Ζυμαρικά ολικής με Γαρίδες Λεμονάτες με σκόρδο και Κρουτόν.

 



Ζυμαρικά ολικής με Γαρίδες Λεμονάτες με σκόρδο και Κρουτόν.


Μέτριας Δυσκολίας | Όχι ακριβό |Μερίδες: για 2 μερίδες | Προετοιμασία: 10΄ | Χρόνος Ψησίματος 18 20 min






ΥΛΙΚΑ

1 συσκευασία γαρίδες καθαρισμένες μεγάλες κατεψυγμένες

Λίγο ελαιόλαδο 3κ/σ

Λίγο βούτυρο 2κ/σ

Ούζο 50ml

Χυμό από μισό λεμόνι

Ζυμαρικά ολικής άλεσης 250gr

1κ/γ ζωμό σε σκόνη (για τα ζυμαρικά)

Λίγα κρουτόν

Λίγο τυρί τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο

1 πρέζα αλάτι

Φρέσκο τριμμένο πιπέρι

Λίγο ξερό βασιλικό

Σκόρδο σε σκόνη προαιρετικό υλικό

 



Εκτέλεση συνταγής

Ξεπαγώνουμε τις γαρίδες καλά και τις στεγνώνουμε πολύ καλά.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο ρίχνουμε την σκελίδα σκόρδο μόνο για να βγάλει το άρωμα της και μετά από λίγα λεπτά την αφαιρούμε αμέσως μετά σοτάρουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά η κάθε πλευρά.

Σβήνουμε τις γαρίδες με ούζο και χυμό από λεμόνι κλείνουμε την φωτιά και προσθέτουμε λίγο βούτυρο να δέσει η σάλτσα και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι και στο τέλος λίγο ξερό βασιλικό.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τις γαρίδες και ανακατεύαμε πολύ καλά προσθέτουμε τα κρουτον το τυρί και το σκόρδο σε σκόνη και λίγο βασιλικό ξερό.

Σερβίρουμε όπως οι ιταλοί σε ζεστά πιάτα και συνοδεύουμε το πιάτο μας με ένα πολύ καλό λευκό κρασί.


Eκτέλεση (Τεχνικές συνταγής)

Αλέξιος Nικολουτσόπουλος

Chef. (Pastry Chef.)

https://chefalexios.blogspot.com/




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι