Κεφτεδάκια με ζυμαρικά ολικής άλεσης και κόκκινη σάλτσα





Κεφτεδάκια με ζυμαρικά ολικής άλεσης και κόκκινη σάλτσα.

Στην συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποιούμε Υφαντής κατεψυγμένα κεφτεδακια  500γρ και η σάλτσα που δουλέψαμε στην κουζίνα μας είναι ένα μείγμα από  Νόστιμες τομάτες και μυρωδάτος βασιλικός, που καλλιεργούνται για τη Barilla κάτω από τον ήλιο των ιταλικών κάμπων, και αποφλοιωμένα ελληνικά ντοματακια Κύκνος, τα δε ζυμαρικά  MISKO Ολικής Άλεσης Σπαγγέτι No6 Πλούσια γεύση αλλά και θρεπτική αξία συνδυάζονται αρμονικά στο κλασικό αυτό μακρόστενο ζυμαρικό, αγαπημένο μικρών και μεγάλων, μια σταθερή αξία στην κουζίνα της ελληνίδας νοικοκυράς.

Πιστεύουμε ότι είναι μια πολύ νόστιμη και γρήγορη  επιτυχημένη συνταγή για όσους βιάζονται και δεν έχουν πολύ χρόνο στην διάθεση τους η είναι νέοι πάνω στην μαγειρική και δεν θέλουν να ρισκάρουν φτιάχνοντας έτσι  κάτι εύκολο και απλό.



Υλικά

1 συσκευασία κατεψυγμένα κεφτεδακια  500γρ Υφαντής
1 συσκευασία σάλτσα ντομάτας με βασιλικό  Barilla
1 συσκευασία αποφλοιωμένα ντοματακια Κύκνος
1 συσκευασία ζυμαρικά ΜΙΣΚΟ ολικής άλεσης νούμερο 6 η Barilla Spaghetti n.5
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ
1 κουταλάκι του γλυκού μπουκοβο
1 κύβο λαχανικό λιωμένο σε λίγο ζεστό νερό
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού ξερό βασιλικό
2 σκελίδες σκόρδο
2 μεσαία ξερά κρεμμύδια
Λίγο κρασί λευκό η κόκκινο για το σβήσιμο
1 κουταλάκι της σούπας ζάχαρη
1 κομμάτι φρέσκο βούτυρο





Εκτέλεση συνταγής:

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας βάση των οδηγιών του πακέτου.
Σε ένα βαθύ τηγάνι η σε μια μεγάλη ανοξείδωτη κατσαρόλα:
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με το σκόρδο προσθέτουμε τον πελτέ και τον σοτάρουμε και αυτόν μαζί με το μπουκοβο, σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την έτοιμη σάλτσα Barilla μαζί με τα αποφλοιωμένα ντοματακια Κύκνος.

Αφού πάρει μερικές βράσεις προθέτουμε τον κύβο λαχανικών ρίχνουμε το πιπέρι και βλέπουμε αν χρειάζεται αλάτι χαμηλώνουμε την φωτιά θέλουμε να σιγοβράσει μέχρι να σχηματιστεί μια πηχτή σάλτσα περίπου 20 25 λεπτά, 10 λεπτά πριν το τέλος ρίχνουμε την ζάχαρη ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε μέσα στην σάλτσα τα κεφτεδακια να πάρουν από την κόκκινη σάλτσα ταυτόχρονα προσθέτουμε την ρίγανη και τον βασιλικό και όταν τελειώσουμε και σβήσουμε το μάτι τότε ρίχνουμε μέσα το φρέσκο βούτυρο και αφήνουμε την σάλτσα να πάρει την φωτιά της.
  



Καλή επιτυχία
Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos





Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι