Ζυμαρικά ολικής με Γαρίδες Λεμονάτες με σκόρδο και Κρουτόν.
Ζυμαρικά ολικής με Γαρίδες Λεμονάτες
με σκόρδο και Κρουτόν.
Μέτριας Δυσκολίας | Όχι ακριβό |Μερίδες: για 2 μερίδες | Προετοιμασία: 10΄ | Χρόνος Ψησίματος 18 20 min
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία
γαρίδες καθαρισμένες μεγάλες κατεψυγμένες
Λίγο
ελαιόλαδο 3κ/σ
Λίγο βούτυρο
2κ/σ
Ούζο 50ml
Χυμό από
μισό λεμόνι
Ζυμαρικά
ολικής άλεσης 250gr
1κ/γ ζωμό σε
σκόνη (για τα ζυμαρικά)
Λίγα κρουτόν
Λίγο τυρί
τριμμένο
1 σκελίδα
σκόρδο
1 πρέζα
αλάτι
Φρέσκο
τριμμένο πιπέρι
Λίγο ξερό
βασιλικό
Σκόρδο σε
σκόνη προαιρετικό υλικό
Εκτέλεση συνταγής
Ξεπαγώνουμε
τις γαρίδες καλά και τις στεγνώνουμε πολύ καλά.
Βράζουμε τα
ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Σε ένα
τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο ρίχνουμε την σκελίδα σκόρδο μόνο για να βγάλει το
άρωμα της και μετά από λίγα λεπτά την αφαιρούμε αμέσως μετά σοτάρουμε τις
γαρίδες για 2 λεπτά η κάθε πλευρά.
Σβήνουμε τις
γαρίδες με ούζο και χυμό από λεμόνι κλείνουμε την φωτιά και προσθέτουμε λίγο
βούτυρο να δέσει η σάλτσα και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι και στο τέλος λίγο
ξερό βασιλικό.
Προσθέτουμε
τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τις γαρίδες και ανακατεύαμε πολύ καλά προσθέτουμε τα
κρουτον το τυρί και το σκόρδο σε σκόνη και λίγο βασιλικό ξερό.
Σερβίρουμε
όπως οι ιταλοί σε ζεστά πιάτα και συνοδεύουμε το πιάτο μας με ένα πολύ καλό
λευκό κρασί.
Eκτέλεση
(Τεχνικές συνταγής)
Αλέξιος
Nικολουτσόπουλος
Chef. (Pastry
Chef.)
https://chefalexios.blogspot.com/
Σχόλια