Συνταγή για νηστίσιμη πίτσα! PIZZA


Συνταγή για νηστίσιμη πίτσα!

Μέτριας Δυσκολίας | Όχι πολύ ακριβό |Μερίδες: για 8 μερίδες | Προετοιμασία: 30΄ | Χρόνος Ψησίματος 10-20 min

ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΑΡΙ:
500gr Κεραμάρη Μάννα Αλεύρι Σκληρό Κίτρινο
200gr  Αλεύρι Super Αμερικής
300ml Νερό όσο χρειαστεί μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη. Εμφιαλωμένο Νερό σε θερμοκρασία δωματίου
1 φακελάκι στιγμιαία μαγιά
1 κ.γλ αλάτι
2 κ.γλ ζάχαρη
2 κ.σ Ελαιόλαδο 
1 κ.γλ Ρίγανη 
 
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ:
Σάλτσα Barilla Basilico
Χορτοφαγικό τυρί Mozzarella για πίτσα Viofree
Λευκά μανιτάρια
Κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
Λίγο κρεμμύδι χλωρό ψιλοκομμένο
Πιπεριά μακριά κέρατο πράσινη
Ελιές Καλαμών Χωρίς Κουκούτσι 
Ντοματίνια ψιλοκομμένα
1 μικρό ξερό κρεμμύδι

Λίγο καλαμπόκι





Εκτέλεση συνταγής:
Σε ένα γυάλινο μπολ βάζουμε λίγο από το νερό που θα χρησιμοποιήσουμε μαζί με την ζάχαρη και την μαγιά μέχρι να φουσκώσει μερικά λεπτά και να ενεργοποιηθεί.
Στο κάδο του μίξερ ενσωματώνουμε τα άλευρα και το μείγμα με την μαγιά και ζυμώνουμε καλά με τον γάντζο του μίξερ μετά από 2 λεπτά ρίχνουμε το αλάτι μαζί με την ρίγανη και τελευταίο το ελαιόλαδο αφού κτυπήσουμε πάλι λίγο συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι η ζύμη να ξεκολλά από τα τοιχώματα του κάδου του μίξερ.

Αν δείτε ότι χρειάζεται να συμπληρώσετε με λίγο νερό θα το κάνετε και αντίστροφα αν δείτε ότι η ζύμη είναι πολύ υδαρή υγρή θα συμπληρώσετε με λίγο αλεύρι ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να αρχίσει και να μην κολλά στα δάκτυλα σας η εναλλακτικά στο γάντζο του μίξερ και να είναι σαν πλαστελίνη.

Αφού λοιπόν έχουμε σχηματίσει το ζυμάρι μας σε μια μπασινα στάζουμε λίγο ελαιόλαδο στον πάτο και τοποθετούμε μέσα το ζυμάρι και το αλείφουμε από πάνω με πολύ λίγο ελαιόλαδο σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1ώρα.
Συνεχίζουμε και του κάνουμε αν μπορούμε άλλα 3 ξεκουράσματα από 30 λεπτά η κάθε ξεκούραση αφού είναι έτοιμο ζυγίζουμε το ζυμάρι να δούμε ποσά γραμμάρια είναι και αναλόγως φτιάχνουμε τις μπάλες που θέλουμε για πίτσες και τα αφήνουμε σε ένα ταψί τα σκεπάζουμε για 15 λεπτά να ξεκουραστούν.

Αν ψήσετε σε ταψί κουζίνας στρογγυλό η τετράγωνο σε προθερμασμένο φούρνο θερμοκρασία στο τέρμα αντιστάσεις πάνω κάτω για ακριβώς 20 λεπτά.

Αν χρησιμοποιήσετε την μέθοδο του ανάποδου πυρωμένου ταψιού η ψήσετε σε πέτρα ψησίματος εκεί θα χρειαστείτε γύρω στα 10 λεπτά.

Όσον αφορά το νερό που θα χρειαστούμε αυτό παίζει ρόλο αναλόγως την σύσταση του αλευριού που θα χρησιμοποιήσουμε ειδικά το καλοκαίρι υπάρχει λόγο ζέστης μεγαλύτερη απορρόφηση νερού γι αυτό σας γράφουμε στα υλικά όσο χρειαστεί μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη μας.

Το λάδι (πολλές φορές ίσως και λίγη ζάχαρη) προστίθεται για να κάνει την ζύμη πιο ελαστική, αφού δεν διαθέτουμε επαγγελματικό φούρνο ή ξυλόφουρνο, αλλά θα πρέπει να βολευτούμε με τον οικιακό φούρνο, που δεν ανεβάζει πολύ υψηλές θερμοκρασίες (ως 300°C το πολύ).

Τα κρεμμύδια μαζί με τα ντοματινια καλό θα ήταν πριν τα βάλετε πάνω στο ζυμάρι να τα έχετε πρώτα τσιγαρίσει καλά σε ένα τηγάνι.



Χρησιμοποιήστε μικρή ποσότητα υλικών και όλα πρέπει να είναι ψιλοκομμένα! η ζύμη δεν πρέπει να βαρύνει πολύ για να μπορεί να φουσκώσει κατά το ψήσιμο.

 Συνταγή Αλέξιος Νικολουτσόπουλος 

Επαγγελματίας μάγειρας Chef (Pastry Chef)


Ακριβώς η ίδια συνταγή αν αποφασίσετε να φτιάξετε  πίτσα μαργαρίτα!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!