Τα μυστικά της επιτυχίας για τους καλύτερους σπιτικούς λουκουμάδες.





Τα μυστικά της επιτυχίας για τους καλύτερους σπιτικούς λουκουμάδες.


Η πιο νόστιμη συνταγή για παραδοσιακούς λουκουμάδες με μέλι και καρύδια που έχετε δοκιμάσει! 

Τα Χριστούγεννα και όλες τις ημέρες των γιορτών οι λουκουμάδες έχουν πάντα την τιμητική τους.
Φροντίστε να έχετε πολύ καλής ποιότητος υλικά πάντα σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα δουλέψετε.

Όσο πιο σφιχτή είναι η ζύμη, τόσο πιο γεμάτοι και στρογγυλοί θα γίνουν οι λουκουμάδες μας.
Το μυστικό της επιτυχίας για τους τέλειους λουκουμάδες είναι η σωστή θερμοκρασία. Πάντα διαλύετε την μαγιά σε χλιαρό νερό, και αφήνετε την ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό περιβάλλον.

Το τηγάνισμα στο γκάζι κάνει τους λουκουμάδες ανάλαφρους και τραγανούς.
Χρησιμοποιούμε πάντα καλό φρέσκο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα, η Αραβοσιτέλαιο καλής ποιότητος. 

Με βρεγμένο κουτάλι παίρνουμε μια ποσότητα από τη ζύμη και τη ρίχνουμε απαλά στο λάδι. Οι λουκουμάδες βυθίζονται και αμέσως αναδύονται. Τους ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρουν χρώμα απ' όλες τις πλευρές. 

Οι παραδοσιακοί λουκουμάδες αμέσως μετά το τηγάνισμα βυθίζονται στο αρωματικό ζεστό μέλι και γαρνιρίζονται με κανέλα και καρύδι ή καβουρντισμένο σουσάμι.







Υλικά για (4 άτομα) 
 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
1 φλιτζάνι νερό χλιαρό 
1 κ.γ. ζάχαρη 
1 φακελάκι ξηρή μαγιά 
1 κ.σ. ξίδι 
1 λίτρο Αραβοσιτέλαιο για τηγάνισμα 
5 κ.σ. μέλι Θυμαρίσιο

Για γαρνίρισμα 
Κανέλα 
Σουσάμι λευκό 
Καρύδια τριμμένα

Εκτέλεση:

Σε μια ανοξείδωτη λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, προσθέτουμε σιγά-σιγά το νερό και ανακατεύουμε συνεχώς με το Φουά (σύρμα) με κυκλικές κινήσεις. Συνεχίζουμε ρίχνουμε και το ξίδι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σκεπάζουμε τη λεκάνη με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 20 έως 30 λεπτά να φουσκώσει η ζύμη και το αφήνετε μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Τηγανίζουμε στο καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα τους βγάζουμε με την βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για λίγο, αμέσως μετά του μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και τους ραντίζουμε με μέλι η με σιρόπι αν θέλουμε και ρίχνουμε από πάνω κανέλα Σουσάμι λευκό Καρύδια τριμμένα.




Καλή επιτυχία
Alexios Nikoloutsopoulos

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι