Αναρτήσεις

Πατάτες στον φούρνο σαν τηγανητές

Εικόνα
  Πατάτες στον φούρνο σαν τηγανητές. Απόλαυση χωρίς ενοχές ΥΛΙΚΑ 4 πατάτες μισό λεμόνι το χυμό Αλάτι  πιπέρι Πάπρικα 1κ/γ Κύβο κότας σε σκόνη 1κ/γ Θυμάρι 1κ/γ Κέτσαπ 1κ/γ  μουστάρδα 1/5 κ/γ Λίγο ελαιόλαδο 3κ/σ Στο τέλος όταν ψηθούν λίγο αλάτι και ρίγανη κατά βούληση η ρίγανη στο τέλος για να μην πικρίσει κατά  το ψήσιμο. Προετοιμασία Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τις πατάτες  σε να μπολ βάζουμε κρύο νερό με το χυμό από το μισό λεμόνι το νερό και το λεμόνι θα κρατήσει τις πατάτες σφικτές κατά το ψήσιμο και δεν θα μαυρίσουν μέχρι να τις κόψουμε όλες περίπου στο ίδιο μέγεθος.  Εκτέλεση συνταγής Κόβουμε με το μαχαίρι τις πατάτες όπως τις τηγανητές σε ένα ταψί τοποθετούμε λαδόκολλα η αντικολλητικο χαρτί. Αφού  κόψουμε τις πατάτες καλά και τις στεγνώσουμε με απορροφητικό  χαρτί κουζίνας τις τοποθετούμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά να πάνε παντού όλα τα υλικά  αφήνουμε να τραβήξει περίπου για μερικά λεπτά. Τοποθετούμε τις πατάτες στο ταψί μια μια  χωρίς πολύ υ

Ζυμαρικά ολικής με Γαρίδες Λεμονάτες με σκόρδο και Κρουτόν.

Εικόνα
  Ζυμαρικά ολικής με Γαρίδες Λεμονάτες με σκόρδο και Κρουτόν. Μέτριας Δυσκολίας | Όχι ακριβό |Μερίδες: για 2 μερίδες | Προετοιμασία: 10΄ | Χρόνος Ψησίματος 18 20 min ΥΛΙΚΑ 1 συσκευασία γαρίδες καθαρισμένες μεγάλες κατεψυγμένες Λίγο ελαιόλαδο 3κ/σ Λίγο βούτυρο 2κ/σ Ούζο 50 ml Χυμό από μισό λεμόνι Ζυμαρικά ολικής άλεσης 250 gr 1κ/γ ζωμό σε σκόνη (για τα ζυμαρικά) Λίγα κρουτόν Λίγο τυρί τριμμένο 1 σκελίδα σκόρδο 1 πρέζα αλάτι Φρέσκο τριμμένο πιπέρι Λίγο ξερό βασιλικό Σκόρδο σε σκόνη προαιρετικό υλικό   Εκτέλεση συνταγής Ξεπαγώνουμε τις γαρίδες καλά και τις στεγνώνουμε πολύ καλά. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο ρίχνουμε την σκελίδα σκόρδο μόνο για να βγάλει το άρωμα της και μετά από λίγα λεπτά την αφαιρούμε αμέσως μετά σοτάρουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά η κάθε πλευρά. Σβήνουμε τις γαρίδες με ούζο και χυμό από λεμόνι κλείνουμε την φωτιά και προσθέτουμε λίγο βούτυρο να δέσει η σάλτσα και

Πικάντικη σάλτσα γαρίδας με ζυμαρικά τριβέλια τρικολόρε

Εικόνα
Πικάντικη σάλτσα γαρίδας με ζυμαρικά τριβέλια τρικολόρε! Μέτριας Δυσκολίας | Όχι πολύ ακριβό |Μερίδες: για 6 μερίδες | Προετοιμασία: 20΄ | Χρόνος Ψησίματος 35-45 min ΥΛΙΚΑ 700 gr γαρίδες (φρέσκιες ή κατεψυγμένες). Melissa Βίδες Τρικολόρε 500gr  20 gr Λίγο φρέσκο βούτυρο 50 ml φρέσκο ελαιόλαδο 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη 3 σκελίδες σκόρδο 1κ/γ μπούκοβο Pummaro σπιτική ντομάτα 680γρ (γυάλινο) 1κ/γ Αλάτι Ιμαλαΐων 1 κ/γ ζάχαρη 1κ/γ φρέσκο τριμμένο πιπέρι 1κ/γ ρίγανη 2 φύλλα δάφνης 300ml Ζωμό λαχανικών 50ml ούζο 20 gr Λίγο φρέσκο βούτυρο Για το σερβίρισμα Ξερός βασιλικός για το σερβίρισμα Ξύσμα από λεμόνι για το σερβίρισμα Φρέσκο τριμμένο πιπέρι   Εκτέλεση συνταγής: Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Πλένουμε και στραγγίζουμε πολύ καλά τις γαρίδες για να μην έχουν υγρασία. Ζεσταίνουμε μια ανοξείδωτη κατσαρόλα και προσθέτουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σοτάρουμε τις γαρίδες για περίπου 3 με 4 λεπτά μέχρι ν

