Αφράτο Κέικ Καρότου - Carrot Cake Recipe





Αφράτο Κέικ Καρότου  Carrot Cake Recipe

Υλικά (Ingredients):
250  ml  Σπορέλαιο η ηλιέλαιο
200 gr Zάχαρη κρυσταλλική
100 gr Zάχαρη καστανή
200 gr αυγά  Συνήθως τα μεσαία αυγά είναι 50gr άρα 4 αυγά
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 
20 gr Ξύσμα από ένα πορτοκάλι η από ένα Λεμόνι
250 gr  Αλεύρι  μαλακό Ζαχαροπλαστικής 
20 gr Μπέικιν πάουντερ (baking powder)
10 gr Κανέλα (Κεϋλάνης)
10 gr Αλάτι
10 gr Σόδα μαγειρική
300 gr Καρότο τριμμένο
100 gr Φουντούκι σε πούδρα
50-75 gr ζάχαρη άχνη (για το στόλισμα)

Υλικά για το γλάσο
250 γρ. τυρί κρέμα
100 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
150 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη (προαιρετικό υλικό)






Εκτέλεση  συνταγής:

Σε μια μεγάλη μπασινα  κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ την σόδα  και τα μπαχαρικά κανέλα και αλάτι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά σας. 
Στη συνέχεια  στον κάδο του μίξερ στην μεσαία ταχύτητα κτυπήστε τα αυγά με την ζάχαρη προσθέστε και το λάδι μαζί με την βανίλια και το ξύσμα  και συνεχίστε να ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά σας.

Προσθέστε στον κάδο του μίξερ το πρώτο μείγμα με τις σκόνες που έχετε κοσκινίσει στην αρχή και το έχετε σε μια μεγάλη μπασινα κτυπήστε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί όλο το μείγμα.
Αποσύρουμε τον κάδο του μίξερ και ρίχνουμε μέσα το καρότο και το φουντούκι και ανακατεύουμε το μείγμα απαλά μαλακά με την βοήθεια  μιας Μαριζ,(σπάτουλα σιλικόνης).

Αδειάστε το μείγμα σε μία φόρμα σεμιζαρισμενη δηλαδή
=(αλευρωμένη-βουτυρωμένη) με διάμετρο περίπου 22-24 εκ., Ψήνετε για περίπου 60 λεπτά στους 180-190 βαθμούς στον αέρα.

*** Προσπαθήστε όλα τα υλικά σας να έχουν θερμοκρασία φυσική δωματίου ειδικά το σπορέλαιο  τα αυγά και το καρότο.
Αν δεν βρείτε πούδρα φουντουκιού μπορείτε να αγοράσετε χύμα ξεφλουδισμένο φουντούκι και να το κτυπήσετε στο
 (multi μίξερ) και να γίνει σαν πούδρα (ψιλό-τριμμένο).

Προσοχή όσον αφορά το ψήσιμο διότι ο κάθε φούρνος είναι διαφορετικός ποτέ δεν ανοίγουμε το φούρνο κατά την διάρκεια του ψησίματος, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι όταν περάσει ο απαιτούμενος χρόνος βυθίζετε μέσα στο κέικ ένα μαχαίρι καθαρό και αν αυτό βγει λερωμένο τότε το κέικ θέλει ακόμα ψήσιμο εάν όμως βγει όπως το βάλατε καθαρό αυτό σημαίνει ότι είναι έτοιμο.

Το τυρί κρέμα και η κρέμα γάλακτος θέλουμε να είναι στο ψυγείο όταν θελήσουμε να φτιάξουμε το γλασο το οποίο το ρίχνουμε κρύο πάνω στο κέικ αφού έχει κρυώσει καλά στο ψυγείο και αφού έχει κρυώσει καλά το κέικ.





Καλή επιτυχία
Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι