Τζατζίκι: Το παραδοσιακό



Τζατζίκι: Το παραδοσιακό

Το τζατζίκι είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό ντιπ, γνωστό και αγαπητό από όλους. Πρόκειται ουσιαστικά για μια κλασσική ελληνική σως με γιαούρτι, αγγούρι και σκόρδο. Ακούγεται πολύ απλό, αλλά αν θέλουμε να πετύχουμε την ιδανική υφή, χρειάζεται προσοχή στις λεπτομέρειες!




ΥΛΙΚΑ

1 αγγούρι τριμμένο στον τρίφτη

2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό

3 σκελίδες σκόρδο

λίγο ελαιόλαδο

λίγο ξύδι

λίγο άνηθο ψιλοκομμένο

λίγο αλάτι



Εκτέλεση συνταγής

Τρίβουμε το αγγούρι στον τρίφτη στο χοντρό. Τοποθετούμε το αγγούρι μέσα σε ένα σουρωτήρι, με την πρέζα αλατιού και το αφήνουμε να βγάλει τα νερά του για 15 λεπτά.

Το στύβουμε καλά με τα χέρια να φύγουν όλα τα περιττά υγρά και το βάζουμε σε μπολ.

Προσθέτουμε το γιαούρτι, το σκόρδο, το ξύδι, και ανακατεύουμε με κουτάλι. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι επιπλέον. 

Ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας συγχρόνως ώστε να ενσωματωθεί με το γιαούρτι. Προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε ομοίως για να ενσωματωθούν. 

Τέλος, προσθέτουμε το ή τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, ανακατεύουμε και παγώνουμε στο ψυγείο.

Αν βιαζόμαστε μπορούμε να το σερβίρουμε αμέσως, χωρίς να έχουμε όμως το κρεμώδες αποτέλεσμα και τη δυνατή γεύση που θα είχαμε αν το είχαμε βάλει πρώτα στο ψυγείο.






Καλή επιτυχία

Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι