Πέννες (Αραμπιάτα) με καυτερή σάλτσα




Πέννες (Αραμπιάτα) με καυτερή σάλτσα

Η σάλτσα  «Aραμπιάτα» είναι μια ρωμαϊκή σάλτσα από σκόρδο τομάτες κόκκινη πιπεριά (chili) ελαιόλαδο και βασιλικό.
Ένα υπέροχο φαγητό για τους λάτρεις των καυτερών. Μια ιταλική συνταγή που έγινε παγκοσμίως γνωστή και αγαπήθηκε πολύ. Το «Aραμπιάτα» στα ιταλικά σημαίνει θυμωμένη και ονομάστηκε έτσι για την πολύ καυτερή και δυνατή γεύση της.
Καυτερή πρόταση για σένα που λατρεύεις τα πικάντικα.
Παραδοσιακή ιταλική και απόλυτα χειμωνιάτικη συνταγή
Γιατί μια τόσο πικάντικη μακαρονάδα είναι ότι πρέπει για να ζεσταθείς στο κρύο.

Μέτριας Δυσκολίας | Όχι πολύ ακριβό |Μερίδες:  4 μερίδες | Προετοιμασία: 20΄ | Χρόνος: : 40min

ΥΛΙΚΑ
Υλικά για 4 άτομα
500 γραμμάρια πέννες Barilla Penne Rigate
Λίγο ελαιόλαδο

Λίγο βούτυρο φρέσκο

2 σκελίδες σκόρδο
400γρ. Σάλτσα Barilla Arrabbiata

2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε  μικρά κομμάτια
Αλάτι πιπέρι

1 κ/σ καυτερό κόκκινο πιπέρι (κατά βούληση ανάλογος πόσο η λίγο καυτερό το θέλετε)
1 κ/σ Μπούκοβο (κατά βούληση ανάλογος πόσο η λίγο καυτερό το θέλετε)

Λίγο τυρί τριμμένο: Παρμεζάνα Πεκορίνο 
Λίγο Βασιλικό  η μαϊντανό φρέσκο η αποξηραμένο




Εκτέλεση συνταγής
Ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας στην μεγαλύτερη σκάλα και βάζουμε το σκεύος να ζεσταίνετε, όταν έρθει στην επιθυμητή θερμοκρασία ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και το βούτυρο

Συνεχίζουμε και προσθέτουμε το σκόρδο και το μπουκοβο το οποίο το σοτάρουμε και αυτό ελαφρώς, έπειτα ρίχνουμε μέσα τις κόκκινες πιπεριές και τις σοτάρουμε και αυτές οι οποίες πιπεριές χρειάζονται περισσότερο  χρόνο γιατί σαν υλικό είναι λίγο ποιο σκληρές.
Αμέσως προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τις πιπεριές να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους.
Μόλις είναι έτοιμες οι πιπεριές στην συνέχεια προσθέτουμε το χυμό ντομάτας ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει για 5  λεπτά. 

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας συμφώνα με τις οδηγίες του πακέτου όσον αφορά το χρόνο βρασίματος .
Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και όση ποσότητα θέλουμε  τα ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα μας και πασπαλίζουμε με τυρί το τριμμένο και τα ανακατεύουμε όλα τα υλικά  να δέσουν καλά και προσθέτουμε λίγο τριμμένο βασιλικό η μαϊντανό ότι έχετε? και τα δυο ταιριάζουν και ανακατεύουμε καλά ,και σερβίρουμε στο πιάτο μας.

Καλή επιτυχία
Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos






Στην συνταγή δουλεύω με τον  γνήσιο Ιταλικό τρόπο το μόνο που έχω προσθέσει εγώ στην συνταγή είναι η κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης διότι νομίζω του πάει πάρα πολύ και ως γεύση αλλά και ως αισθητική.

Χρησιμοποιώ την έτοιμη σάλτσα η οποία είναι πάρα πολύς καλής ποιότητας εσείς βέβαια μπορείτε να βάλετε όποια σάλτσα επιθυμείτε.

Επίσης το πόσο καυτερό το θέλετε εξαρτάτε από εσάς .

Όσοι από εσάς κάνετε νηστεία μπορείτε αντί για ελαιόλαδο και βούτυρο να βάλετε μια μικρή κουταλιά της σούπας από ταχίνι αντί για λάδι και εκεί να κάνετε το τσιγάρισμα το μόνο ότι θα σας δώσει μια μικρή έχτρα γλυκιά γεύση.

Συνταγή Αλέξιος Νικολουτσόπουλος 

Επαγγελματίας μάγειρας Chef (Pastry Chef)


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι