Κρεμ καραμελέ (Συνταγή) | krem-karamel






Κρεμ καραμελέ (Συνταγή)
Για 6 μπολάκια χωρητικότητας 180 cc

ΥΛΙΚΑ
Για την καραμέλα
150 gr. Zάχαρη κρυσταλλική
60 gr Νερό
05 ml χυμό λεμόνι

Για την κρέμα
200 gr. κρέμα γάλακτος 35%
350 gr. Γάλα
100 gr. Zάχαρη κρυσταλλική
1 Δόση βανίλιας σε σκόνη γεύση πορτοκάλι 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 αβγά ολόκληρα
3 κρόκους





Εκτέλεση για σιρόπι καραμέλας
Σε μέτρια φωτιά προς δυνατό ρίχνουμε όλα τα υλικά και περιμένουμε μέχρι το σιρόπι να πάρει χρώμα χρυσαφή καφέ αποσύρουμε και ρίχνουμε λίγο στο κάθε μπολ ΙΣΑ να καλύψει τον πάτο.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα την κρέμα γάλακτος και τις βανίλιες μαζί με την μισή ζάχαρη σε μέτρια φωτιά ΙΣΑ να αχνίσει και λίγο ποιο πολύ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μόλις αχνίζει αποσύρουμε.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά και τα κτυπάμε με την υπόλοιπη ζάχαρη και ρίχνουμε σιγά σιγά το άλλο μείγμα μέσα στο μπολ μετά αυγά κτυπάμε πολύ καλά όλα μαζί και βάζουμε το μείγμα στα μπολάκια τα οποία βρίσκονται μέσα σε ένα ταψί στο οποίο βάζουμε μέχρι την μέση ζεστό νερό.
Ψήνουμε στον αέρα στους 150 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο βγάζουμε αφού ψηθούν τα αφήνουμε λίγο έξω και μετά τα τοποθετούμε στην συντήρηση στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες να κρυώσουν.
Αφού κρυώσουν τα σερβίρουμε σε πιάτο αναποδογυρίζουμε τα μπολάκια για να βγει το περιεχόμενο!! για να βγει το περιεχόμενο βυθίζουμε τα μπολάκια σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα.


Καλή επιτυχία








Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι