ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ "ΝΑΠΟΛΙΤΕΝ" ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΑΠΟΦΛΟΙΩΜΕΝΑ ΝΤΟΜΑΤΑΚΙΑ.







 ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ "ΝΑΠΟΛΙΤΕΝ" ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΑΠΟΦΛΟΙΩΜΕΝΑ ΝΤΟΜΑΤΑΚΙΑ.

Μια συνταγή για ένα υπέροχο, απλό, γρήγορο και υγιεινό γεύμα. Μια πανεύκολη και νοστιμότατη μακαρονάδα "Ναπολιτέν"με πλούσια σάλτσα ...από ντοματινια  Κρήτης και αποφλοιωμένα ντοματακια Κύκνος σε συνδυασμό με λιγκουίνι Ζυμαρικά.

Νομίζω ότι η συγκεκριμένη συνταγή μπορεί να γίνει πολύ εύκολα για όλους όσους τώρα έχουν αρχίσει και ασχολούνται με την μαγειρική τέχνη ,με μερικές άπλες τεχνικές η υπέροχη αυτή σάλτσα το απογειώνει.

Η αυθεντική ιταλική συνταγή η οποία γίνετε με την απουσία του ξερού κρεμμυδιού στο τσιγάρισμα.
Είναι η πιο απλή -και κατά πολλούς η πιο νόστιμη- μακαρονάδα, αφού γίνεται με τρία μόλις υλικά: σκόρδο, ντομάτα και ελαιόλαδο. Στη Νάπολη αυτή η σάλτσα αναφέρεται ως La Salsa, δηλαδή η σάλτσα, ανάλογα με τα γούστα και τις ορέξεις, όμως πια παύει να είναι κλασική napolitana. Είναι η πιο γρήγορη και χορταστική λύση για τις ξαφνικές λιγούρες και φυσικά το σπαγγέτι είναι το ιδανικό της ταίρι.

Τα ζυμαρικά που χρησιμοποιώ??? Το Linguine είναι από τα πιο διαδεδομένα Ιταλικά "μακριά" σχήματα ζυμαρικών. Η λέξη στα Ιταλικά σημαίνει "μικρές γλώσσες". Τα Linguine αντλούν την προέλευσή τους από την περιοχή της Genova με την πλούσια κουλτούρα και ιστορία.



ΥΛΙΚΑ

1 συσκευασία  Barilla Collezione Linguine ΝΟΥΜΕΡΟ 5
4 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ
1 συσκευασία αποφλοιωμένα ντοματακια Κύκνος
Μερικά ντοματινια Κρήτης κομμένα στη μέση
1 κύβο λαχανικών
λίγο νερό από τα βρασμένα ζυμαρικά
αλάτι πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο και λίγο φρέσκο βούτυρο
λίγο βασιλικό αποξηραμένο
λίγο Μπουκοβο 1 κουταλάκι του γλυκού
λίγη ζάχαρη
**** τον κύβο λαχανικών τον βάζουμε σε μια κούπα από το νερό των ζυμαρικών ανακατεύουμε και είναι έτοιμος.








ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας συμφώνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ένα κομμάτι φρέσκο βούτυρο.
Ρίχνουμε μέσα τις σκελίδες του σκόρδου και της αφήνουμε να μαλακώσουν και να δώσουν γεύση στο λάδι ύστερα από 5 με 6 λεπτά τις βγάζουμε.

Στην συνέχεια τσιγαρίζουμε τα ντοματινια Κρήτης μέχρι να μαλακώσουν αμέσως μετά τσιγαρίζουμε τον πελτέ και προσθέτουμε το μπουκοβο, σβήνουμε με λίγο χυμό από ένα κύβο λαχανικών και μετά από λίγο προσθέτουμε την κονσέρβα από τα αποφλοιωμένα ντοματακια κύκνος,μετά από μερικές βράσεις βάζουμε και την ζάχαρη.

Προσοχή στο αλάτι βάζουμε λίγο και δοκιμάζουμε πιπέρι όμως χρειάζεται αρκετό.

Μετά από λίγο κατεβάζουμε την θερμοκρασία και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα να πήξει και να μείνει με το λάδι της τότε μόνο θα είναι έτοιμη όταν είναι έτοιμη ρίχνουμε πάλι μέσα ένα μικρό κομμάτι βούτυρο αυτό θα δέσει ακόμα ποιο καλά την σάλτσα μας.
Περίπου η σάλτσα θέλει 20 λεπτά να δέσει να βράσει μαζί με τα υλικά.

Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού αυτή η υπέροχη σάλτσα προσθέτουμε τριμμένο πιπέρι και αν θέλουμε και αποξηραμένο βασιλικό και το αφήνουμε λίγο και σερβίρουμε στα πιάτα.

Καλή επιτυχία
Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι