Η πανέμορφη Κορώνη Μεσσηνίας








Ξεκινώντας από ανατολικά, η αμφιθεατρική Κορώνη, είναι μια παραλιακή κωμόπολη 52 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Καλαμάτας, φημισμένη για το βενετσιάνικο κάστρο της που δεσπόζει από πάνω της. Κατά τη Βενετοκρατία η πόλη αναπτύχθηκε ιδιαίτερα, απέκτησε ναύσταθμο αλλά και δικό της βιοτεχνικό κέντρο με σημαντικές εξαγωγές προϊόντων, ενώ με τα χρόνια αποτέλεσε σπουδαίο πολιτικοστρατιωτικό κέντρο σε ολόκληρη την ανατολική Μεσόγειο. Σήμερα, η πόλη αποτελεί πόλο έλξης για ένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών, καθώς διαθέτει επαρκείς τουριστικές υποδομές τις οποίες συνδυάζει με ένα αξιόλογο φυσικό περιβάλλον και πληθώρα αξιοθέατων.

Η πόλη χαρακτηρίζεται από πολύχρωμα σπιτάκια με κεραμοσκεπές και ξύλινα μπαλκόνια, στενούς δρόμους και αμέτρητες εκκλησίες, ενώ στο λιμάνι με τα ψαροκάικα και τα ιστιοφόρα, υπάρχουν εστιατόρια, καφέ και παραδοσιακές ταβέρνες όπου ο επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει τις τοπικές γεύσεις.

Φημισμένες παραλίες της ,Ζάγκα ή Μεμί κάτω από το κάστρο ,όπου είναι και φωλιές για τη θαλάσσια χελώνα careta-careta τις οποίες προστατεύει ο τοπικός σύλλογος ΑΡΧΕΛΑΟΣ  με εθελοντές κατοίκους της πόλης. ,άλλη παραλία είναι το Αρτάκη  ανατολικά της πόλης της Κορώνης.!

Όσο για την παροιμιώδη φράση «Έχεις μπάρμπα στην Κορώνη», λέγεται ότι προέκυψε στην Τουρκοκρατία, όταν ο πασάς της Τρίπολης, για να ευχαριστήσει έναν θείο του, τον διόρισε μπέη στην Κορώνη κι αυτός με τη σειρά του έκανε τις χάρες των κατοίκων της, εξ’ ού και η περίφημη πια φράση.



Αν έρχεστε από Αθήνα : Φτάνοντας στο Ασπρόχωμα Μεσσηνίας στρίβετε αριστερά προς Μεσσήνη και λίγο μετά τον Ριζόμυλο, παίρνετε τον αριστερό δρόμο που πάει Πεταλίδι, γιατί ο  δεξιός δρόμος πηγαίνει προς Πύλο.  Στο δρόμο θα συναντήσετε  το Πεταλίδι, τους Χράνους, τον Άγιο Ανδρέα, Νέα Κορώνη το Χαρακοπειό και τέλος την Κορώνη

Αν έρχεστε από Πάτρα : Φτάνοντας στο Ασπρόχωμα Μεσσηνίας στρίβετε αριστερά προς Μεσσήνη και λίγο μετά τον Ριζόμυλο, παίρνετε τον αριστερό δρόμο που πάει Πεταλίδι, γιατί ο  δεξιός δρόμος πηγαίνει προς Πύλο.  Στο δρόμο θα συναντήσετε  το Πεταλίδι, τους Χράνους, τον Άγιο Ανδρέα, Νέα Κορώνη το Χαρακοπειό και τέλος την Κορώνη.

Αν έρχεστε από Πύλο : Μπορείτε να ακολουθήσετε την διαδρομή Μεθώνη, Φοινικούντα. Ο δρόμος είναι σχετικά νέος και καλός.

Αν έρχεστε από Καλαμάτα : Στο Ασπρόχωμα στρίβετε για την Μεσσήνη (Νησί) και λίγο μετά τον Ριζόμυλο, παίρνετε τον αριστερό δρόμο που πάει Πεταλίδι, γιατί ο  δεξιός δρόμος πηγαίνει προς Πύλο.  Στο δρόμο θα συναντήσετε  το Πεταλίδι, τους Χράνους, τον Άγιο Ανδρέα, Νέα Κορώνη το Χαρακοπειό και τέλος την Κορώνη.










ΦΩΤΟ
Alexios Nikoloutsopoulos | Φωτορεπόρτερ – Οπερατέρ
Films Producer
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι