Αναρτήσεις

Κολοκυθοκεφτέδες: Συνταγή μεζεδοπωλείου.

Εικόνα
  Κολοκυθοκεφτέδες:  Συνταγή μεζεδοπωλείου. Τεμ 25- 30 | ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά | αναμονή 1 ώρα | εκτέλεση 15 λεπτά ΥΛΙΚΑ 1 κιλό κολοκύθια 3 χλωρά κρεμμυδάκια 1 ξερό μέτριο κρεμμύδι 120-150 gr φέτα 3 αυγά μέτρια 50 γρ το καθένα ½  ματσάκι  Λίγο δυόσμο ½  ματσάκι  Λίγο μαϊντανό ½  ματσάκι  Λίγο άνηθο 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο 4κ/σ αλεύρι  Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ 1κ/σ Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ 4κ/σ τριμμένη φρυγανιά Αλάτι  πιπέρι Ξύσμα από 1 lime Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα   1κ/γ μπουκοβο (προαιρετικό υλικό) Για το ντιπ γιαουρτιού: 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι Χυμό & ξύσμα από 1 lime 1 κ.σ. μέλι 10 γρ. δυόσμο, ψιλοκομμένο Αλάτι Πιπέρι 2 κ.σ. ελαιόλαδο Εκτέλεση συνταγής  Πλένουμε τα κολοκυθάκια μας και τα τρίβουμε με τον τρίφτη σε μια μικρή λεκάνη. Ρίχνουμε το αλάτι αν έχετε χονδρό αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά τα αφήνουμε μισή ώρα ως έχει για να δουλέψει το αλάτι και να βγάλουν τα υγρά τους προσοχή με το αλάτι μην τα κάνετε λύσσα. Στραγγίζουμε πολύ καλά με ένα σουρωτήρι η και με τα χέρια μας πολύ καλά τ

Πατάτες στον φούρνο σαν τηγανητές

Εικόνα
  Πατάτες στον φούρνο σαν τηγανητές. Απόλαυση χωρίς ενοχές ΥΛΙΚΑ 4 πατάτες μισό λεμόνι το χυμό Αλάτι  πιπέρι Πάπρικα 1κ/γ Κύβο κότας σε σκόνη 1κ/γ Θυμάρι 1κ/γ Κέτσαπ 1κ/γ  μουστάρδα 1/5 κ/γ Λίγο ελαιόλαδο 3κ/σ Στο τέλος όταν ψηθούν λίγο αλάτι και ρίγανη κατά βούληση η ρίγανη στο τέλος για να μην πικρίσει κατά  το ψήσιμο. Προετοιμασία Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τις πατάτες  σε να μπολ βάζουμε κρύο νερό με το χυμό από το μισό λεμόνι το νερό και το λεμόνι θα κρατήσει τις πατάτες σφικτές κατά το ψήσιμο και δεν θα μαυρίσουν μέχρι να τις κόψουμε όλες περίπου στο ίδιο μέγεθος.  Εκτέλεση συνταγής Κόβουμε με το μαχαίρι τις πατάτες όπως τις τηγανητές σε ένα ταψί τοποθετούμε λαδόκολλα η αντικολλητικο χαρτί. Αφού  κόψουμε τις πατάτες καλά και τις στεγνώσουμε με απορροφητικό  χαρτί κουζίνας τις τοποθετούμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά να πάνε παντού όλα τα υλικά  αφήνουμε να τραβήξει περίπου για μερικά λεπτά. Τοποθετούμε τις πατάτες στο ταψί μια μια  χωρίς πολύ υ

Ζυμαρικά ολικής με Γαρίδες Λεμονάτες με σκόρδο και Κρουτόν.

Εικόνα
  Ζυμαρικά ολικής με Γαρίδες Λεμονάτες με σκόρδο και Κρουτόν. Μέτριας Δυσκολίας | Όχι ακριβό |Μερίδες: για 2 μερίδες | Προετοιμασία: 10΄ | Χρόνος Ψησίματος 18 20 min ΥΛΙΚΑ 1 συσκευασία γαρίδες καθαρισμένες μεγάλες κατεψυγμένες Λίγο ελαιόλαδο 3κ/σ Λίγο βούτυρο 2κ/σ Ούζο 50 ml Χυμό από μισό λεμόνι Ζυμαρικά ολικής άλεσης 250 gr 1κ/γ ζωμό σε σκόνη (για τα ζυμαρικά) Λίγα κρουτόν Λίγο τυρί τριμμένο 1 σκελίδα σκόρδο 1 πρέζα αλάτι Φρέσκο τριμμένο πιπέρι Λίγο ξερό βασιλικό Σκόρδο σε σκόνη προαιρετικό υλικό   Εκτέλεση συνταγής Ξεπαγώνουμε τις γαρίδες καλά και τις στεγνώνουμε πολύ καλά. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο ρίχνουμε την σκελίδα σκόρδο μόνο για να βγάλει το άρωμα της και μετά από λίγα λεπτά την αφαιρούμε αμέσως μετά σοτάρουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά η κάθε πλευρά. Σβήνουμε τις γαρίδες με ούζο και χυμό από λεμόνι κλείνουμε την φωτιά και προσθέτουμε λίγο βούτυρο να δέσει η σάλτσα και

Πικάντικη σάλτσα γαρίδας με ζυμαρικά τριβέλια τρικολόρε

Εικόνα
Πικάντικη σάλτσα γαρίδας με ζυμαρικά τριβέλια τρικολόρε! Μέτριας Δυσκολίας | Όχι πολύ ακριβό |Μερίδες: για 6 μερίδες | Προετοιμασία: 20΄ | Χρόνος Ψησίματος 35-45 min ΥΛΙΚΑ 700 gr γαρίδες (φρέσκιες ή κατεψυγμένες). Melissa Βίδες Τρικολόρε 500gr  20 gr Λίγο φρέσκο βούτυρο 50 ml φρέσκο ελαιόλαδο 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη 3 σκελίδες σκόρδο 1κ/γ μπούκοβο Pummaro σπιτική ντομάτα 680γρ (γυάλινο) 1κ/γ Αλάτι Ιμαλαΐων 1 κ/γ ζάχαρη 1κ/γ φρέσκο τριμμένο πιπέρι 1κ/γ ρίγανη 2 φύλλα δάφνης 300ml Ζωμό λαχανικών 50ml ούζο 20 gr Λίγο φρέσκο βούτυρο Για το σερβίρισμα Ξερός βασιλικός για το σερβίρισμα Ξύσμα από λεμόνι για το σερβίρισμα Φρέσκο τριμμένο πιπέρι   Εκτέλεση συνταγής: Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Πλένουμε και στραγγίζουμε πολύ καλά τις γαρίδες για να μην έχουν υγρασία. Ζεσταίνουμε μια ανοξείδωτη κατσαρόλα και προσθέτουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σοτάρουμε τις γαρίδες για περίπου 3 με 4 λεπτά μέχρι ν