Αναρτήσεις

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Εικόνα
ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ Το καρότο κάνει την διαφορά! Αν θέλετε να μαγειρέψετε κάτι διαφορετικό σε γεύση για κυριακάτικο φαγητό δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή μας και θα μείνετε πολύ ικανοποιούμενοι. Υλικά: 1-2 μεγάλες μοσχαρίσιες μπριζόλες 4-5 πατάτες κομμένες σε κομμάτια κυδωνάτα 5-6 καρώτα κομμένα σε μακρόστενες λουρίδες 3 ξερά κρεμμύδια Ελαιόλαδο Αλάτι πιπέρι Ρίγανη Χυμό από ένα λεμόνι Πικάντικη μουστάρδα Εκτέλεση συνταγής: Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια το περνάμε λάδι το (Αλατο-πιπερώνουμε) και το τοποθετούμε στην μέση του ταψιού και στρώνουμε από πάνω το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και συμπληρώνουμε λίγο λάδι παντού. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα και τα ρίχνουμε όλα σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε από πάνω το αλάτι το πιπέρι την ρίγανη το λεμόνι και την μουστάρδα ανακατεύουμε καλά να (ομογενοποιηθούν) όλα μαζί και τοποθετούμε στο ταψί από πάνω από το κρέας και γύρω γύρω.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά στο πά

Σούπα βελουτέ με λαχανικά και γλυκοπατάτα.

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ Ελαιόλαδο 2 ξερά κρεμμύδια 2 Πράσα 4 με 5 καρότα 1 μεγάλη πατάτα 3 με 4 γλυκοπατάτες 1 κύβο λαχανικών Ζεστό νερό Αλάτι πιπέρι Φρέσκο βούτυρο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια μεγάλη ανοξείδωτη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το πράσο, μετά στην συνέχεια τσιγαρίζουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά όταν είμαστε έτοιμοι ρίχνουμε Ζεστό νερό μέχρι να καλυφτούν όλα τα λαχανικά και προσθέτουμε ένα κύβο λαχανικών, βάζουμε μια πρέζα αλάτι και μπόλικο πιπέρι ανακατεύουμε καλά χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 30- 35 λεπτά. 0ταν τα λαχανικά είναι βρασμένα αυτό θα το δείτε με ένα πιρούνι αν μπαίνει μέσα στην σάρκα αμέσως είναι έτοιμα τότε λοιπόν κλείνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο σε 3 με 4 μικρά κομμάτια και το αφήνουμε να λιώσει με την θερμοκρασία που έχει. Παίρνουμε στην συνέχεια το εξάρτημα με την ράβδο το (mini pimmer sencor) και δουλεύουμε πολύ καλά για λίγο μέχρι να γίνουν τα υλικά μια απαλή βελουτέ σούπα. Αν σ

ΠΟΥΡΕΣ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ

Εικόνα
ΠΟΥΡΕΣ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ Υλικά 3 Γλυκοπατάτες 1 πατάτα 100 gr Βούτυρο 20 gr κρέμα βαλσαμικου Αλάτι πιπέρι θυμάρι  ΕΚΤΕΛΕΣΗ Τυλίγουμε τις γλυκοπατάτες και την πατάτα με αλουμινόχαρτο και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, μέχρι να μαλακώσουν τελείως για 60 λεπτά περίπου.  Μόλις κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε από μύλο ή από ένα μπλέντερ μέχρι να πολτοποιηθούν τελείως.  Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια ρίχνουμε μέσα την σάρκα από τις γλυκοπατάτες,  το αλάτι, το πιπέρι το ξυδι  βαλσαμικου και το βούτυρο. Χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν οι γλυκοπατάτες και να γίνει λείος ο πουρές μας. Αρωματίζουμε με λίγο φρέσκο θυμάρι ή μοσχοκάρυδο. Σερβίρετε ζεστό στο πιάτο με συνοδευτικό χοιρινό η κοτόπουλο. MINI PIMMER SENCOR SHB4364RD RED 800W SNC0008 • Ισχύς (Watt): 800 • Τύπος Ράβδου: Ανοξείδωτη • Ταχύτητες: 2 • Αποσπώμενη Ράβδος: Διαθέτει • Χρώμα: Κόκκινο Λεπίδα από ανοξείδωτο χάλυβα Εξάρτημα από ανοξείδωτο χ

(Cake) Κέικ μήλου

Εικόνα
(Cake) Κέικ μήλου ΥΛΙΚΑ 250 gr βούτυρο και ΟΧΙ (μαργαρίνη) 350 gr Ζάχαρη Άχνη 01 Στικ βανίλιας δηλαδή μια δόση 200 gr Αυγά (συνήθως τα μεσαία αυγά) είναι το καθένα 50 gr όποτε θέλουμε 4 αυγά 400 gr αλεύρι ζαχαροπλαστικής μαλακό 15  gr  Μπέικιν πάουντερ (baking powder)  05 gr Κανέλα Κεϋλάνης σε σκόνη 200 ml Γάλα 500 gr Πράσινα μήλα κομμένα σε μικρούς κύβους 50 gr Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα Εκτέλεση συνταγής: Κτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με την ζάχαρη μαζί και την βανίλια. Όταν αφρατέψει το μείγμα χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε τα αυγά σταδιακά  ένα ένα ομογενοποιώντας καλά το μείγμα. Στην συνέχεια με αργή ταχύτητα πάλι προσθέτουμε το αλεύρι και το Μπέικιν πάουντερ την κανέλα και το γάλα. Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και ενσωματώνουμε τα μήλα ανακατεύοντας με μια Μαριζ. Αδειάζουμε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα η οποία θα είναι βουτυρωμένη και αλευρωμένη από πριν. Ψήνουμε σε προθερμασμέ

Κέικ Φουντουκιού

Εικόνα
Κέικ Φουντουκιού ΥΛΙΚΑ 250 gr βούτυρο και ΟΧΙ (μαργαρίνη) 250 gr Ζάχαρη κρυσταλλική 02   gr Αλάτι 08   gr Ξύσμα λεμονιού 1 Στικ βανίλιας 300 gr Αυγά συνήθως τα μεγάλα αυγά είναι το καθένα 50 gr όποτε θέλουμε 6 αυγά 350 gr Φουντούκι σε πούδρα 150 gr αλεύρι ζαχαροπλαστικής μαλακό 06   gr  Μπέικιν πάουντερ Εκτέλεση συνταγής: Κτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με την ζάχαρη μαζί και το ξύσμα λεμονιού το αλάτι και την βανίλια. Όταν αφρατέψει το μείγμα χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε τα αυγά σταδιακά  ένα ένα ομογενοποιώντας καλά το μείγμα. Στην συνέχεια με αργή ταχύτητα πάλι προσθέτουμε την πούδρα φουντουκιού το αλεύρι και το Μπέικιν πάουντερ. Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα οριζόντια η οποία θα είναι βουτυρωμένη και αλευρωμένη από πριν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 με 60 λεπτά στο πάνω κάτω στους 180 βαθμούς. **υποσημείωση μπορείτε να ψήσετε το κέικ και στον αέρα στους 180 βαθμούς

Κριθαράκι με ντομάτα και χωριάτικο λουκάνικο.

Εικόνα
Κριθαράκι με λουκάνικα 2 λουκάνικα χοιρινά η μοσχαρίσια η ανάμικτα. 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι 2 Σκελίδες σκόρδο 1 Κουταλάκι πελτέ 1 Συσκευασία ψιλοκομμένη ντομάτα 1 Kύβο λαχανικών η κότας 500 ml ζεστό νερό Αλάτι πιπέρι Εκτέλεση: Σε μια ανοξείδωτη κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε πρώτα το λουκάνικο και στην συνέχεια σουτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο αν το κάνετε αντίθετα είναι το ίδιο πράγμα. Συνεχίζουμε σοτάροντας τον πελτέ και την ντομάτα μετά από μερικές βράσεις προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών το ζεστό νερό βάζουμε λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει για λίγα λεπτά περίπου 10 με 15 λεπτά. Αφού περάσει ο χρόνος ρίχνουμε το κριθαράκι και προσθέτουμε ζεστό νερό κάθε φορά που χρειάζεται ανακατεύοντας συχνά αυτό μπορεί να γίνει μερικές φορές συνεχώς μέχρι να φουσκώσει και να βράσει το κριθαράκι στο χρόνο που αναγράφει η συσκευασία μας. Αν θέλουμε στο τέλος ρίχνουμε και ένα μικρό κομμάτι φρέσκο βούτυρο για να δέ