Σιροπιαστό (Ρεβανί ή Ραβανί ) με Ινδοκάρυδο.




Σιροπιαστό (Ρεβανί ή Ραβανί ) με Ινδοκάρυδο.

ΥΛΙΚΑ:
100 gr Ινδική καρύδα τριμμένη
300 ml Ηλιέλαιο
400 gr Αυγά ( 400gr =8 αυγά μεσαίου μεγέθους)
300 gr Ζάχαρη κρυσταλλική
200 gr Αλεύρι μαλακό Ζαχαροπλαστικής
50 gr Σιμιγδάλι ψιλό
1 Δόση βανίλιας αρωματική (γεύση πορτοκάλι σε σκόνη)
1 Δόση εκχύλισμα βανίλιας (σε μορφή σιροπιού)
20 gr Μπέικιν πάουντερ (baking powder)
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Για το σιρόπι:
650 ml Νερό
500 gr Ζάχαρη
3 Φέτες στρογγυλές από πορτοκάλι






ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου και ζυγίζουμε καλά όλα τα υλικά μας στερεά και υγρά.
Σε μια λεκάνη η στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά αφού προηγουμένως τα έχουμε σπάσει σε μια άλλη μπασινα αυτό το κάνουμε διότι αν μας πέσει ένα τσόφλι να μπορέσουμε να το αφαιρέσουμε από πριν με ευκολία και όχι όταν πέσει μέσα στον κάδο του μίξερ.

Μαζί με τα αυγά ρίχνουμε και το ηλιέλαιο και την ζάχαρη και τα κτυπάμε καλά να αφρατευσουν.
Συνεχίζουμε στο γλυκό μας ρίχνουμε στο μείγμα μέσα τις βανίλιες και το ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ξαναχτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 
Αφού ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά συνεχίζουμε ρίχνοντας μέσα στο μείγμα το αλεύρι και μετά αμέσως το Μπέικιν πάουντερ (baking powder) κτυπώντας πολύ καλά και ομογενοποιώντας το μείγμα.

Τέλος προσθέτουμε το σιμιγδάλι και την τριμμένη καρύδα και με την βοήθεια μιας (Μαριζ) ομογενοποιούμε και στην συνέχεια κτυπάμε πάλι με το μίξερ.
Σε ένα τετράγωνο ταψί το οποίο το έχουμε (Σεμιζαρι )
δηλαδή καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο στρώνουμε το μείγμα και κουνάμε το ταψάκι ελαφρώς για να πάει το μείγμα ομοιόμορφα σε όλο το μήκος του ταψιού.
Ψήνουμε σε καλό προθερμασμένο φούρνο  για περίπου 40-45 λεπτά στους 170-180 βαθμούς στον αέρα.

Αν φοβάστε στον αέρα μπορείτε να ψήσετε και στο πάνω κάτω αντιστάσεις απλά θα σας πάρει περισσότερο χρόνο? Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και κάτι στους 180 βαθμούς.

Προσοχή όσον αφορά το ψήσιμο διότι ο κάθε φούρνος είναι διαφορετικός ποτέ δεν ανοίγουμε το φούρνο κατά την διάρκεια του ψησίματος, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι όταν περάσει ο απαιτούμενος χρόνος βυθίζετε μέσα στο κέικ ένα μαχαίρι καθαρό και αν αυτό βγει λερωμένο τότε το κέικ θέλει ακόμα ψήσιμο εάν  όμως βγει  όπως το βάλατε καθαρό αυτό σημαίνει ότι είναι έτοιμο.

Στην συνέχεια αφού κρυώσει το γλυκό μας και έρθει σε θερμοκρασία δωματίου το σιροπιάζουμε και προσθέτουμε από επάνω και την τριμμένη καρύδα.
Καρύδα τριμμένη μπορείτε να βρείτε στο σουπερ μάρκετ σε σκευασία η στην λαϊκή η σε καταστήματα ζαχαροπλαστικής.




Εκτέλεση σιροπιού:

Σε μια μικρή κατσαρόλα τοποθετούμε το νερό την ζάχαρη και τις φέτες από το πορτοκάλι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μόλις πάρει τις πρώτες βράσεις αποσύρουμε αφήνουμε λίγο να κρυώσει ελαφρώς και σιροπιάζουμε το γλυκό μας.




Καλή επιτυχία
Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos
Συνταγή Τεχνικές Chef Alexios Nikoloutsopoulos
Επαγγελματίας μάγειρας Chef (Pastry Chef)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι