Πικάντικη σάλτσα γαρίδας με ζυμαρικά τριβέλια τρικολόρε




Πικάντικη σάλτσα γαρίδας με ζυμαρικά τριβέλια τρικολόρε!


Μέτριας Δυσκολίας | Όχι πολύ ακριβό |Μερίδες: για 6 μερίδες | Προετοιμασία: 20΄ | Χρόνος Ψησίματος 35-45 min



ΥΛΙΚΑ


700 gr γαρίδες (φρέσκιες ή κατεψυγμένες).

Melissa Βίδες Τρικολόρε 500gr 

20 gr Λίγο φρέσκο βούτυρο

50 ml φρέσκο ελαιόλαδο

2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη

3 σκελίδες σκόρδο

1κ/γ μπούκοβο

Pummaro σπιτική ντομάτα 680γρ (γυάλινο)

1κ/γ Αλάτι Ιμαλαΐων

1 κ/γ ζάχαρη

1κ/γ φρέσκο τριμμένο πιπέρι

1κ/γ ρίγανη

2 φύλλα δάφνης

300ml Ζωμό λαχανικών

50ml ούζο

20 gr Λίγο φρέσκο βούτυρο


Για το σερβίρισμα

Ξερός βασιλικός για το σερβίρισμα

Ξύσμα από λεμόνι για το σερβίρισμα

Φρέσκο τριμμένο πιπέρι

 





Εκτέλεση συνταγής:

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Πλένουμε και στραγγίζουμε πολύ καλά τις γαρίδες για να μην έχουν υγρασία.

Ζεσταίνουμε μια ανοξείδωτη κατσαρόλα και προσθέτουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σοτάρουμε τις γαρίδες για περίπου 3 με 4 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα άσπρο χρώμα και σβήνουμε με το ούζο αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Βγάζουμε σε ένα μπολ τις γαρίδες και στο ζουμί που έχει μείνει τσιγαρίζουμε την πιπεριά  το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.

Προσθέτουμε το μπουκοβο και αφού τσιγαριστεί και αυτό λίγο προσθέτουμε το χυμό ντομάτας μαζί και το ζωμό και μετά από μερικές βράσεις προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε την σάλτσα για 20 λεπτά.

5 λεπτά πριν τελειώσει ο βρασμός της σάλτσας προσθέτουμε την ρίγανη την ζάχαρη μαζί και τις γαρίδες μέσα στο μείγμα να ομογενοποιηθούν όλα μαζί και στο τέλος αφού κλείσουμε την φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο για να δέσει η σάλτσα μας.

Σερβίρουμε όπως οι Ιταλοί σε ζεστά πιάτα γαρνίρουμε με ξερό βασιλικό και φρέσκο τριμμένο πιπέρι  μαζί με  λίγο ξύσμα από λεμόνι.



 

 Συνταγή -Τεχνικές Αλέξιος Νικολουτσόπουλος 

Επαγγελματίας μάγειρας Chef (Pastry Chef)


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι