ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ
το 40% των φρέσκων ψαριών που διακινείται στην ελληνική αγορά προέρχεται από τους κλωβούς των ιχθυοκαλλιεργειών, ποσοστό που δείχνει τάσεις ανόδου. Η τιμή είναι αυτή που οδηγεί όλο και περισσότερους Έλληνες να προτιμήσουν ένα... «μαμόθρεφτο» ψάρι -όπως περιπαιχτικά ονομάζουν οι παράκτιοι αλιείς τα ψάρια ιχθυοτροφείου- από ένα «αλανιάρικο». «Μια πελαγίσια τσιπούρα μπορεί να κοστίζει μέχρι και 30 ευρώ το κιλό, ενώ η τσιπούρα ιχθυοτροφείου κοστίζει 8 - 10 ευρώ»,.
ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ
Υλικά
2 τσιπούρες ιχθυοτροφείου η πελαγίσια
Λίγο ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
Λίγο ρίγανη
1 λεμόνι
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε τις τσιπούρες, αφαιρώντας τα λέπια, τα εντόσθια και τα βράγχια
Πλένουμε καλά τις τσιπούρες και τις αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.
Τις αλείφουμε με μπόλικο ελαιόλαδο και ρίγανη και αλατοπίπερο παντού και μέσα στην κοιλιά και το κεφάλι.
Επίσης γεμίζουμε με σκόρδο και κρεμμύδι και την κοιλιά και το κεφάλι.
Τις αφήνουμε 30 λεπτά μαζί με όλα τα υλικά για να απορροφήσουν όλες τις γεύσεις.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο Ψήνουμε στην σχάρα στους 200 βαθμούς στο πάνω κάτω με λαδόκολλα για 30 λεπτά
Η σε ατομική ηλεκτρική ψησταριά για περίπου 40 λεπτά τις γυρίζουμε να ψηθούν και από τις δυο πλευρές.
Φτιάχνουμε ένα μείγμα από λάδι λεμόνι αλάτι πιπέρι και ρίγανη και περιχύνουμε τις τσιπούρες με αυτό όταν είναι έτοιμες.
Τις συνοδεύετε μαζί με σαλάτα η ψημένα λαχανικά και βέβαια μαζί με ένα καλό άσπρο κρασί.
Καλή επιτυχία
Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos
Σχόλια