Μοσχάρι κοκκινιστό κατσαρόλας



Η εμπειρία της ζωής και της μαγειρικής με έχει διδάξει ότι η ουσία μιας συνταγής ενός φαγητού βρίσκετε στα πολύ απλά πράγματα!!!!!
Όλα θέλουν τρόπο στη ζωή και όχι κόπο έτσι και η μαγειρική Ζαχαροπλαστική!!!!

Σήμερα σας δείχνω κάτι πολύ απλό κυριακάτικο φαγητό Μοσχαράκι κοκκινιστό στην κατσαρόλα με πένες!!!
Όταν επιλεγούμε κρέας καλό θα είναι να έχουμε έναν πολύ καλό κρεοπώλη όπως ο δικός μου ο οποίος φέρνει μόνο ντόπια κρέατα πολύ βασικό για να έχετε μια πολύ νόστιμη συνταγή και όχι ότι έχει το σουπερ χωρίς να ξέρουμε τι τρώει και χώρα προέλευσης???

Επίσης το πολύ απλό μαγείρεμα φέρνει τα ιδανικά αποτελέσματα που θέλουμε είναι λάθος να ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα όλα τα μπαχαρικά που έχουμε  νομίζοντας ότι έτσι θα γίνει καλή η συνταγή η θα μας πουν ότι είμαστε τρομεροί μάγειρες ΛΑΘΟΣ!!!!



Μοσχάρι κοκκινιστό κατσαρόλας

ΥΛΙΚΑ
Λίγο φρέσκο ελαιόλαδο
1 κιλό μοσχάρι σπάλα κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 ξερά κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
3 καρότα σε ροδέλες
1 ξυλάκι κανέλα
Αλάτι πιπέρι
Λίγο κόκκινο κρασί
4-5 Μπίλιες μπαχάρι
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
Λίγο φυσικό χυμό ντομάτα η έτοιμο κονσέρβα αποφλοιωμένα Ντοματακια Κύκνος.
Λίγο ζεστό νερό



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε πολύ καλά μια ανοξείδωτη κατσαρόλα και σοτάρουμε πολύ καλά το κρέας γυρνώντας στο και από τις δυο μεριές σε φρέσκο ελαιόλαδο.
Όταν το κρέας μας αρχίζει να κολλά στον πάτο τις κατσαρόλας είναι έτοιμο και αμέσως προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν και αυτά και να βγάλουν τα αρώματα τους.
Συνεχίζουμε σοτάροντας το καρότο όταν είναι έτοιμο Σβήνουμε με κρασί αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ σοτάρουμε τον πελτέ και μετά προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας μαζί με το νερό το νερό το βάζουμε ΖΕΣΤΟ για να μην πέσει η θερμοκρασία της κατσαρόλας!!!

Μόλις πάρει μερικές βράσεις βάζουμε το ξυλάκι κανέλας και το πιπέρι κατεβάζουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε αν είναι σε κατσαρόλα περιούσια 1 ώρα και 30 λεπτά δεν προτείνω χύτρα ταχύτητας διότι χάνουμε τις βιταμίνες και την νοστιμιά!
Λίγο πριν το τέλος ελέγχουμε για αλάτι στο φαγητό αυτό το κάνουμε στο τέλος διότι δεν θέλουμε το κρέας μας να σκληρύνει από την αρχή!!!

Επίσης αν ο χυμός ντομάτας είναι λίγο ξινός θα προσθέσετε λίγο πριν το τέλος μια μικρή κουταλιά της σούπας ζάχαρη!

Καλή επιτυχία 
Συνταγή δημοσιευμένη από  Chef Alexios Nikoloutsopoulos



Μερικά κομμάτια μοσχάρι που είναι ιδανικά για κατσαρόλα είναι: 

Σπάλα  Μαλακό κρέας, χωρίς πολύ λίπος.
Πρόταση μαγειρέματος: Κόβεται σε κιμά, γίνεται γιουβέτσι, βραστό, στιφάδο, κοκκινιστό, λεμονάτο, κρασάτο, ψητό κατσαρόλας, στη γάστρα και βέβαια η σπάλα μοσχαριού, μπορεί να γίνει γεμιστή τυλιγμένη στη λαδόκολλα.

Ελιά – Σβέρκος: Αρκετά μαλακό κομμάτι μιας και βρίσκεται κοντά στο κόκκαλο. Έχει αρκετό λίπος και είναι ιδανικό για την κατσαρόλα. Γίνεται βραστό, κοκκινιστό, σούπα αλλά και γιουβέτσι. Ιδανικό, επίσης, για να κοπεί σε κιμά.

Καπάκι
Μαλακό κρέας μοσχαριού, χωρίς πολύ λίπος.




Συνδυάζουμε με ρύζι η τηγανητές πατάτες η ζυμαρικά!!! εμείς χρησιμοποιήσαμε πένες!!!


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι