Πατάτες στον φούρνο σαν τηγανητές



 

Πατάτες στον φούρνο σαν τηγανητές.

Απόλαυση χωρίς ενοχές





ΥΛΙΚΑ

4 πατάτες

μισό λεμόνι το χυμό

Αλάτι  πιπέρι

Πάπρικα 1κ/γ

Κύβο κότας σε σκόνη 1κ/γ

Θυμάρι 1κ/γ

Κέτσαπ 1κ/γ  μουστάρδα 1/5 κ/γ

Λίγο ελαιόλαδο 3κ/σ

Στο τέλος όταν ψηθούν λίγο αλάτι και ρίγανη κατά βούληση η ρίγανη στο τέλος για να μην πικρίσει κατά  το ψήσιμο.



Προετοιμασία

Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τις πατάτες  σε να μπολ βάζουμε κρύο νερό με το χυμό από το μισό λεμόνι το νερό και το λεμόνι θα κρατήσει τις πατάτες σφικτές κατά το ψήσιμο και δεν θα μαυρίσουν μέχρι να τις κόψουμε όλες περίπου στο ίδιο μέγεθος. 


Εκτέλεση συνταγής

Κόβουμε με το μαχαίρι τις πατάτες όπως τις τηγανητές σε ένα ταψί τοποθετούμε λαδόκολλα η αντικολλητικο χαρτί.

Αφού  κόψουμε τις πατάτες καλά και τις στεγνώσουμε με απορροφητικό  χαρτί κουζίνας τις τοποθετούμε σε ένα μπολ.

Ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά να πάνε παντού όλα τα υλικά  αφήνουμε να τραβήξει περίπου για μερικά λεπτά.

Τοποθετούμε τις πατάτες στο ταψί μια μια  χωρίς πολύ υγρασία μόνο ότι έχει πάρει από το ανακάτεμα  μόνο από τα υλικά.

Ψήνουμε για 45 λεπτά σε (προθερμασμένο) φούρνο στους 200 βαθμούς στο πάνω κάτω και τα τελευταία 10 λεπτά γυρίζουμε στον αέρα για να γίνουν τραγανές και να ξεροψηθούν.



Eκτέλεση (Τεχνικές συνταγής) 

Αλέξιος Nικολουτσόπουλος 

Chef. (Pastry Chef.)

https://chefalexios.blogspot.com/



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι