Πικάντικη σάλτσα γαρίδας με ζυμαρικά τριβέλια τρικολόρε
Πικάντικη σάλτσα γαρίδας με ζυμαρικά τριβέλια τρικολόρε!
Μέτριας Δυσκολίας | Όχι πολύ ακριβό |Μερίδες: για 6 μερίδες | Προετοιμασία: 20΄ | Χρόνος Ψησίματος 35-45 min
ΥΛΙΚΑ
700 gr γαρίδες (φρέσκιες ή κατεψυγμένες).
Melissa Βίδες Τρικολόρε 500gr
20 gr Λίγο φρέσκο βούτυρο
50 ml φρέσκο ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
3 σκελίδες σκόρδο
1κ/γ μπούκοβο
Pummaro σπιτική ντομάτα 680γρ (γυάλινο)
1κ/γ Αλάτι Ιμαλαΐων
1 κ/γ ζάχαρη
1κ/γ φρέσκο τριμμένο πιπέρι
1κ/γ ρίγανη
2 φύλλα δάφνης
300ml Ζωμό λαχανικών
50ml ούζο
20 gr Λίγο φρέσκο βούτυρο
Για το
σερβίρισμα
Ξερός βασιλικός για το σερβίρισμα
Ξύσμα από λεμόνι για το σερβίρισμα
Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής:
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Πλένουμε και στραγγίζουμε πολύ καλά τις γαρίδες για να μην έχουν
υγρασία.
Ζεσταίνουμε μια ανοξείδωτη κατσαρόλα και προσθέτουμε το βούτυρο και το
ελαιόλαδο σοτάρουμε τις γαρίδες για περίπου 3 με 4 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα
άσπρο χρώμα και σβήνουμε με το ούζο αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Βγάζουμε σε ένα μπολ τις γαρίδες και στο ζουμί που έχει μείνει
τσιγαρίζουμε την πιπεριά το κρεμμύδι και
το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε το μπουκοβο και αφού τσιγαριστεί και αυτό λίγο προσθέτουμε
το χυμό ντομάτας μαζί και το ζωμό και μετά από μερικές βράσεις προσθέτουμε τα
φύλλα δάφνης το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε την σάλτσα για 20 λεπτά.
5 λεπτά πριν τελειώσει ο βρασμός της σάλτσας προσθέτουμε την ρίγανη την
ζάχαρη μαζί και τις γαρίδες μέσα στο μείγμα να ομογενοποιηθούν όλα μαζί και στο
τέλος αφού κλείσουμε την φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο για να δέσει η σάλτσα
μας.
Σερβίρουμε όπως οι Ιταλοί σε ζεστά πιάτα γαρνίρουμε με ξερό βασιλικό
και φρέσκο τριμμένο πιπέρι μαζί με λίγο ξύσμα από λεμόνι.
Επαγγελματίας μάγειρας Chef (Pastry Chef)
Σχόλια