Αναρτήσεις

Σουφλέ σοκολάτας | Chocolate Souffle (Συνταγή)

Εικόνα
Σουφλέ σοκολάτας | Chocolate Souffle (Συνταγή) ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ Η συνταγή βγάζει 6 μερίδες  ΥΛΙΚΑ 150 gr σοκολάτα υγείας λιωμένη 150 gr ζάχαρη κρυσταλλική 150 gr αυγά= 3 αυγά μεσαίου μεγέθους 180 gr βουτηρο 82% 90 gr αλεύρι μαλακό για όλες της χρήσεις ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ: Σε ένα (Μπεν Μαρί) λιώνουμε την σοκολάτα και το βούτυρο μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει στους 45 βαθμούς. Αν δεν ξέρεται τι είναι το (Μπεν Μαρί) βάλτε τα υλικά μαζί στο φούρνο μικροκυμάτων για να υγροποιηθούν. Πολύ απλά, τοποθετώντας μία κατσαρόλα που βράζει και από πάνω ένα μεταλλικό μπολ με το υλικό που θέλεις να ζεστάνεις και αφήνοντας τους ατμούς να κάνουν την δουλειά. Την κουβερτούρα δεν τη λιώνουμε ποτέ απευθείας στη φωτιά επειδή μπορεί να καεί. Η θερμοκρασία πρέπει να ανεβαίνει σταδιακά και η σοκολάτα να μην έρχεται σε απευθείας επαφή με την πηγή της θερμότητας. Γι’ αυτό πρέπει να χρησιμοποιούμε (μπεν μαρί.) Σε μια μπασινα χτυπώ και αφρατευω με ένα φουε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη. Ενσωματώνω στα αυγά το πρώτο μείγμ

Ζυμαρικά καρότου με ντομάτες με αυγά μάτια | Σπαγγέτι καγιανάς ή στραπατσάδα.

Εικόνα
Μια ιδέα και συμβουλή: Όταν φτιάξετε ντομάτες με αυγά δοκιμάστε αφού γίνουν βγάλτε τα αυγά σε ένα πιάτο να μείνει το τηγάνι μόνο με την σάλτσα ντομάτας! και σε μια άλλη κατσαρόλα βράστε ζυμαρικά σπαγγέτι! και αφού βράσουν θα τα ρίξετε μέσα στην σάλτσα από τα αυγά και όταν σερβίρετε στο πιάτο τα ζυμαρικά βάλτε από πάνω και ένα αυγό! δεν έχετε δοκιμάσει καλύτερο πιάτο? Άλλο πράγμα!!! Το φαγητό, που ουσιαστικά αποτελείται από αυγά και ντομάτες και επιδέχεται διάφορες παραλλαγές ανάλογα με τα γούστα. Πολύ απλό και γρήγορο. Το συγκεκριμένο φαγητό μπορεί να γίνει σε πολλές παραλλαγές! την συνταγή την έμαθα να την φτιάχνω πρώτα από την Γιαγιά μου και μετά από την μητέρα μου! η συνταγή έχει καταγωγή κυρίως από την Ζάκυνθο και Κεφαλονιά και μετά πέρασε απέναντι στην Πελοπόννησο και κυρίως στο νομό Ηλείας λόγο της μεγάλης παράγωγης σε ντομάτα το κύριο υλικό στην συνταγή. Η Γιαγιά μου το έφτιαχνε σε μεγάλη ποσότητα για να ταΐσουμε τους εργάτες που είχαμε στα αμπέλια μας μιας και ήταν πολύ νόσ

Πώς θα γίνουν αφράτα, ζουμερά και νόστιμα τα μπιφτέκια σας.

Εικόνα
Πώς θα γίνουν αφράτα, ζουμερά και νόστιμα τα μπιφτέκια σας. Τα μπιφτέκια σίγουρα είναι μια συνταγή που μας θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια και μας γυρνά πολύ πίσω στο παρελθόν. Πολλά έχουν ειπωθεί για την συγκεκριμένη συνταγή τις τεχνικές αλλά και για τα υλικά που χρησιμοποίει ο κάθε μάγειρας ερασιτέχνης η επαγγελματίας μαγείρισσες η νοικοκυρές που προσπαθούν να φέρουν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα ώστε να έχουμε ζουμερά αφράτα μπιφτέκια. Ο καθένας μπορεί να βάλει ότι υλικά θέλει περί ορέξεως λένε κολοκυθόπιτα? εγώ σας δείχνω ποιο είναι το σωστό. Πάμε λοιπόν να αποσαφηνίσουμε λίγο την συνταγή και να δούμε τις σωστές τεχνικές και τα υλικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σαφώς για καλύτερα επαγγελματικά αποτελέσματα. 1. Η επιλογή του κιμά του σημείου του ζώου για τον κιμά μοσχαρίσιο πάντα  παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στα μπιφτέκια. Φροντίζουμε πάντα ο κιμάς να είναι φρέσκος κομμένος περασμένος 1 φορά. Το μυστικό για τέλεια αφράτα ζουμερά μπιφτέκια είναι ο κιμάς? Μείγμα μοσχαρίσιου

Μοσχαράκι µε φρέσκα φασολάκια:

Εικόνα
  Μοσχαράκι µε φρέσκα φασολάκια: Εύκολο | Μερίδες 6 | όχι πολύ ακριβό  | 30 Προετοιμασία  | 1.30 2.00  Μαγείρεμα-Ψήσιμο | Για το μοσχάρι ΥΛΙΚΑ 500 gr μοσχάρι σπάλα η ελιά κομμένο σε κομμάτια των 80 γραμμάριων 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά 2 σκελίδες σκόρδο 1 συσκευασία χυμό ντομάτας  PUMMARO Ελαφρά Συμπυκνωμένος Χυμός Τομάτας 500g 80 ml φρέσκο ελαιόλαδο 800 ml ζωμός κότας 3 φύλλα δάφνης Αλάτι  πιπέρι Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί 2 μικρά καρώτα ψιλοκομμένα Για τα φασολάκια 1 κιλό φασολάκια 1 λίτρο νερό 2κ/σ Λίγο αλάτι 1 Καρότο Εκτέλεση συνταγής: Καθαρίζουμε καλά τα φρέσκα φασολάκια  τις άκρες  και τα χαράζουμε τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο αλάτι και τα βράζουμε. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το σκεύος να πάρει θερμοκρασία βάζουμε το ελαιόλαδο και θωρακίζουμε πολύ καλά το κρέας. Αφού γίνει το τσιγάρισμα του κρέατος προσθέτουμε πρώτα τα καρότα και μετά το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε και αυτά να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους. Σβήνουμε το φαγητό με το κρασί και αφού εξατ