Σαλάτα με φασολάκια και dressing από σκόρδο μέλι και Κρέμα Βαλσάμικου




Σαλάτα με φασολάκια και dressing από σκόρδο μέλι και Κρέμα Βαλσάμικου
Τα πράσινα φασολάκια είναι ιδανικά για να κάνουμε μια ισορροπημένη διατροφή η αν θέλουμε να κάνουμε μια αποτοξίνωση από τα ποιο λιπαρά φαγητά.

Το λαχανικό αυτό χαρακτηρίζεται από υψηλή διατροφική αξία με 100 g φασολιών να παρέχουν το 20% της καθημερινής απαίτησης σε βιταμίνη C, το 18% σε βιταμίνη Κ και το 13% σε βιταμίνη Α. Επίσης, τα πράσινα φασόλια είναι αξιόλογες πηγές φυτικών ινών, μαγγανίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β όπως της Β1, της Β2, της Β6 και του φυλλικού οξέος.

Το πιάτο μπορεί να γίνει συνοδευτικό σε κάποια γεύματα αλλά νομίζω και από μόνο του είναι αποτελεί ένα πλήρες γεύμα.

Τα πράσινα φασόλια καλλιεργούνται και στην Ελλάδα και αποτελούν ένα κοινό πιάτο που απαντάται στο παραδοσιακό ελληνικό τραπέζι κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Μπορείτε να τα βρείτε στην λαϊκή η κατεψυγμένα στο σουπερ μάρκετ.
Η περίοδος που η φρεσκάδα τους είναι μεγαλύτερη είναι την περίοδο συγκομιδής τους από το Μάιο ως τον Οκτώβριο.



Υλικά – Ingredients

1 συσκευασία φασολάκια (αμπελοφάσουλα)
Μισό κρεμμύδι ξερό
Μερικές ελιές καλαμών χωρίς το κουκούτσι
Μερικά ντοματινια η αλλιώς λίγη κομμένη ντομάτα
Λίγη κάπαρη ( προαιρετικό υλικό)

Εκτέλεση συνταγής ( φασολάκια)
Καθαρίζουμε τα φασολάκια αν είναι φρέσκα! Αν είναι κατεψυγμένα δεν χρειάζεται να καθαριστούν και μπαίνουν απευθείας από την κατάψυξη για βράσιμο σε μια κατσαρόλα με πολύ νερό και λίγο αλάτι.

Βράζουμε για 15-20 λεπτά σουρώνουμε το νερό και σερβίρουμε στο πιάτο προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά το κρεμμύδι τις ελιές τα ντοματινια και την κάπαρη και αμέσως περιχύνουμε με το dressing που έχουμε φτιάξει.




Για το dressing - Υλικά – Ingredients

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
2 κουταλιές της σούπας Κρέμα Βαλσάμικου
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
1 κουταλιά του γλυκού μέλι
1 πρέζα ρίγανη

Εκτέλεση συνταγής – Instructions Για το dressing

Σε ένα μικρό μπολάκι ψιλοκόβουμε το σκόρδο προσθέτουμε το ελαιόλαδο το ξύδι το βαλσαμικο ξύδι, το αλάτι το πιπέρι την ρίγανη και το μέλι και τα κτυπάμε όλα μαζί μέχρι να γίνει ένας μικρός χυλός και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.







Μόλις είναι έτοιμο περιχύνουμε κυκλικά το dressing να πάει σε όλη την σαλάτα!!

Καλή επιτυχία
Συνταγή δημοσιευμένη από  Chef Alexios Nikoloutsopoulos

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι