Κέικ Φουντουκιού
Κέικ Φουντουκιού
ΥΛΙΚΑ
250 gr βούτυρο και ΟΧΙ (μαργαρίνη)
250 gr Ζάχαρη κρυσταλλική
02 gr Αλάτι
08 gr Ξύσμα λεμονιού
1 Στικ βανίλιας
300 gr Αυγά συνήθως τα μεγάλα αυγά είναι το καθένα 50 gr όποτε θέλουμε 6 αυγά
350 gr Φουντούκι σε πούδρα
150 gr αλεύρι ζαχαροπλαστικής μαλακό
06 gr Μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση συνταγής:
Κτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με την ζάχαρη μαζί και το ξύσμα λεμονιού το αλάτι και την βανίλια.
Όταν αφρατέψει το μείγμα χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε τα αυγά σταδιακά ένα ένα ομογενοποιώντας καλά το μείγμα.
Στην συνέχεια με αργή ταχύτητα πάλι προσθέτουμε την πούδρα φουντουκιού το αλεύρι και το Μπέικιν πάουντερ.
Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα οριζόντια η οποία θα είναι βουτυρωμένη και αλευρωμένη από πριν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 με 60 λεπτά στο πάνω κάτω στους 180 βαθμούς.
**υποσημείωση μπορείτε να ψήσετε το κέικ και στον αέρα στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Την συγκεκριμένη συνταγή τη διάβασα σε ένα πολύ καλό βιβλίο ζαχαροπλαστικής με τον τίτλο:
"Για ζαχαροπλάστες"
Συγγραφέας: Χολέβας Κωνσταντίνος, Ψιλόπουλος
Χάρης
Μερικές επισημάνσεις ΑΠΟ ΜΕΝΑ για την συνταγή:
Προσπαθήστε όλα τα υλικά σας να έχουν θερμοκρασία φυσική δωματίου ειδικά τα αυγά και το βούτυρο.
Αν δεν βρείτε πούδρα φουντουκιού μπορείτε να αγοράσετε χύμα φουντούκια και να τα βάλετε στο (Μουλτι- μίξερ) και να τα χτυπήσετε να γίνουν πούδρα.
Προσοχή όσον αφορά το ψήσιμο διότι ο κάθε φούρνος είναι διαφορετικός ποτέ δεν ανοίγουμε το φούρνο κατά την διάρκεια του ψησίματος, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι όταν περάσει ο απαιτούμενος χρόνος βυθίζετε μέσα στο κέικ ένα μαχαίρι καθαρό και αν αυτό βγει λερωμένο τότε το κέικ θέλει ακόμα ψήσιμο εάν όμως βγει όπως το βάλατε καθαρό αυτό σημαίνει ότι είναι έτοιμο.
Καλή
επιτυχία
Συνταγή
δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos