Κριθαράκι με ντομάτα και χωριάτικο λουκάνικο.




Κριθαράκι με λουκάνικα

2 λουκάνικα χοιρινά η μοσχαρίσια η ανάμικτα.
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 Σκελίδες σκόρδο
1 Κουταλάκι πελτέ
1 Συσκευασία ψιλοκομμένη ντομάτα
1 Kύβο λαχανικών η κότας
500 ml ζεστό νερό
Αλάτι πιπέρι






Εκτέλεση:

Σε μια ανοξείδωτη κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε πρώτα το λουκάνικο και στην συνέχεια σουτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο αν το κάνετε αντίθετα είναι το ίδιο πράγμα.
Συνεχίζουμε σοτάροντας τον πελτέ και την ντομάτα μετά από μερικές βράσεις προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών το ζεστό νερό βάζουμε λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει για λίγα λεπτά περίπου 10 με 15 λεπτά.
Αφού περάσει ο χρόνος ρίχνουμε το κριθαράκι και προσθέτουμε ζεστό νερό κάθε φορά που χρειάζεται ανακατεύοντας συχνά αυτό μπορεί να γίνει μερικές φορές συνεχώς μέχρι να φουσκώσει και να βράσει το κριθαράκι στο χρόνο που αναγράφει η συσκευασία μας.
Αν θέλουμε στο τέλος ρίχνουμε και ένα μικρό κομμάτι φρέσκο βούτυρο για να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε στα πιάτα μας όταν ένιαι έτοιμο τρίβοντας φρέσκο τριμμένο πιπέρι και για όποιον θέλει ξερό βασιλικό και λίγο μπουκοβο.





Καλή επιτυχία

Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos





Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι