Αναρτήσεις

Παραδοσιακή λαδένια Κιμώλου | Συνταγή

Εικόνα
Αυθεντική λαδένια Κιμώλου: Η παλαιότερη καταγεγραμμένη πίτσα είναι ελληνική. Η λαδένια Κιμώλου, καταγράφεται ως μία από τις παλαιότερες μορφές πίτσας, χωρίς τυρί, μόνο με ντομάτα, κρεμμύδι και ελαιόλαδο. Υλικά συνταγής Υλικά για την ζύμη 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις)  Αλλατίνη 7 γρ. μαγιά (1 κουταλάκι) 2 κουταλιές ελαιόλαδο 1 κουταλιά ζάχαρη 1 πρέζα αλάτι 250 ml χλιαρό νερό Επιπλέον Υλικά Πελτές η σάλτσα ντομάτας (προαιρετικά)  2-3 ώριμες ντομάτες  2-3 μεγάλα κρεμμύδια  200 ml ελαιόλαδο περίπου  αλάτι  πιπέρι  ρίγανη Εκτέλεση συνταγής Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την μαγιά, το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, σκεπάζουμε με μεμβράνη και μετά με μια πετσέτα. Αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου για να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Έπειτα προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι, 3 κ.τ.σ απ’ το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να κάνουμε ένα ζυμάρι. Το αφήνουμε μέσα στο μπολ σκεπασμένο με μεμβράνη και πετσέτα για 30 με 40 λεπτά τουλάχιστον μέχρι να φουσκώσει το ζυμ

Προζύμι poolish & biga (γαλλικό και ιταλικό προζύμι) ιδανικό για Ιταλική πίτσα

Εικόνα
  Η ιστορία του προζυμιού στην Ευρώπη Αυτή η μέθοδος αρτοποιίας αναπτύχθηκε για πρώτη φορά στην Πολωνία κατά τη διάρκεια του 1840 από έναν ευγενή που ονομάζεται Βαρόνος Ζανγκ. Το Poolish μεταδόθηκε αργότερα από βιεννέζους αρτοποιούς στην Αυστρία, οι οποίοι μετανάστευσαν στη Γαλλία γύρω στο 1840 ξεκίνησαν την παραγωγή ψωμιών της Βιέννης και άλλων πολυτελών προϊόντων αρτοποιίας στο Παρίσι χρησιμοποιώντας την τεχνική Poolish. Πάμε να δούμε κάποιες λεπτομέρειες για να μην νομίζετε ότι αν ακολουθήσετε την μία ή την άλλη μέθοδο , θα κάνετε κάτι το φοβερό! Απλά το προζύμι νοστιμίζει το τελικό ζυμάρι και αφήνει μια ξινή επίγευση που θυμίζει παλιές συνταγές Το Poolish συνδυάζει ίσα μέρη αλεύρι και νερό (κατά βάρος) με λίγη μαγιά (η ποσότητα ποικίλλει ανάλογα με το αναμενόμενο μήκος του χρόνου ζύμωσης, χρησιμοποιώντας λιγότερα για μεγαλύτερες, βραδύτερες ζυμώσεις). Η ζύμωση στη συνέχεια διεξάγεται σε θερμοκρασία δωματίου για χρονικές περιόδους αρκετά αρκετές για να διογκωθεί και να αυξηθεί ο όγκ

Αλά κρεμ.| Συνταγή με ζυμαρικά ολικής με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια.

Εικόνα
Αλά κρεμ.| Συνταγή με ζυμαρικά ολικής με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια. Τα λευκά μανιτάρια τύπου champignon είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος μανιταριού που καλλιεργείται παγκοσμίως. Είναι νόστιμα, μαγειρεύονται με πάρα πολλούς τρόπους, έχουν ελάχιστες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία καθώς είναι φορτωμένα με βιταμινες και έχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Προστατεύουν την καρδιά ενώ έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες. Είναι ιδιαίτερα φθηνά, τα βρίσκουμε φρέσκα στη λαϊκή χύμα ή συσκευασμένα σχεδόν σε κάθε σούπερ μάρκετ ανά την επικράτεια. ΥΛΙΚΑ 1 συσκευασία ζυμαρικά ολικής άλεσης ΜΙΣΚΟ 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο (τεμαχισμένες) 15 gr λίγο βούτυρο 30 gr λίγο ελαιόλαδο λίγες νιφάδες μπουκοβο 500 gr μανιτάρια   (λευκά μανιτάρια) 50 ml ούζο 200 gr κρέμα γάλακτος 35%  φρέσκο τριμμένο πιπέρι Αλάτι μια πρέζα βασιλικός ξερός Αλάτι για το νερό για τα  ζυμαρικά ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ Σοτάρω σε ζεστό σκεύος το σκόρδο μαζί με το ελαιόλαδο και το βούτυρο σοτάρω μέχρι το σκόρδο να

Σοκολατόπιτα σιροπιαστή με (γκαναζ) σοκολάτας Συνταγή Ζαχαροπλαστείου φούρνου

Εικόνα
  Σοκολατόπιτα σιροπιαστή με (γκαναζ) σοκολάτας Υλικά  Σοκολατόπιτας Για το σιρόπι 350  gr .  ζάχαρη κρυσταλλική 500  gr .  νερό 2 κ./σ.  κονιάκ Για τη Σοκολατόπιτα Α ΜΕΡΟΣ 250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 200   gr ζάχαρη κρυσταλλική 50 gr ζάχαρη καστανή 4 αβγά, μεσαία 50 gr το καθένα 1 κ./γ.  Εκχύλισμα βανίλιας   η δυο βανίλιες σε σκόνη 30 ml ηλιέλαιο Β ΜΕΡΟΣ 250 gr . αλεύρι μαλακό ζαχαροπλαστικής   για όλες της χρήσεις 3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ 1 πρέζα αλάτι 100 γραμμ. κακάο σε σκόνη 200  gr .  Γάλα Για το Γλάσο  Γκανάς σοκολάτας (Ganache) 250 gr κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 250 gr   κουβερτούρα  ΙΟΝ υγείας μαύρη 50 gr     κουβερτούρα  65%  σοκολάτα  Εκτέλεση συνταγής Βγάζουμε το βούτυρο αρκετές ώρες πριν να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για να μπορέσουμε να το κτυπήσουμε στο μίξερ. Προετοιμάζουμε όλα τα υλικά και μετράμε τα γραμμάρια στα υλικά με μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας . Στην κουζινομηχανη επιλεγούμε το φτερό με το