Ψωμί μαργαρίτα επαγγελματική συνταγή φούρνου




Τεμ 7 | ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά | αναμονή 3 ώρες | εκτέλεση 30 - 40 λεπτά

Ψωμί μαργαρίτα επαγγελματική συνταγή φούρνου

Υλικά

250 Αλεύρι Μύλοι Αγίου Γεωργίου:

200 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις αλεύρι μαλακό ζαχαροπλαστικής:

260 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου η ζεστό 30 με 40 βαθμούς

15 gr ζάχαρη 1κ/σ

8 gr ξερή μάγια στιγμιαία

7 gr αλάτι 1κ/γ

25 ml σπορέλαιο

Λίγο σουσάμι για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Λίγο νερό με ζάχαρη για το ράντισμα


Αλεύρι Μύλοι Αγίου Γεωργίου:

Το αλεύρι Σκληρό Νο 1 προέρχεται από την άλεση μαλακού σίτου. σε αντίθεση με την κοινή γνώμη που λόγω της ονομασίας του θεωρεί ότι προέρχεται από σκληρό σίτο. Η ονομασία «σκληρό» προσδιορίζει την υφή που αποκτά η ζύμη, η οποία παρουσιάζει μεγάλη ελαστικότητα και αντοχή στις καταπονήσεις και δίνει τελικά προϊόντα με μεγάλη διόγκωση. Πρόκειται για το ιδανικό αλεύρι για την παραγωγή προϊόντων που απαιτούν μεγάλη διόγκωση,  έτσι το προτείνουμε για ψωμί, πίτσα, δίπλες και ότι άλλο βάλει ο νους σας.

Κατηγορίας: Μ από μαλακό σιτάρι

Πρωτεΐνη: 11.4%

ΧΡΗΣΕΙΣ

Ψωμί, τάρτες, πίτσα, δίπλες, λουκουμάδες κ.α.





Εκτέλεση συνταγής

Μείγμα 1

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα άλευρα μαζί με το αλάτι και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Μείγμα 2

Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε το νερό το σπορέλαιο την ζάχαρη μαζί και την μαγιά και με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αφήνουμε 5 λεπτά στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά να φουσκώσει και να βγάλει αφρό και φουσκάλες.






Κάνουμε στο μείγμα 1 μια μικρή λακκούβα και εκεί μέσα ρίχνουμε το μείγμα 2 και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε πολύ καλά για να αρχίσει και να ενυδατώνετε το άλευρο μόλις μας δυσκολέψει το ανακάτεμα με την ξύλινη κουτάλα αρχίζουμε και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να σχηματίσουμε μια ζύμη η οποία θα κολλά ελαφρώς στα δάκτυλα μας.

Βγάζουμε την ζύμη στον μπάγκο και αρχίζουμε να ζυμώνουμε για ακριβώς 5 λεπτά σχηματίζουμε μια μπάλα βάζουμε στο μπολ λίγο ελαιόλαδο στον πάτο αμέσως βάζουμε μέσα την ζύμη και σκεπάζουμε πολύ καλά και την ξεκουράζουμε τουλάχιστον για 1 με 2 ώρες μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο της.

Μόλις περάσει το χρονικό όριο της ξεκούρασης βγάζουμε την ζύμη στον μπάγκο ζυμώνουμε για λίγο ξανά και ζυγίζουμε την ζύμη με μια ζυγαριά ακριβείας ανάλογα το βάρος σε γραμμάρια κόβουμε 7 κομμάτια ίδιας ζύμης και του ιδίου βάρους αν δεν έχετε ζυγαριά κόβετε σε 7 ίδια μεγέθους κομμάτια ζύμης και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν λίγο στην άκρη για 15 λεπτά.

Παίρνουμε ένα ταψάκι στρογγυλό 26 cm τοποθετούμε μέσα μια λαδόκολλα και αρχίζουμε να πλάθουμε τις ζύμες σε μικρά μπαλάκια με τα δάκτυλα μας κάνοντας κυκλικές κινήσεις τοποθετούμε το πρώτο στην μέση και τα υπόλοιπα περιμετρικά γύρω γύρω 1 στην μέση και 6 γύρω γύρω περιμετρικά.



Μόλις τελειώσουμε με τις ζύμες και τις έχουμε τοποθετήσει στο ταψί σκεπάζουμε μέχρι να διπλασιάσουν τον όγκο τους θέλουν περίπου 1 με 1,30 μιάμιση ώρα.

Μόλις οι ζύμες διπλασιάσουν τον όγκο τους τότε τις ψεκάζουμε με αρκετό ζαχαρένιο νερό αυτό το κάνουμε για να αποκτήσουν και να έχουν πολύ υγρασία κατά το ψήσιμο αλλά και για να κολλήσει πολύ εύκολα το σουσάμι που θα ρίξουμε από πάνω.

Τοποθετούμε το ταψί στην πρώτη σκάλα της σχάρας του φούρνου από κάτω προς τα πάνω σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 30 με 40 λεπτά στις αντιστάσεις στο πάνω κάτω στους 180 με 190 βαθμούς μέχρι τα ζυμαράκια να πάρουν ένα ροδοκόκκινο χρυσαφένιο χρώμα.






Ψωμί μαργαρίτα επαγγελματική συνταγή φούρνου!

Συνταγή Τεχνικές 

Chef Alexios Nikoloutsopoulos.. 

Alexios Nikoloutsopoulos Επαγγελματίας Μάγειρας - Αρτοποιός Ζαχαροπλάστης 

#Chef #PastryChef #pizzaioli



Για το Αλείμμα της ζύμης

1 τρόπος αλείφουμε με λίγο γάλα με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής από  σιλικόνη και ρίχνουμε  το σουσάμι από πάνω.

2 τρόπος αλείφουμε με λίγο ασπράδι από  αυγό μαζί με μια πρέζα  αλάτι αλείφουμε με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής από  σιλικόνη και ρίχνουμε  το σουσάμι από πάνω.

3 τρόπος ψεκάζουμε με ζαχαρονερο παντού πολύ καλά και ρίχνουμε  το σουσάμι από πάνω.

 




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!