ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΛΙΓΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ





ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΛΙΓΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ

Στα συγκεκριμένα γεμιστά χρησιμοποιώ μόνο χρωματιστές πιπεριές και ντομάτες!!!
Και η γέμιση είναι λίγο διαφορετική ποιο απλή αλλά πολύ νόστιμη!!!
Όσο για τα καπάκια που έχουν αρπάξει λίγο έτσι γίνονται πάντα!!! διότι είναι λεπτά αν τα δοκιμάσετε είναι πολύ νόστιμα θα το δείτε!!! Τραγανά!!!!
Δεν χρησιμοποιώ πολλά μυρωδικά Βάζω όμως φρέσκο χυμό ντομάτας!!! γενικά είναι μια πολύ καλή εύκολη συνταγή!!!
Μαζί με λίγες πατάτες κιδωνατες σε σχήμα!!! Πιστεύω ότι είναι μια έκδοση ΓΕΜΙΣΤΩΝ για σχετικά νέους ανθρώπους που έχουν αρχίσει τώρα και παλεύουν με την κουζίνα έτσι ώστε να μην του δυσκολέψει!!!




ΥΛΙΚΑ

Διάφορες πιπεριές πολύχρωμες στο ίδιο μέγεθος ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΙΤΡΙΝΕΣ
Μερικές ντομάτες πάλι στο ίδιο μέγεθος
Μερικές πατάτες σχήμα κυδωνάτες
Κιμάς μοσχαρίσιος Μισό κιλό
Ρύζι για γεμιστά  Agrino 200 γραμ
Φρέσκος χυμός ντομάτας 5 ώριμες τριμμένες ντομάτες
Αλάτι πιπέρι
Κολοκύθι τριμμένο στο τρίφτη 3 κολοκύθια μόνο το μέσα μέρος
Πιπεριά Φλωρίνης1 και πράσινη τριμμένη στον τρίφτη 2
Ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα του κιμά και μετά πάνω στα γεμιστά
Κρεμμυδάκι ξερό τριμμένο στον τρίφτη 3 κρεμμύδια μέτρια

Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
λίγο ζάχαρη
Ένα ταψάκι ανοξείδωτο στρογγυλό




ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές και με ένα μικρό κουταλάκι βγάζουμε το εσωτερικό τους την ψίχα.
Από την πιπεριά δεν κρατάμε την ψίχα μόνο από της ντομάτες κρατάμε την ψίχα την οποία την τρίβουμε και κάνουμε ένα μικρό μείγμα με χυμό ντομάτας και λάδι και αλάτι και περιχύνουμε τα γεμιστά στο τέλος από πάνω πριν πάνε για ψήσιμο.
Σε κάθε πιπεριά και ντομάτα δημιουργούμε με το μαχαίρι ένα καπάκι για κάθε λαχανικό.


Βάζουμε μια ανοξείδωτη κατσαρόλα να πάρει θερμοκρασία προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά.
Στην συνεχεία προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι και σοτάρουμε και αυτό.
Βάζουμε μετά το τριμμένο κολοκύθι και τις τριμμένες πιπεριές και τα σοτάρουμε καλά όλα μαζί.
Συνεχίζουμε με τον χυμό και την τριμμένη ντομάτα ανακατεύουμε καλά και την σοτάρουμε και αυτή.
βάζουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο την ζάχαρη το αλάτι και το πιπέρι στο αλάτι θα είμαστε λίγο προσεκτικοί και δοκιμάζουμε!!!
Έχουμε χαμηλώσει την φωτιά και το αφήνουμε να μείνει με το λάδι του.



Μόλις το μείγμα η γέμιση είναι έτοιμη το αφήνουμε να κρυώσει και Προσθέτουμε το ρύζι στην γέμιση ανακατεύουμε καλά και σε λίγο Θα γεμίσουμε τα λαχανικά ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ.
Στην συνέχεια γεμίζουμε της πιπεριές και της ντομάτες με την γέμιση και τα τοποθετούμε στο ταψί μας.
Στα κενά ανάμεσα στα λαχανικά ΣΤΟ ΤΑΨΙ βάζουμε τις πατάτες ΟΡΘΙΕΣ.
Το κάθε λαχανικό το σκεπάζουμε με το δικό του καπάκι και στο τέλος Πασπαλίζουμε από πάνω με λίγο αρκετό αλάτι, ρίχνουμε το μικρό μείγμα από την ψίχα με το λάδι και αλάτι που είπαμε ποιο πάνω στην αρχή δες!!!




Βάζουμε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 230 C
Και ψήνουμε στο πάνω κάτω για 1ώρα και 30 λεπτά στην αρχή στους 240 και μετά χαμηλώνουμε λίγο.




Καλή επιτυχία
Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!