Κολοκυθοκεφτέδες: Συνταγή μεζεδοπωλείου.

 



Κολοκυθοκεφτέδες: 

Συνταγή μεζεδοπωλείου.


Τεμ 25- 30 | ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά | αναμονή 1 ώρα | εκτέλεση 15 λεπτά



ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κολοκύθια

3 χλωρά κρεμμυδάκια

1 ξερό μέτριο κρεμμύδι

120-150 gr φέτα

3 αυγά μέτρια 50 γρ το καθένα

½  ματσάκι  Λίγο δυόσμο

½  ματσάκι  Λίγο μαϊντανό

½  ματσάκι  Λίγο άνηθο

2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

4κ/σ αλεύρι  Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ

1κ/σ Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ

4κ/σ τριμμένη φρυγανιά

Αλάτι  πιπέρι

Ξύσμα από 1 lime

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα  

1κ/γ μπουκοβο (προαιρετικό υλικό)


Για το ντιπ γιαουρτιού:

250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

Χυμό & ξύσμα από 1 lime

1 κ.σ. μέλι

10 γρ. δυόσμο, ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο



Εκτέλεση συνταγής 

Πλένουμε τα κολοκυθάκια μας και τα τρίβουμε με τον τρίφτη σε μια μικρή λεκάνη.

Ρίχνουμε το αλάτι αν έχετε χονδρό αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά τα αφήνουμε μισή ώρα ως έχει για να δουλέψει το αλάτι και να βγάλουν τα υγρά τους προσοχή με το αλάτι μην τα κάνετε λύσσα.

Στραγγίζουμε πολύ καλά με ένα σουρωτήρι η και με τα χέρια μας πολύ καλά τα τριμμένα κολοκυθάκια να φύγει όλη η υγρασία και τα τοποθετούμε ξανά σε ένα άλλο μπολ.

Αφού τα στραγγίζουμε. Ρίχνουμε μέσα στα κολοκυθάκια το ξερό και το χλωρό κρεμμύδι μετά τον μαϊντανό τον δυόσμο και τον άνηθο και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.

Αφού ενσωματώσουμε πολύ καλά συνεχίζουμε ρίχνοντας τα αυγά και την φέτα σε τριμμένη μορφή μαζί και το ξύσμα και το ελαιόλαδο την μικρή ποσότητα για την συνταγή? και κάνουμε πολύ καλό ανακάτεμα  να ενσωματωθούν πολύ καλά όλα τα υλικά.

Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το Κορν Φλάουρ  μαζί με την τριμμένη φρυγανιά για να δημιουργήσουμε έναν σφικτό χυλό ανακατεύοντας πολύ καλά όλα τα υλικά.

Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση προσοχή στο αλάτι? διότι έχουμε ρίξει στην αρχή για να βγάλουν τα υγρά τους τα κολοκυθάκια αλλά και λόγο της προθήκης φέτας.





Τεχνικές συμβουλές: 

Για καλύτερα αποτελέσματα μπορείτε αφού τελειώσετε και φτιάξετε το μείγμα να το βάλετε για 30 λεπτά στο ψυγείο για να σφίξει.

Μπορείτε να βάλετε αντί για ελαιόλαδο και ηλιέλαιο η αραβοσιτέλαιο για να τηγανίσετε του κολοκυθοκεφτεδες το ελαιόλαδο το φρέσκο όμως δίνει καλύτερη νοστιμιά.

Τα αυγά στην συνταγή παίζουν το ρόλο του  φυσικού (Γαλακτωματοποιητή.)

Το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του θα δώσει μια αφράτη ζύμη και το φούσκωμα κατά το τηγάνισμα όπως και το (κορν φλαουρ)  θα δώσει άλλη πνοή και υφή στο τελικό προϊόν, χρησιμοποιείται σε πάρα πολλές συνταγές, κυρίως στις βελουτέ σούπες και σχεδόν σε όλες τις σάλτσες καθώς τις βοηθά να δέσουν, δηλαδή να πήξουν.

Πρέπει το λάδι να κάψει καλά και μετά χαμηλώνετε ελαφρώς και βάζουμε τους κολοκυθοκεφτεδες σε ένα καλό σκεύος και ψήνουμε περίπου για 2 λεπτά η κάθε πλευρά.

Θα πρέπει να είστε από πάνω συνεχώς για να δείτε ποτέ θέλουν γύρισμα και ποτέ μην φορτώνετε το τηγάνι  λίγοι κάθε φορά για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού.

Όταν είναι έτοιμοι τοποθετούμε τους ψημένους σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας σε μια πιατέλα να στραγγίσουν και τους σερβίρουμε ζεστούς ή κρύους με ντιπ γιαουρτιού.


Eκτέλεση (Τεχνικές συνταγής) 

Αλέξιος Nικολουτσόπουλος 

Επαγγελματίας μάγειρας Chef. (Pastry Chef.)

https://chefalexios.blogspot.com/






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι