύ ακριβό |Μερίδες: για 4 μερίδες | Προετοιμασία: 20΄ | Χρόνος: 2:ωρες

Υλικά (Ingredients):

450 γραμμάρια χωριάτικο σκληρό αλεύρι Αλεύρι Μάννα Κίτρινο

250 γρ. αλεύρι super ( αυτό που είναι για τσουρέκι)

300 ml νερό χλιαρό εμφιαλωμένο 30 βαθμούς! νερό όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη σφιχτή η αλλιώς  Sprite Κουτί (330 ml)

1 κουταλάκι γεμάτο του γλυκού αλάτι

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

1 φακελάκι στιγμιαία μαγιά 9 γραμμάρια






Υλικά για το γέμισμα:
Pizza / Πίτσα (Συνταγή) σπέσιαλ
Κέτσαπ ντομάτας πικάντικο
Κόκκινη ψιλοκομμένη πιπεριά
Πράσινη ψιλοκομμένη πιπεριά
Λίγα μανιτάρια ψιλοκομμένα (Προαιρετικό υλικό)
4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
4 φέτες παριζα ψιλοκομμένη
200 gr μοτσαρελα κίτρινη Ιταλίας τριμμένη
100 gr τυρί τσενταρ
Λίγη Ρίγανη στο τέλος αφού βγει η πίτσα





Εκτέλεση συνταγής Préparation :
Στο κάδο του μίξερ η σε ένα γυάλινο μικρό μπολάκι βάζουμε λίγη από την  Sprite Κουτί  Περίπου100ml προσθέτουμε την στιγμιαία μαγιά μαζί και την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε όλα μαζί και το αφήνουμε να ξεκουραστούν 10 λεπτά να ταϊστεί η μαγιά καλά  από τις καλύτερες της φίλες την ζάχαρη.
Στο κάδο του μίξερ ενσωματώνουμε τα άλευρα και ζυμώνουμε καλά με τον γάντζο του μίξερ μετά από 2 λεπτά ρίχνουμε το αλάτι μαζί με την ρίγανη και τελευταίο το ελαιόλαδο αφού κτυπήσουμε πάλι λίγο συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι η ζύμη να ξεκολλά από τα τοιχώματα του κάδου του μίξερ.

Αν δείτε ότι χρειάζεται να συμπληρώσετε με λίγο νερό θα το κάνετε και αντίστροφα αν δείτε ότι η ζύμη είναι πολύ υδαρή υγρή θα συμπληρώσετε με λίγο αλεύρι ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να αρχίσει και να μην κολλά στα δάκτυλα σας η εναλλακτικά στο γάντζο του μίξερ και να είναι σαν πλαστελίνη.

Αφού λοιπόν έχουμε σχηματίσει το ζυμάρι μας σε μια μπασινα στάζουμε λίγο ελαιόλαδο στον πάτο και τοποθετούμε μέσα το ζυμάρι και το αλείφουμε από πάνω με πολύ λίγο ελαιόλαδο σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
Συνεχίζουμε και του κάνουμε αν μπορούμε άλλα 3 ξεκουράσματα από 30 λεπτά η κάθε ξεκούραση αφού είναι έτοιμο ζυγίζουμε το ζυμάρι να δούμε ποσά γραμμάρια είναι και αναλόγως φτιάχνουμε τις μπάλες που θέλουμε για πίτσες και τα αφήνουμε σε ένα ταψί τα σκεπάζουμε για 15 λεπτά να ξεκουραστούν.
Αν ψήσετε σε ταψί κουζίνας στρογγυλό όπως εγώ σε προθερμασμένο φούρνο θερμοκρασία στο τέρμα αντιστάσεις πάνω κάτω για ακριβώς 20 λεπτά.
Όσον αφορά το νερό που θα χρειαστούμε αυτό παίζει ρόλο αναλόγως την σύσταση του αλευριού που θα χρησιμοποιήσουμε ειδικά το καλοκαίρι υπάρχει λόγο ζέστης μεγαλύτερη απορρόφηση νερού γι αυτό σας γράφουμε στα υλικά όσο χρειαστεί μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη μας.
Το λάδι (πολλές φορές ίσως και λίγη ζάχαρη) προστίθεται για να κάνει την ζύμη πιο ελαστική, αφού δεν διαθέτουμε επαγγελματικό φούρνο ή ξυλόφουρνο, αλλά θα πρέπει να βολευτούμε με τον οικιακό φούρνο, που δεν ανεβάζει πολύ υψηλές θερμοκρασίες (ως 300°C το πολύ)







Καλή επιτυχία
Συνταγή και τεχνικές ψησίματος 
Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι