Κρεμ μπρουλέ (Creme brulee) Συνταγή



Η παλαιότερη γνωστή συνταγή για το crème brûlée εμφανίζεται στο βιβλίο μαγειρικής του François Massialot το 1691, Cuisinier royal et bourgeois. Το όνομα "καμένη κρέμα" χρησιμοποιήθηκε στην αγγλική μετάφραση του 1702. Το 1740 ο Massialot αναφέρθηκε σε παρόμοια συνταγή με το crême à l'Angloise . «Αγγλική κρέμα».

Το πιάτο εξαφανίστηκε στη συνέχεια από τα γαλλικά βιβλία μαγειρικής μέχρι τη δεκαετία του 1980. Μια έκδοση του crème brûlée (γνωστή τοπικά ως "Trinity Cream" ή "Cambridge burnt cream") παρουσιάστηκε στο Trinity College, Cambridge , το 1879 με τα όπλα του κολλεγίου "εντυπωσιασμένα στην κορυφή της κρέμας με σίδερο μαρκαρίσματος ".

Το Crème brûlée δεν ήταν πολύ κοινό στα γαλλικά και αγγλικά βιβλία μαγειρικής του 19ου και του εικοστού αιώνα. Έγινε εξαιρετικά δημοφιλές τη δεκαετία του 1980, "σύμβολο της αυτοαποδοχής της δεκαετίας και της αγάπης της έκρηξης του εστιατορίου", πιθανώς διαδόθηκε από τον Sirio Maccioni στο εστιατόριο του στη Νέα Υόρκη Le Cirque . Ισχυρίστηκε ότι το έκανε "το πιο διάσημο και μακράν το πιο δημοφιλές επιδόρπιο σε εστιατόρια από το Παρίσι έως την Πεόρια"





ΥΛΙΚΑ 
4 μικρά μπολάκια
250 gr κρέμα γάλακτος
80 gr γάλα
100 gr ζάχαρη κρυσταλλική 
3 κρόκους αυγά

1 δόση βανίλιας 





Εκτέλεση συνταγής:

Τοποθέτησα όλα τα υλικά να έρθουν όλα σε θερμοκρασία δωματίου και με την ηλεκτρονική ζυγαριά μέτρησα όλες τις ποσότητες των υλικών.
Σε μια ανοξείδωτη κατσαρόλα έριξα το γάλα και την κρέμα γάλακτος μαζί και την βανίλια και την μισή ποσότητα από την ζάχαρη άνοιξα το μάτι σε φωτιά μέτρια προς το δυνατό και με ένα σύρμα ανακάτευα συχνά μέχρι να πάρει μια βράση | μείγμα Α.

Σε μια μπασινα έβαλα τα την υπόλοιπη ποσότητα της ζάχαρης και τους κρόκους από τα αυγά και με ένα σύρμα τα χτύπησα περίπου 3 λεπτά να αφρατευσουν | μείγμα Β
Μόλις πείρε μια βράση το πρώτο μείγμα το απόσυρα από την φωτιά και μετά έριξα λίγο λίγο το μείγμα Α μέσα στο Β μείγμα μέχρι να γίνει η πλήρης ομογενοποιήσει με την βοήθεια ενός σύρματος.

Τοποθέτησα το τελικό μείγμα Α+Β ξανά στην κατσαρόλα και το έβαλα ΠΑΝΩ στην φωτιά που είχα σβήσει και το ανακάτεψα με την βοήθεια μιας ΜΑΡΙΖ.
Αμέσως μετά έβαλα το τελικό μείγμα σε δοσομετρητή και μοίρασα τοποθέτησα στα μπολάκια ίδια ποσότητα η συνταγή μου έδωσε ακριβώς 4 μπολάκια.

Έψησα στον αέρα για 45 λεπτά στους 100 βαθμούς.

Μόλις ετοιμάστηκαν τα ξεφούρνισα και τα άφησα να κρυώσουν πολύ καλά  ΜΕΤΑ πασπάλισα με ζάχαρη άσπρη κρυσταλλική και έκαψα την επιφάνια με φλόγιστρο Ζαχαροπλαστικής.






Συνταγή Χρήστος Παυλάκης (Pastry Chef)

Εκτέλεση συνταγής τεχνικές Αλέξιος Νικολουτσόπουλος 

Καλή επιτυχία
Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos






Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι