Ψωμί μαργαρίτα επαγγελματική συνταγή φούρνου
Υλικά
250 Αλεύρι Μύλοι Αγίου Γεωργίου:
260 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου η ζεστό 30 με 40 βαθμούς
15 gr ζάχαρη 1κ/σ
8 gr ξερή μάγια στιγμιαία
7 gr αλάτι 1κ/γ
25 ml σπορέλαιο
Λίγο σουσάμι
για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Λίγο νερό με
ζάχαρη για το ράντισμα
Αλεύρι Μύλοι Αγίου Γεωργίου:
Το αλεύρι Σκληρό Νο 1 προέρχεται από την άλεση μαλακού σίτου. σε αντίθεση με την κοινή γνώμη που λόγω της ονομασίας του θεωρεί ότι προέρχεται από σκληρό σίτο. Η ονομασία «σκληρό» προσδιορίζει την υφή που αποκτά η ζύμη, η οποία παρουσιάζει μεγάλη ελαστικότητα και αντοχή στις καταπονήσεις και δίνει τελικά προϊόντα με μεγάλη διόγκωση. Πρόκειται για το ιδανικό αλεύρι για την παραγωγή προϊόντων που απαιτούν μεγάλη διόγκωση, έτσι το προτείνουμε για ψωμί, πίτσα, δίπλες και ότι άλλο βάλει ο νους σας.
Κατηγορίας: Μ από μαλακό σιτάρι
Πρωτεΐνη: 11.4%
ΧΡΗΣΕΙΣ
Ψωμί, τάρτες, πίτσα, δίπλες, λουκουμάδες κ.α.
Εκτέλεση συνταγής
Μείγμα 1
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα άλευρα μαζί με το αλάτι και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Μείγμα 2
Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε το νερό το σπορέλαιο την ζάχαρη μαζί και την μαγιά και με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αφήνουμε 5 λεπτά στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά να φουσκώσει και να βγάλει αφρό και φουσκάλες.
Μόλις τελειώσουμε με τις ζύμες και τις έχουμε τοποθετήσει στο ταψί σκεπάζουμε μέχρι να διπλασιάσουν τον όγκο τους θέλουν περίπου 1 με 1,30 μιάμιση ώρα.
Μόλις οι ζύμες διπλασιάσουν τον όγκο τους τότε τις ψεκάζουμε με αρκετό ζαχαρένιο νερό αυτό το κάνουμε για να αποκτήσουν και να έχουν πολύ υγρασία κατά το ψήσιμο αλλά και για να κολλήσει πολύ εύκολα το σουσάμι που θα ρίξουμε από πάνω.
Τοποθετούμε το ταψί στην πρώτη σκάλα της σχάρας του φούρνου από κάτω προς τα πάνω σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 30 με 40 λεπτά στις αντιστάσεις στο πάνω κάτω στους 180 με 190 βαθμούς μέχρι τα ζυμαράκια να πάρουν ένα ροδοκόκκινο χρυσαφένιο χρώμα.
Ψωμί μαργαρίτα επαγγελματική συνταγή φούρνου!
Συνταγή Τεχνικές
Chef Alexios Nikoloutsopoulos..
Alexios Nikoloutsopoulos Επαγγελματίας Μάγειρας - Αρτοποιός Ζαχαροπλάστης
#Chef #PastryChef #pizzaioli
Για το Αλείμμα της ζύμης
1 τρόπος αλείφουμε με λίγο γάλα με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής
από σιλικόνη και ρίχνουμε το σουσάμι από πάνω.
2 τρόπος αλείφουμε με λίγο ασπράδι από αυγό μαζί με μια πρέζα αλάτι αλείφουμε με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής από
σιλικόνη και ρίχνουμε το σουσάμι από πάνω.
3 τρόπος ψεκάζουμε με ζαχαρονερο παντού πολύ καλά και ρίχνουμε το σουσάμι από πάνω.
Σχόλια