Spaghetti with crab | Σπαγγέτι με ψίχα καβουριού
Spaghetti with crab | Σπαγγέτι με ψίχα καβουριού
Σπαγγέτι αλλά κρεμ με ψίχα καβουριού και κολοκυθάκι
Ένα ελαφρύ και νόστιμο πιάτο ζυμαρικών με καβούρι που ενθουσιάζει με την ευκολία και το λιγoστό χρόνο που χρειάζεται για να γίνει.
ΥΛΥΚΑ
1 συσκευασία υποκατάστατο καβουριού
1 συσκευασία ζυμαρικά Spaghetti N°5 της Barilla
Λίγο βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι
1 ξερό κρεμμύδι
4 σκελίδες σκόρδο
Το χυμό από μισό λεμόνι
Λίγο ξύσμα λεμονιού
250 ml κρέμα γάλακτος
2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
Αλάτι πιπέρι
1κ/γ μπούκοβο
Λίγο γλυκιά πάπρικα
Λίγο αποξηραμένο βασιλικό
Λίγη τριμμένη παρμεζάνα Parmigiano-Reggiano ( Προαιρετικό υλικό) για το στόλισμα του πιάτου
Λίγο ούζο
Εκτέλεση συνταγής
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο φρέσκο βούτυρο και λίγο λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
Αμέσως μετά προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε και αυτά λίγο παραπάνω διότι σαν υλικό είναι λίγο ποιο σκληρό βάζουμε το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνουμε να μαραθούν.
Σβήνουμε τα κολοκυθάκια με το ούζο αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και αμέσως ρίχνουμε στην φωτιά την ψίχα από το καβούρι, αμέσως προσθέτουμε το μπουκοβο και το γλυκό κόκκινο πιπέρι και σοτάρουμε το καβούρι το πολύ για δυο λεπτά.
Αφού έχουμε σοτάρει το καβούρι προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά.
Για το τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύουμε και την αφήνουμε να δέσει το πολύ για 2 λεπτά σβήνουμε το μάτι από το τηγάνι και προσθέτουμε μέσα τα ζυμαρικά μας.
Το μόνο που προσθέτουμε στο τέλος είναι λίγο ξύσμα από ένα λεμόνι.
Σχόλια