Συνταγή: Παραδοσιακό Γαλακτομπούρεκο

Εικόνα
Συνταγή:  Παραδοσιακό Γαλακτομπούρεκο   ΥΛΙΚΑ ΣΙΡΟΠΙ: 700g ζάχαρη 500g νερό 50g γλυκόζη 1 ξυλάκι κανέλα Λίγες φλούδες λεμόνι Λίγες φλούδες πορτοκάλι 5g χυμό λεμόνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΙΡΟΠΙΟΥ: Σε ένα ανοξείδωτο κατσαρόλι βάζουμε το νερό μαζί με την ζάχαρη συνεχίζουμε προσθέτοντας την γλυκόζη το ξυλάκι κανέλας και τις φλούδες μαζί και τον χυμό από το λεμόνι κάνουμε ένα μικρό ανακάτεμα και αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 4 λεπτά. Αφού βράσει το αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. ΥΛΙΚΑ ΚΡΕΜΑΣ: 1 λίτρο γάλα πλήρες 200g ζάχαρη 5 αυγά μεσαίου μεγέθους 200g ψιλό σιμιγδάλι 50g Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ 2 πρέζες αλάτι ξύσμα από 1 λεμόνι Εκχύλισμα βανίλιας  100 γραμ. βούτυρο βούτυρο αγελαδινό & 200 γρ. λιωμένο για το άλλειμα των φύλλων Φύλλο Φρέσκο η  Κατεψυγμένο Βηρυτού  Φύλλο Βηρυτού πολύ λεπτό και μαλακό φύλλο, κατάλληλο για σιροπιαστά γλυκά και γλυκά ταψιού. Συνταγή -Τεχνικές Αλέξιος Νικολουτσόπουλος  Επαγγελματίας μάγειρας Chef (Pastry Chef) Μερικές σωστές πληροφορί

Συνταγή για νηστίσιμη πίτσα! PIZZA

Εικόνα
Συνταγή για νηστίσιμη πίτσα! Μέτριας Δυσκολίας | Όχι πολύ ακριβό |Μερίδες: για 8 μερίδες | Προετοιμασία: 30΄ | Χρόνος Ψησίματος 10-20 min ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΑΡΙ: 500gr Κεραμάρη Μάννα Αλεύρι Σκληρό Κίτρινο 200gr  Αλεύρι Super Αμερικής 300ml Νερό όσο χρειαστεί μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη. Εμφιαλωμένο Νερό σε θερμοκρασία δωματίου 1 φακελάκι στιγμιαία μαγιά 1 κ.γλ αλάτι 2 κ.γλ ζάχαρη 2 κ.σ Ελαιόλαδο  1 κ.γλ Ρίγανη    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ: Σάλτσα Barilla Basilico Χορτοφαγικό τυρί Mozzarella για πίτσα Viofree Λευκά μανιτάρια Κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης Λίγο κρεμμύδι χλωρό ψιλοκομμένο Πιπεριά μακριά κέρατο πράσινη Ελιές Καλαμών Χωρίς Κουκούτσι  Ντοματίνια ψιλοκομμένα 1 μικρό ξερό κρεμμύδι Λίγο καλαμπόκι Εκτέλεση συνταγής: Σε ένα γυάλινο μπολ βάζουμε λίγο από το νερό που θα χρησιμοποιήσουμε μαζί με την ζάχαρη και την μαγιά μέχρι να φουσκώσει μερικά λεπτά και να ενεργοποιηθεί. Στο κάδο του μίξερ ενσωματώνουμε τα άλευρα και το μείγμα με την μαγιά και ζυμώνουμε καλά με τον γάντζο του μίξερ μετά από 2 λεπτά ρίχνου