Ελιόψωμο Συνταγή




Ελιόψωμο  συνταγή:

ΥΛΙΚΑ
400 γραμμ αλεύρι χωριάτικο κίτρινο
150 γραμμ αλεύρι ολικής άλεσης
1 φακελάκι στιγμιαίας μαγιάς
2κ.γ ζάχαρη καστανή κρυσταλλική
1 κ.γ αλάτι
Νερό χλιαρό εμφιαλωμένο όσο χρειαστεί για να γίνει η ζύμη
Ελιές καθαρισμένες μαύρες χωρίς κουκούτσι
3 κ .σ φρέσκο ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 λιαστή ντομάτα



Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε όλα τα άλευρα μαζί μέσα σε μια ανοξείδωτη Mπασινα και δημιουργούμε μια μικρή λακκούβα στο κέντρο.
Στην συνέχεια ρίχνουμε την μαγιά μαζί με την ζάχαρη σε ένα ποτήρι και την αφήνουμε να τραφεί καλά από την ζάχαρη και να αφρίσει για περίπου 5 λεπτά.

Συνεχίζουμε ρίχνοντας το υγρό μας μέσα στην λακκούβα με τα άλευρα και ανακατεύουμε σιγά με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μας αμέσως μετά προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι και τής ελιές ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλάτι και εν συνεχεία το ελαιόλαδο μαζί με την λιαστή ντομάτα αν θέλουμε τα κτυπάμε μαζί στο μίξερ (Στο μουλτι λιαστή ντομάτα και ελαιόλαδο) και τα Ενσωματώνουμε στο ζυμάρι και ζυμώνουμε το μείγμα! αν δούμε ότι χρειάζεται επιπλέον νερό συνεχίζουμε και βάζουμε μέχρι να σχηματίσουμε ένα μικρό ζυμάρι.

Μόλις έχουμε σχηματίσει την ζύμη βγάζουμε το ζυμάρι στον πάγκο μας και ζυμώνουμε εκεί για λίγο μερικά λεπτά.

Τοποθετούμε το ζυμάρι ξανά στην λεκάνη με λίγο ελαιόλαδο στον πάτο καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μια ώρα σε ζεστό σημείο.

Αφού ξεκουραστεί και διπλασιάσει τον όγκο του το (Σεμηζαρουμε) δηλαδή το μεταφέρουμε σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα το χαράζουμε με ένα μαχαίρι 3 φορές διαγώνια και ψήνουμε πάντα σε προθερμασμένο φούρνο περίπου για 1 ώρα στους 180c βαθμούς.

Την συγκεκριμένη συνταγή την έχω βελτιώσει με τις παραπάνω ποσότητες και υλικά.
Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε την αρχική συνταγή σε βίντεο και να αποφασίσετε ποια θέλετε να κάνετε και οι δυο είναι πολύ καλές!





Καλή επιτυχία
Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι