Ρεβύθια κοκκινιστά στην κατσαρόλα
Από την αρχαία Ελλάδα μέχρι σήμερα, τα ρεβίθια αποτελούν σημαντικότατη προσθήκη στη διατροφή μας. Πλούσια σε πρωτεΐνες για την καλή υγεία των οστών και θρεπτικά συστατικά, τα ρεβίθια θωρακίζουν την υγεία μας χαρίζοντάς μας πλήθος θρεπτικών συστατικών.
Αυτό όμως που ξεχωρίζει τα ρεβίθια από τα άλλα όσπρια είναι η εξαιρετική ποιότητα των πρωτεϊνών που περιέχουν, αφού παρέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα στην άριστη αναλογία που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός και ιδιαίτερα το αμινοξύ μεθειονίνη που τα κατατάσσει στις πλήρεις πρωτεΐνες, όπως το κρέας, το γάλα και η σόγια.
Μέτριας Δυσκολίας | Όχι πολύ ακριβό |Μερίδες: για 4 μερίδες | Προετοιμασία: 20΄ | Χρόνος: : 40 50min
Μαγειρέψτε τα ρεβίθια όπως τα νωπά λαχανικά, χωρίς να τα ξεπαγώσετε.
Υλικά (για 4 άτομα)
Στην κατσαρόλα
Βράζετε 8 φλιτζάνια νερό σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και, μόλις πάρουν βράση, ρίχνετε το περιεχόμενο της συσκευασίας. Ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε την ένταση της εστίας στο μισό και σιγοβράζετε τα ρεβίθια για 55 περίπου λεπτά. Κλείνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό στο μάτι για άλλα 5 λεπτά. Δοκιμάζετε, συμπληρώνετε αλατοπίπερο αν χρειάζεται και σερβίρετε.
Στη χύτρα ταχύτητας
Ακολουθείτε την εκτέλεση της συνταγής για τα ρεβίθια όπως περιγράφεται παραπάνω, χρησιμοποιώντας όμως 5 φλιτζάνια νερό. Ανακατεύετε καλά, κλείνετε τη χύτρα και αφού σηκωθεί η βαλβίδα της, χαμηλώνετε την ένταση της εστίας και σιγοβράζετε για 15 περίπου λεπτά. Στο τέλος, ανοίγετε τη χύτρα και βράζετε σε δυνατή φωτιά για άλλα 5-7 λεπτά.
Καλή επιτυχία την συνταγή μπορείτε να βρείτε και στην Ιστοσελίδα της Εταιρίας
https://www.barbastathis.com/el/as_mageirecoume/rebi8ia_as_mageirecoume.html
1 συσκευασία Ρεβίθια Μπάρμπα Στάθης 750 γρ.
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι Ντομάτα κλασικός συμπυκνωμένος χυμός Μπάρμπα Στάθης
8 φλιτζάνια νερό (για κατσαρόλα) ή 5 φλιτζάνια νερό (για χύτρα)
αλάτι, πιπέρι
Στην κατσαρόλα
Βράζετε 8 φλιτζάνια νερό σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και, μόλις πάρουν βράση, ρίχνετε το περιεχόμενο της συσκευασίας. Ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε την ένταση της εστίας στο μισό και σιγοβράζετε τα ρεβίθια για 55 περίπου λεπτά. Κλείνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό στο μάτι για άλλα 5 λεπτά. Δοκιμάζετε, συμπληρώνετε αλατοπίπερο αν χρειάζεται και σερβίρετε.
Στη χύτρα ταχύτητας
Ακολουθείτε την εκτέλεση της συνταγής για τα ρεβίθια όπως περιγράφεται παραπάνω, χρησιμοποιώντας όμως 5 φλιτζάνια νερό. Ανακατεύετε καλά, κλείνετε τη χύτρα και αφού σηκωθεί η βαλβίδα της, χαμηλώνετε την ένταση της εστίας και σιγοβράζετε για 15 περίπου λεπτά. Στο τέλος, ανοίγετε τη χύτρα και βράζετε σε δυνατή φωτιά για άλλα 5-7 λεπτά.
Καλή επιτυχία την συνταγή μπορείτε να βρείτε και στην Ιστοσελίδα της Εταιρίας
https://www.barbastathis.com/el/as_mageirecoume/rebi8ia_as_mageirecoume.html
Σχόλια