ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ





Αγαπημένοι μου φίλοι μόλις τελείωσα μια ακόμα ΝΕΑ συνταγή μια λαχταριστή Γαριδομακαροναδα με κόκκινη σάλτσα από αποφλοιωμένα ντοματακια ΚΑΙ ντοματινια Κρήτης ΜΑΖΙ με λαχανικά!!!!
Το αποτέλεσμα φοβερό τέλεια μεσογειακή γεύση και ελληνική κουζίνα!!!!

Στην συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποιώ ζυμαρικά Barilla

Οι Masters στοχεύουν πάντα στην τελειότητα.
Με πάθος, αφοσίωση και καινοτομία, η Barilla εδώ και 140 χρόνια τελειοποιεί συνεχώς τα ζυμαρικά της. Barilla Spaghetti n.5, τώρα πιο παχύ για καλύτερη al dente αίσθηση.

Τα Spaghetti γεννήθηκαν στη Νάπολη, και οφείλουν την ονομασία τους στον Antonio Viviani το 1842, επειδή έμοιαζαν με μικρά κομμάτια σπάγκου. Αρχικά είχαν μήκος κάπου 50 εκατοστά, με τον καιρό όμως άρχισαν να κόβονται, μέχρι που έφτασαν στο σημερινό τους μήκος των 25 εκατοστών. Σήμερα τα Spaghetti N°5 της Barilla είναι παντού συνώνυμα με το ιταλικό στυλ: κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί στην κομψότητα τους, ούτε και στη συναρπαστική διαδικασία να τα τυλίγει γύρω από το πιρούνι.




ΥΛΙΚΑ

1 συσκευασία κατεψυγμένες γαρίδες μεγάλες
λίγο ελαιόλαδο
λίγο φρέσκο βούτυρο
2 πιπεριές Φλωρίνης
2 κολοκυθάκια
1 μελιτζάνα
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ
1 κουταλάκι του γλυκού Μπουκοβο
αλάτι πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κύβο λαχανικών
1 κονσέρβα αποφλοιωμένα ντοματακια Κύκνος 
15 μικρά ντοματινια Κρήτης
βασιλικός αποξηραμένος
λίγο άσπρο κρασί
4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο





Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σε μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό και αλάτι.

Ξεπαγώνουμε τις γαρίδες και τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει την υγρασία.
Βάζουμε το σκεύος να πάρει θερμοκρασία ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ένα κομμάτι φρέσκο βούτυρο, και για αρχή τσιγαρίζουμε το σκόρδο την κάθε σκελίδα σε 2 κομμάτια μετά βάζουμε τις γαρίδες να τσιγαριστούν και αυτές.




Προσοχή!
Οι γαρίδες δεν χρειάζεται να βράσουν για πολλά λεπτά διότι θα σας ξεραθούν!! Ένα με 2 λεπτά η κάθε πλευρά όταν τις βάζετε είναι κόκκινες μόλις αλλάξουν χρώμα και γίνουν άσπρες είναι έτοιμες!!!Την γαρίδα την θωρακίζουμε καλά και μετά είναι έτοιμη!! τραγανή από απέξω και ζουμερή από μέσα. Αν πάρετε γαρίδες μεγάλες με κεφάλι δεν το πετάτε!! Τα κεφάλια έχουν όλη τη ουσία τα βάζουμε μαζί με την σάλτσα να βράσουν και μετά τα αφαιρούμε και ρίχνουμε μέσα τα θωρακισμένα σώματα.




Μόλις είναι έτοιμες σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ τις βγάζουμε από το σκεύος μαζί με τα σκόρδα  και τις βάζουμε σε ένα πιάτο προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι ένα ακόμα μικρό κομμάτι βούτυρο και συνεχίζουμε τσιγαρίζοντας τα λαχανικά όλα μαζί.
Μόλις τα λαχανικά μαλακώσουν και βγάλουν τα υγρά τους ρίχνουμε μέσα τα ντοματινια και τα τσιγαρίζουμε και αυτά.

Συνεχίζουμε προσθέτοντας και τσιγαρίζοντας τον πελτέ μετά αμέσως προσθέτουμε το μπουκοβο και τον ζωμό  λαχανικών  και αφού πάρει μερικές βράσεις βάζουμε και τα αποφλοιωμένα ντοματακια ρίχνουμε και ψιλοκόβουμε το τσιγαρισμένο σκόρδο και μετά από μερικές βράσεις βάζουμε την ζάχαρη και το φρέσκο τριμμένο πιπέρι, αλάτι είμαστε πολύ προσεκτικοί και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται και θέλει .





Αφήνουμε να δέσει η σάλτσα περίπου 15 λεπτά και κατεβάζουμε την φωτιά μόλις είναι έτοιμη ρίχνουμε και πάλι ένα μικρό κομμάτι βούτυρο αυτό θα κάνει της σάλτσα να δέσει ακόμα ποιο καλά.
Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά μαζί και προσθετουμε τον αποξηραμένο βασιλικό και λίγο έχτρα φρεσκοτριμενο πιπέρι αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί και σερβίρουμε στα πιάτα μας.

Καλή επιτυχία
Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι