Τάρτα με μύρτιλα

 



Τάρτα με μύρτιλα

ΥΛΙΚΑ

210gr αλεύρι μαλακό 

50 gr βουτηρο 82%

30 gr άχνη ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

1 τεμάχιο κρόκος αυγού (ζύμη τάρτας)

400gr  Μυρτυλλα

2 τεμάχια αυγα

250gr κρέμα γάλακτος 35% 

50 gr ζάχαρη κρυσταλλική

Εκτέλεση  

Σε μια μπασινα η στο κάδο του μίξερ με το φτερό ανακατεύω το αλεύρι το βούτυρο και την άχνη ζάχαρη το αλάτι και τον κρόκο αυγού μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.

Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά στο ψυγείο τυλιγμένη με μεμβράνη.

Ανοίγουμε την ζύμη σε τσέρκι 24εκ η ταρτερια πιέζοντας καλά τις άκρες.

Στην συνέχεια τρυπάμε με πιρούνι την ζύμη.

Καλύπτουμε την ζύμη με τα μυρτυλλα και κτυπάμε ελαφρώς το αυγό  την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη και αδειάζουμε το μείγμα στα μυρτιλλα. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 165 c για 20 με 22 λεπτά




Καλή επιτυχία

Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos




Συνταγή Χρήστος Παυλάκης (Pastry Chef)
Εκτέλεση συνταγής τεχνικές Αλέξιος Νικολουτσόπουλος 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι