Σάλτσα Nαπολιτέν: H αυθεντική συνταγή
Σάλτσα Nαπολιτέν: H αυθεντική συνταγή
Σάλτσα ντομάτας (για πίτσα) και ζυμαρικά με βασιλικό και ρίγανη.
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία αποφλοιωμένα ντοματάκια Κύκνος
1 κουταλάκι πελτέ
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κύβο λαχανικών διαλυμένο σε νερό
Αλάτι
φρέσκο τριμμένο πιπέρι
Λίγο μπουκοβο 1 κουταλάκι του γλυκού προαιρετικό υλικό
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξηρή
1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό ξερό
Λίγο φρέσκο βούτυρο
Εκτέλεση σάλτσας
Σε μια ανοξείδωτη κατσαρόλα η σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι.
βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο, αμέσως μετά προσθέτουμε και σοτάρουμε τον πελτέ συγχρόνως μαζί ρίχνουμε και το μπουκοβο, στην συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματακια και τον κύβο λαχανικών χαμηλώνουμε την φωτιά και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το αλάτι το πιπέρι και την ζάχαρη ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να φύγει όλη η υγρασία από την σάλτσα να μείνει μόνο με λίγο λάδι την σάλτσα την θέλουμε να είναι πηχτή! λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε την ρίγανη και τον βασιλικό και ένα μικρό κομμάτι φρέσκο βούτυρο αφήνουμε όλα να ομογενοποιηθούν σβήνουμε το μάτι.
Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε την σάλτσα μας σε ένα μικρό γυάλινο βαζάκι και να την τοποθετήσουμε στο ψυγείο στην συντήρηση για να φτιάξουμε σε μερικές ημέρες μακαρονάδα, μπορούμε όμως να την αποθηκεύσουμε και στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.
Η αποστείρωση των βάζων είναι απαραίτητη, και το αεροστεγές κλείσιμο είναι αυτό που θα συντηρήσει για καιρό τα βαζάκια μας.
Η χαρά της σπιτικής παρασκευής συνδυάζεται με την οικονομία και την αξεπέραστη γεύση του εποχικού υλικού -της ντομάτας στην περίπτωσή μας.
Καλή επιτυχία
Συνταγή
δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos
Σχόλια