ΟΙ φουρνιστές πατάτες του Αλέξη! (Συνταγή)





 ΟΙ φουρνιστές πατάτες του Αλέξη! (Συνταγή)


Υλικά
4 πατάτες μεγάλες
50 ml ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
1κ/γ ρίγανη
1κ/γ θυμάρι
1κ/γ δεντρολίβανο
1κ/γ πάπρικα
Αλάτι
Πιπέρι
1κ/σ μουστάρδα πικάντικη
1κ/σ μέλι
50 ml χυμός ανάμικτος

Υλικά για το βράσιμο
1,5 λίτρο νερό
1κ/γ σόδα
1κ/γ αλάτι
50ml χυμός λεμόνι



Βράζουμε τις πατάτες για 15 λεπτά μετά τις τοποθετούμε σε ένα μικρό λεπτό ταψάκι αφού τις σουρώσουμε καλά  προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά και υλικά  τοποθετούμε το ταψί στην τελευταία σχάρα προς τα κάτω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς αντίσταση στο πάνω κάτω για 1 ώρα και στο τελευταίο 15 λεπτό στο αέρα στους 200 βαθμούς.

Για καλυτέρα αποτελέσματα πάντα το ταψάκι πρέπει πάντα να είναι κοντό και από αλουμίνιο.
Μην στριμώχνεται τις πατάτες καλύτερα λιγότερες με απόσταση μεταξύ τους.
ο βρασμός πριν το ψήσιμο θα σας δώσει ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα και δεν πρόκειται να σας λιώσει καμιά πατάτα.






Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι