Πολύχρωμες πένες | με σολομό και κολοκύθι | αλά κρεμ




Ο σολομός αποτελεί μια εξαιρετικά νόστιμη τροφή με καρδιοπροστατευτική δράση, που αξίζει κανείς να δοκιμάσει και να εντάξει στις διατροφικές του επιλογές.

Παραδοσιακό φαγητό της κουζίνας των Σκανδιναβών και των Ρώσων και καπνιστή λιχουδιά για τους Σκωτσέζους, ο σολομός ξεπερνά τα τοπικά σύνορα και κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στα τραπέζια πολλών χωρών ως ένα ιδιαίτερο έδεσμα.

Ο σολομός έχει μεγάλη διατροφική αξία και ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα, το ανοσοποιητικό, την καρδιά και τον εγκέφαλο.
Αποτελεί μία από τις καλύτερες πηγές των πολύτιμων για τον οργανισμό ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία δημιουργούν μια φυσική ασπίδα προστασίας έναντι των εκφυλιστικών νοσημάτων.




Πολύχρωμες πένες | με σολομό και κολοκύθι | αλά κρεμ.

Εύκολο | Μερίδες 4  | Φτηνό  | 20 Προετοιμασία  |  30 – 40 Μαγείρεμα 

ΥΛΙΚΑ:
400 - 500 gr Φιλέτο σολομού  
50 gr Βούτυρο
50 gr Ελαιόλαδο
1 μεγάλο κολοκύθι
2 σκελίδες σκόρδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
λίγο ούζο
αλάτι πιπέρι
λίγο ξερό άνηθο
400- 500 gr κρέμα γάλακτος
500 gr 1 συσκευασία πολύχρωμες πένες
1κ/σ αλάτι χονδρό για τα ζυμαρικά
Ξύσμα από ένα λεμόνι






ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μια ανοξείδωτη κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Καθαρίζουμε πολύ προσεκτικά το φιλέτο σολομού σε περίπτωση που μπορεί να έχει μερικά αγκάθια η κόκαλα.
Το κόβουμε σε μικρούς  κύβους και το μαρινάρουμε με αλάτι πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.

Ζεσταίνουμε καλά το τηγάνι  μας και θωρακίζουμε τον σολομό χωρίς να χρησιμοποιήσουμε κάποια λιπαρή ουσία διότι ο σολομός είναι ένα πολύ λιπαρό ψάρι.

Θωρακίζουμε καλά και από τις δυο πλευρές και το αποσύρουμε σε μια πιατέλα.

Συμπληρώνουμε στο τηγάνι το βούτυρο και το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά μας να μαλακώσουν καλά και να βγάλουν τα υγρά τους.

Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι ξανά τον θωρακισμένο σολομό να ομογενοποιηθεί με όλα τα υπόλοιπα υλικά σβήνουμε με ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί καλά το αλκοόλ.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος την αφήνουμε 2 λεπτά και μετά σβήνουμε την φωτιά και μετά αμέσως ρίχνουμε τα ζυμαρικά και προσθέτουμε ξερό άνηθο πιπέρι αλάτι και λίγο τριμμένο τυρί ανακατεύουμε καλά για την πλήρη ομογενοποιήση των υλικών.

Αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί και σερβίρουμε στο πιάτο μας με την προσθήκη λίγου χυμού λεμονιού και ξύσμα από ένα μικρό λεμόνι.








Καλή επιτυχία
Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos

Eκτέλεση (Τεχνικές συνταγής) 
Αλέξιος Nικολουτσόπουλος 
Chef. (Pastry Chef.)


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι