Ζυμαρικά καρότου με ντομάτες με αυγά μάτια | Σπαγγέτι καγιανάς ή στραπατσάδα.



Μια ιδέα και συμβουλή:

Όταν φτιάξετε ντομάτες με αυγά δοκιμάστε αφού γίνουν βγάλτε τα αυγά σε ένα πιάτο να μείνει το τηγάνι μόνο με την σάλτσα ντομάτας! και σε μια άλλη κατσαρόλα βράστε ζυμαρικά σπαγγέτι! και αφού βράσουν θα τα ρίξετε μέσα στην σάλτσα από τα αυγά και όταν σερβίρετε στο πιάτο τα ζυμαρικά βάλτε από πάνω και ένα αυγό! δεν έχετε δοκιμάσει καλύτερο πιάτο? Άλλο πράγμα!!!



Το φαγητό, που ουσιαστικά αποτελείται από αυγά και ντομάτες και επιδέχεται διάφορες παραλλαγές ανάλογα με τα γούστα. Πολύ απλό και γρήγορο.

Το συγκεκριμένο φαγητό μπορεί να γίνει σε πολλές παραλλαγές! την συνταγή την έμαθα να την φτιάχνω πρώτα από την Γιαγιά μου και μετά από την μητέρα μου! η συνταγή έχει καταγωγή κυρίως από την Ζάκυνθο και Κεφαλονιά και μετά πέρασε απέναντι στην Πελοπόννησο και κυρίως στο νομό Ηλείας λόγο της μεγάλης παράγωγης σε ντομάτα το κύριο υλικό στην συνταγή.

Η Γιαγιά μου το έφτιαχνε σε μεγάλη ποσότητα για να ταΐσουμε τους εργάτες που είχαμε στα αμπέλια μας μιας και ήταν πολύ νόστιμο και γρήγορο φαγητό.

Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι υπέροχη σάλτσα βγάζει αυτό το φαγητό το οποίο μπορείτε να το φτιάξετε την άνοιξη και το καλοκαίρι.





Υλικά

Λίγο ελαιόλαδο 200 ml

2 κρεμμύδια ξερά

3 σκελίδες σκόρδο

6 ντομάτες ώριμες το χυμό τους

Αλάτι. Πιπέρι.

1κ/γ Κανέλα

Πιπέρι κόκκινο γλυκό 1κ/γ

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

4 αυγά

1κ/γ ρίγανη στο τέλος

Λίγο ξερό βασιλικό για το πιάτο

1 βαθύ τηγάνι TEFAL.

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μεγάλο TEFAL τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και ανάβουμε το μάτι στο μέγιστο και ρίχνουμε τα κομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε, αφού τσιγαριστούν λοιπόν και Έπειτα αφού έχετε τρίψει της ντομάτες για να βγει ο χυμός τους στον οποίο πρόσθετε και αυτόν στο τηγάνι και τον αφήνετε να πάρει μερικές βράσεις για να τσιγαριστή και αυτός, μετά ρίχνετε ένα  μικρό ποτήρι νερό μέσα Αν χρειαστεί αν οι ντομάτες δεν έχουν πολύ νερό  και πρόσθετε αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνετε λίγο την φωτιά και ανακατεύετε με μια ξύλινη σπάτουλα και το αφήνετε να βράσει για 15 λεπτά. Πριν τελειώσει το βράσιμο 5 λεπτά πριν ρίχνετε μέσα μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη , και το κόκκινο γλυκό πιπέρι  και την κανέλα την ρίγανη και την ζάχαρη γιατί την ρίχνουμε αυτό το κάνουμε διότι μερικές φορές ο χυμός από τις ντομάτες μπορεί να είναι ξινός. Αφού λοιπόν έχει ποιεί το νερό του και έχουν περάσει τα 15 λεπτά και έχει μείνει με το λάδι ρίχνετε μέσα τα αυγά σε μάτια δηλαδή ολόκληρα. Τα αφήνετε να βράσουν για δέκα λεπτά η περισσότερο αναλόγως αν δεν έχει πήξει η σάλτσα και που και που με ένα κουτάλι της σούπας παίρνετε λίγο ζουμί και το ρίχνετε πάνω στα αυγά για να ψηθούν και οι κρόκοι. Σβήνετε το μάτι και το αφήνετε να πήξει η σάλτσα και έπειτα σερβίρετε. Μπορείτε να το συνδυάσετε με τηγανητές πατάτες, η σκέτο με τυρί φέτα και χωριάτικο ψωμί για να γευτείτε την υπέροχη κόκκινη καλοκαιρινή σάλτσα προτείνω φέτα Κεφαλονιάς που είναι μαλακιά.

Του ταιριάζει επίσης και κόκκινο καυτερό πιπέρι!!

Καλή επιτυχία




Συνταγή δημοσιευμένη από  Chef Alexios Nikoloutsopoulos

Συνταγή -Τεχνικές Αλέξιος Νικολουτσόπουλος 

Επαγγελματίας μάγειρας Chef (Pastry Chef)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι